Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
d97a381ad7ae55bfe12c08b96057ad51.jpg

Miért szavazzunk az MDF-re?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A valaha szebb időket is megért pártnak sikerült országos listát állítania. Örülünk? Korai még koccintani a sikerre. Miért szavazzunk az MDF-re?

Talán a neve miatt.

Magyar?
Demokrata?
Fórum?
 
Magyar?
 
Az utóbbi évek MDF-es ámokfutásában a legvadabb neokonzervatív álmokat igyekeztek a magyar közéletben közvetíteni.
 
Demokrata?
 
Ennyi kizárással: Úgy látszik, aki nem fúj egy követ a vezetéssel, azt könnyen kizárhatják.
 
Fórum?
 
Van még egyáltalán tagsága e pártnak?
 
 
Mióta összebútoroztak az SZDSZ maradékával, talán már csak nevében magyar. Hiszen a liberális (törpe)párt mindig is az idegen érdekek képviselője volt kis hazánkban. Bár ki gondolta volna húsz éve, hogy egyszer közös listán indulnak a választásokon.
 
Gondoltuk volna, hiszen oly sokat hallhattunk a hírhedt MDF-SZDSZ paktumról a rendszerváltás (?) után. Addig tagadták, hogy csak összenőtt, ami összetartozik.
 
A közvélemény kutatások alapján az MDF meg sem közelíti a parlamenti 5%-os küszöböt. De 2002 óta tudjuk, hogy nem elég a választások előtt csak a közvélemény kutatásokat megnyerni. Az MDF-et temettük 2006-ban és 2009-ben is. 2006-ban azt hihettük, hogy ha már az MDF cserbenhagyta a polgári oldalt, esélye sincs a Parlamentbe jutásra, hiszen 2002-ben is csak a Fidesz farvizén jutottak mandátumhoz. Dávid Ibolya ekkortájt már látványosan középre próbált lavírozni, egyenlő távolságot tartva a Fidesztől és az MSZP-től.
 
Mivel van egy választói réteg, aki nyitott a centrumos, újbaloldalis, polgári középnek nevezett kijelentésekre, csak összejött (éppen-éppen) az az 5%. Ám ettől kezdve jött a nagy balliberális pálfordulás, mely kicsúcsosodott az EP-választások alkalmával Bokros Lajossal. Nem tudunk szabadulni a gondolattól, hogy a nagy megszorító csak Brüsszelbe szeretett volna ugrani az MDF deszkájáról. Nagy meglepetés volt, hogy sikerült.
 
Van innen lejjebb?
 
Bizony van. Hiszen a politikai középre többen is tartanak. A választók lelkesen x-elhetnek az LMP, vagy éppen a Civil Mozgalom jelöltjeire is. Van bőven választás, hiszen a FIDESZ is megcélozta a „közép” részt.
 
Bokros Lajos, mint egy hűtlen szerető pedig menekülési útvonalat is akart biztosítani magának és ha nem jött volna össze az MDF országos listája, akkor az LMP-nél is szívesen megjelent volna. Igaz, ott nem kértek belőle...
 
Arra szinte nincs is esély, hogy MDF-es képviselő egyéni körzetben mandátumhoz jusson. Maradnak a területi listák és az országos lista. Ám nem tudtak minden területen (megyében) listát állítani, így ahol sikerült, ott magasabb szavazati arány (5,4% körül) kellene elérni az országos siker érdekében.
 
 
Hullajtsunk könnyeket? Vajon ha Antall József, akire oly előszeretettel hivatkoznak, ma tagja lenne az MDF-nek, őt is kizárnák?
 
A magyar demokrácia dicsőségére nem lenne baj, ha az MDF elvérezne a választásokon, mert a számtalanszor forgatott köpönyeg már kezd elfesleni. S így legalább a független magyar bíróság is kideríthetné, Dávid Ibolya és Herényi Károly valóban követett-e el büntetendő dolgokat...
 
 
Forrás: Barikad.hu
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Egészség (50) Heti lámpás (310) Gazdaság (702) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2778) Gasztronómia (539) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Autómánia (61) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Politika (1582) Mondom a magamét (7501) Történelem (17) Nézőpont (1) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>