Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Közel félmillió forintért bérelhet lakást magának Jakab Péter

Közel félmillió forintért bérelhet lakást magának Jakab Péter

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Petike méretes buktája!

A magát puritánnak beállító Jakab Péter havonta legalább 2,4 millió forintot visz haza, saját sofőrrel jár, 847 ezer forintért bérelhet irodát és közel félmillió forintért ingatlant. Ennek ellenére a Jobbik elnöke mindenkivel próbálja elhitetni, hogy átlagember - írja az Origo.

Jakab Péter az elmúlt hetekben komoly arculatváltáson ment át. Folyamatosan próbálja elhitetni követőivel, hogy ő valójában átlagember, egy a nép soraiból. Ennek érdekében többek között olyan bejegyzéseket oszt meg közösségi oldalán, ahol parizerrel és száraz kiflivel pózol, vagy éppen Kádár Jánost utánozva paprikás krumplit eszik.

A baloldali politikus stratégiájában nincs semmi meglepő, a kommunista propaganda előszeretettel mutatta be a párt fontos embereit puritánokként és ehhez a módszerhez nyúl Jakab is.

Az origo szerint, hogy mennyire abszurd Jakab Péter mostani szerepjátéka leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere minden nap látványosan kerékpárral érkezett munkába, majd kiderült, hogy egy sofőr szállítja, és csak akkor vált két kerékre, amikor megérkezik a propagandafotós és a baráti médiastáb.

Jakab többmilliós autóval és saját sofőrrel jár, 847 ezer forintot költhet irodabérlésre az adófizetők pénzéből, és közel félmillió forintért bérelhet magának lakást. A sofőrt a párt pénzéből finanszírozza, de saját maga is megtehetné ezt jelentős, 2,4 millió forintos fizetéséből anélkül, hogy emiatt le kellene mondania a párizsiról. Az autót, pontosabban egy Škoda Octaviát a Jobbik elnöke a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli.

Erre pedig akkor derült fény, amikor a napokban Jakab nyíltan náci sofőrje összetörte a kocsit.

Közel félmillió forintos ingatlant bérelhet

A havi 500 ezer forint az albérletpiacon óriási összegnek számít,  Jakab Péter viszont havonta közel ennyit fizethet lakhatásért, hiszen az őt megillető juttatások alapján 426 ezer forintot költhet havonta budapesti hivatali lakás használatára, magyarul: ennyiért bérelhet ingatlant.

Ilyen árkategóriában az első kerületben, a Halászbástya közelében 130 négyzetméteres, 3 szobás lakást lehet kivenni a Donáti utcában, kilátással a parlamentre. Szintén az első kerületi Döbrentei utcában 450 ezer forintért kínálnak egy valóban impozáns, 84 négyzetméteres háromszobás lakást, amely a leírás szerint 1891-ben Hauszmann Alajos tervei alapján épült és ebben a házban élt Hauszmann édesanyja is, emellett pedig műemlék védelem alatt álló épületről van szó.

A teljes cikk ]]>IDE kattintva]]> olvasható.

Origo 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2788) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Gazdaság (705) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>