Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
281c6f692062248a1bcab672c3e11d9c.jpg

És akkor magától meggyulladt egy uniós zászló…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem mintha túlzottan „oda meg vissza lennénk” az uniós adminisztráció legtöbbször idióta és totálisan felesleges ténykedéseiért.

És természetesen van némi igazság a Jobbik azon javaslatában is, hogy a csatlakozáskor kialkudott (a híresen jó debattőr, Medgyessy Petike igazgatta a zenekart akkoriban) feltételek közül bizonyos kérdéseket újra kellene tárgyalni. De azért a cukisodásnak is lehetne határa…

No meg a nemzeti radikálisok kellemetlen szituációkba helyezésének, mert szegényeknek – amellett, hogy lassan kötelezően felírja filoszemitizmust a pártvezér – nemsokára az Unió himnuszát, az Örömódát kell beállítaniuk csengőhangnak a jól bevált Kárpátia helyére.. A Jobbik annyiban tényleg elindult a néppártosodás útján, hogy az „igazság kérlelhetetlen képviselete” helyezz áttértek az úgynevezett politikai „kettős beszéd” művelésére.

A hétfői parlamenti napon szépen ment az adok-kapok a Fidesz és Jobbik között, ahogy a kormánypárt megígérte, csak éppen atombomba helyett egyelőre vaktöltényeket lődöznek a (ex)radikális pártra. Általában a politikusok igen rossz megítélésén ugyan ez nem sokat javított, de legalább megidézték Szanyikapitányt, akitől fájóan hiányoznak a parlamenti bazdmegolások, mióta Nyugatra távozott emelni az európai politika színvonalát.

Vona Gábortól ugyanis megtudhattuk, hogy a Jobbik nem akar (soha nem is akart) kilépni az unióból, hanem pusztán David Cameron nyomdokain járva népszavazást szeretne a tagságról, az csatlakozás újratárgyalás mellett. Az egyre cukibb, mindig divatosan öltözködő, nonfiguratív tetoválását büszkén viselő pártelnök, tényleg ]]>saját magától idézett]]>: „A Jobbik programjában az van benne, hogy a csatlakozási szerződés módosítására van szükség, és szerintünk a csatlakozási szerződés módosítása igenis egy felelős álláspont.”

A politikai programban valóban szerepel a ]]>következő mondat]]>: „Népszavazást fogunk tartani az uniós tagságunkról és az unióhoz fűződő viszonyunkról, utóbbiban a Nemzetek Európája koncepcióját képviseljük az Európai Egyesült Államok koncepcióval szemben.” De Vona pártelnök vagy nem egyeztetett a kampánystábbal, vagy nem látta a saját pártja idetartozó kommunikációs-vizuális anyagát, melyen a következő szlogen olvasható:

„Tagok legyünk, vagy szabadok?”

Mert ha igazán következetes, akkor nem azt mondja, hogy a Jobbik sosem akart kilépni az EU-ból, hanem úgy fogalmaz, hogy népszavazást akar a tagságról, és a maga részéről ellene fog kampányolni.

De a cuki-muki pártelnök mostanában finomabban, az európai polkorrektség jegyében szokott fogalmazni. Hisz a Jobbik középre húz, kiábrándult fityeszesekre, csalódott szocikra vadásznak… A radikálisok pedig húzzák meg magukat, mert le lesznek nyesegetve!

A szónoklat csúcspontja nem is ez az enyhe csúsztatás volt. Vona bátran szembenézett a 2012-es EU-ellenes tüntetésen történtekkel is, amikor a párt két alelnökei, Gyüre Csaba és Novák Előd, illetve a választmány elnöke, Szabó Gábor, a színpadon egy uniós zászlót égetett. (Nem igazán e performenszre alkalmas anyagból gyártották azt, de Novák rásegített egy kis gyújtófolyadékkal…)

Mindezt az egyébként igen látványos előadást (amit egy eu-szkeptikus párt bárhol bátran bevállal – és nincs is vele semmi gond, ha ez a véleménye az egész integrációs folyamatról!) sikerült a pártelnöknek a következőképpen megmagyaráznia:

„Valóban FELGYULLADT egy uniós zászló…”

Ahogy a jegy nem lyukadt ki a villamoson, a kutya megverődött, a sör meg megivódott.

Az ezotéria szakirodalma egyébként ismeri és leírja a spontán öngyulladás számos esetét. A legbizarrabb, mikor ez egy emberrel történik. Számos magyarázat létezik a jelenségre a vallási fanatizmustól (azaz a bűnös lélek gyújtja meg a testet) egészen a biológiai és fizikai magyarázatokig, amely elmélet szerint a test elegendő hőt termel ahhoz, hogy szélsőségesen száraz körülmények között a ruha meggyulladjon az emberen. Sőt: létezik egy olyan magyarázat is, amely ha igaz, akkor bizony sokan retteghetnek Magyarországon is. E szerint az idült alkoholisták esetében a tömény szesz olyan mértékben felgyülemlik a szervezetben, hogy hő hatására (esetleg túlzott napozás) meggyulladhat a test…

Vajon Zázrivecz-Vona Gábor melyik elméletre gondolt? Mert a tüntetésről szóló videó képei szerint inkább a grillezésből maradt gyújtófolyadék mellett egy öngyújtó volt a ludas. No meg a párt három vezetője…

Boris Vian - ]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Történelem (18) Nézőpont (1) Kultúra (7) Mozaik (83) Egészség (50) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Gazdaság (705) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7549) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Politika (1582) Tereb (146) Jobbegyenes (2789) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>