Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
32dc4473023e65aad9cd17be3d75d8d4.jpg

Most elég!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Apám nem volt sarzsista, anyám sem volt az, így nekem sem volt sanszom, hogy a körön belülre kerüljek. Örök túlélő lettem, senkiként éltem át a Kádár-érát, aztán az elmúlt húsz évben azt mertem hinni, eljött az én időm. Húsz éven át bíztam az igazi változásban. Abban, hogy az olyan körön kívüliek is, mint én, majd helyzetbe kerülhetnek. Nem így lett.  

Nevek százait írhatnám le, azonban csak néhány személyt nevezek meg azok közül, akik kellő családi háttérrel váltak naggyá, de a nemzet számára nagyon kicsik maradtak. Itt van például a sokmilliárdos moszkvai ingatlanpanama gyanúsítottja, Fekszi Márta volt külügyi államtitkár, majd ENSZ-nagykövet. Ő, mint a Vándor Tamás volt rendőr századossal készített tavaly júliusi interjúmból kiderül, Fekszi László volt határőr parancsnok lánya. Fekszi apuka az ’56-os forradalom sárba tiprója, a megszálló szovjet hadsereg kiszolgálója és – a szemtanúk szerint – a legalább ötvenöt halálos áldozatot követelő mosonmagyaróvári sortűz egyik fő felelőse. Folytathatjuk a sort: Eörsi Mátyás Eörsi Gyula ötvenes évekbeli igazságügy-minisztériumi főkolompos fia, Bauer Tamás az ÁVH-s Bauer család gyermeke és Pető Iván Pető László ÁVH-s tiszt fia, de vannak sokan mások is, akikről már sokat írt az elmúlt húsz év sajtója.


Amikor Csurka mindezekről írt, kiközösítették, pedig csak az igazat írta. Hiába tagadják, a fenti példák is igazolják, hogy létezik a folytonosság az ötvenes évek ávós hatalma, ötvenhat pufajkás eltaposói vagy a kádári megtorlógépezet és az elmúlt évek balliberális kormányzása között. Most talán végre sikerülni fog, úgy érzem, most félnek, igaz, rúgkapálnak. Ők akarják meghatározni még az igazságot is, ez azonban nem fog sikerülni. Nagyon gazdagok lehetnénk, ha ez a sok áruló, hitszegő, az ő ku­tyáik kölykei, akik a múltat a jelenbe akarták bújtatni, nem lopták volna szét országunkat mindmáig teljesen büntetlenül. Na jó, egy-egy kisebb ítélet született, egy-egy gyenge, ócska per.

Itt nagyon sok exkommunistának „zseni gyerekei” vannak, akik a nagybetűs életbe kilépve rövid időn belül biztos és jól jövedelmező állásokba kerülhettek. Ezt végre meg kell állítanunk, idézve az Internacionálé szövegéből: a múltat végképp eltörölni.

A moszkvai kereskedelmi kirendeltség ingatlanjának zavaros piacra dobása tovább mutat, több mint egyszerű bűnös üzlet. „Mi” mindent megtehetünk – gondolják továbbra is mindazok, akik szabad prédává tették a magyarság vagyonát. Ők persze mindezt nyugodtan tehették, saját kormányaik idején aztán mindig találtak valami ideológiát bűntetteikhez. Visszapereg bennem az elmúlt húsz év, az ilyen-olyan becsapások sorozata. A felelősöket meg kell találnunk. Ítéletekre van szükség. Törvényesekre. És minél előbb.

Hogy ezek elfelejtsék egyszer és mindenkorra, hogy a kontónkra büntetlenül lehet garázdálkodni Moszkvától Budapesten át a Seychelles-szigetekig. A vagyonkezelők lekezelték a magyar emberek vagyonát, mint egy kilyuggatott buszjegyet, hogy legyen miből támogatni továbbra is bűnös hálózatukat. Ezt az ármánykodó filozófiát meg a hozzájáruló gyakorlatot nem akarjuk tovább. Mi vagyunk többen, itt és most azt mondjuk, elég volt az offshore-ozásból, a hamis szerződésekből, de legfőképpen a magyarság elleni támadásokból.

Egyszer már kikanalaztuk a csalárdság levét az utolsó cseppig, mert elmaradt az igazságtétel. Most bízom a miniszterelnökben, s azt gondolom, végre elindulunk a felemelkedés útján. Az egykori sarzsi nélküli apa és anya gyermekeként optimista akarok lenni az új Magyarországon.

Vámos György, magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Történelem (17) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Sport (729) Politika (1582) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Tereb (146) Heti lámpás (310) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7501) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Belföld (10) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>