Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Nagyon kemény dió

Nagyon kemény dió

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Cherchez la femme! (Keresd a nőt!) – mondja a francia, immár közhelyszerűen, ha a férfiak tettei mögött az oldalbordák háttérmunkájának nyomaira bukkan.

Gyurcsány Ferenc fejében vélhetően már évtizedek óta keringhetnek, zúghatnak ezek a szavak.

Hiába jelentette ki ugyanis, hogy az „öregecskedő” feleségeket le kell cserélni, a jelek szerint otthon mégiscsak Klára asszony hordhatja a nadrágot. Az üzleti ügyekben legalábbis az Apró–Dobrev klán leszármazottjának osztják a lapot mostanában, hogy Feri nyugodtan fenntarthassa egyéb hóbortjait. A tulajdonában lévő, de a feleség által irányított Altus Zrt. 180 millió forintos osztalékából tavaly például elverhetett a Demokratikus Koalíciónak nevezett, arrogáns törpe pártra tizenhat és fél milliót.

Ilyen szempontból már Gyurcsány karrierjének kezdete is árulkodó. A Kommunista Ifjúsági Szövetség vezetői között feltűnő fiatalember feleségül vette Apró Piroska és Dobrev Péter lányát, Dobrev Klárát. A kommunista rendszerben vezető szerepet vállaló após és anyós pedig támogatta is a fiatalokat. Gyurcsányék cégének például ma is az a Motim Zrt. hozza a legnagyobb bevételt, amelyet gyakorlatilag teljes egészében egy 700 millió forintos hitelből vettek meg az Apró Piroska igazgatásával működő Magyar Hitelbank segítségével. A hírek szerint az anyós azóta is hasznos tanácsokkal látja el a családot, illetve az Altust. Ez azért sem lehet mellékes, mert Apró Piroska rokonai olyan körökben mozognak, ahol nincsenek titkok, a testvére a kommunista titkosszolgálat egykori III/II-es hírszerzője, unokatestvére a kilencvenes években a Nemzetbiztonsági Hivatal második embereként tevékenykedett, a férjéről pedig azt emlegették, hogy a bolgár hírszerzők embere volt.

Az Altus nagy botrányt kavart, európai uniós megbízása pedig olyan, mintha a volt bolgár szocialista miniszterelnök, Szergej Sztanisev és felesége cégének ügyletéről másolták volna. Sztanisev felesége, Monika Joszifova cége 60 ezer eurós megbízást kapott az Európai Parlamenttől egy olyan honlapért, amelyet gyakorlatilag másolt anyagokkal töltöttek fel. Ráadásul nem jelezte, hogy a megbízása összeférhetetlen lehet a férje miatt, vagyis félrevezette a megbízóit.

Mint ismert, az Altus által vezetett konzorciumot 1,5 milliárd forintnak megfelelő euróért bízta meg „a partnerségi megállapodásokról szóló tanulmányok” készítésével az Európai Bizottság. Ha ezt komolyan gondolják, akkor az Altus akár bele is tekinthet az egyes tagállamok szerződéseibe. Ez pedig nemzetbiztonsági aggályokat vethet fel. Az is lehet persze, hogy a szerződés csak arról szól, mint Sztanisevék esetében, hogy az Európai Bizottság kitömje Gyurcsányék pénztárcáját. Ez pedig nemcsak erkölcstelen, hanem burkolt pártfinanszírozás is, amelyet szigorúan tilt az unió. Dobrev Klára, az Altus vezérigazgatója szintén nem jelezte, hogy a cégük bevételeiből közvetve politikai pártot támogatnak Magyarországon, vagyis fennállhat az összeférhetetlenség. Ezzel pedig – Sztanisevékhez hasonlóan – félrevezethették a megbízóikat, az európai polgárok adójából eltartott brüsszeli adminisztrációt.

Sztanisev felesége végül a botrány miatt arra kényszerült, hogy visszafizesse az uniónak a számára átutalt összegeket. Ha az uniónak valóban fontosak az általa meghozott szabályok, akkor az Altus szerződését fel kellene bontaniuk, az eddig kifizetett pénz pedig Gyurcsányék cégétől is visszajár Európa polgárainak. Arra ugyanis gondolni sem merünk, hogy végül maga Klára asszony adja be a derekát, és lemond a vaskos uniós bevételekről. Klára és Piroska ugyanis nem olyan, mint Monika, őket még Gyurcsánynak is nehéz megtörni, akár a kemény diót.

]]>www.napigazdasag.hu]]> - Haraszti Gyula

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (702) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (310) Szépségápolás (15) Belföld (10) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Politika (1582) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Kultúra (6) Sport (729) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Mondom a magamét (7501) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Történelem (17) Jobbegyenes (2778) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Egészség (50) Autómánia (61) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>