Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
ce9df10744be62857ae3d2f8f2453ba2.jpg

Gajdics Ottó: Válsághelyzet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdetett tegnap a kormány Bács-Kiskun és Csongrád megyére. Itt húzódik Magyarország és Szerbia, vagyis az Európai Unió úgynevezett schengeni határának ostromlott része.

Itt került helyére az ideiglenes műszaki határzár utolsó eleme is, közel egy időben az illegális bevándorlás megállítását célzó jogi környezet szigorodásával.

Bűncselekménynek számít immár a határzár megrongálása, az átmászás rajta, és a válságövezetben a hatóságok igénybe vehetnek mások tulajdonában lévő ingó és ingatlan vagyontárgyakat ennek megakadályozására. A kerítés egyik oldalán tehát rendőrök és katonák igyekeznek érvényt szerezni Magyarország és az Európai Unió törvényeinek, a másik oldalán migránsok tömege követeli egyre türelmetlenebbül, tízezres rohammal fenyegetőzve, hogy engedjék őket tovább Németország felé.

A magyar rendőrség által bevetett vízágyú és könnygáz elől futó migránsok a magyar-szerb határnál, a szerb oldalon 2015. szeptember 16-án. (Fotó: Reuters/Marko Djurica)

Ép elmével szinte fölfoghatatlan az egész. Amikor először jelentek meg hírek arról, hogy egy olaszországi ideiglenes befogadóhelyen hőbörögtek „szegény üldözöttek” mondván, ők nem azért jöttek Európába, hogy sátrakban lakjanak, nem akartam hinni a forrásoknak.

Látva a hazám kapujában ülő és éhségsztrájkoló, mindenüket elhajigáló dühös embereket, akiket valaki úgy tájékoztatott, hogy úgyis kapnak friss ételt, másik palack vizet, új pokrócot, váltás ruhát, és senki nem áll majd az útjukba, már mindent el tudok képzelni. Azok, akik óriásplakátokon hirdették a német mennyországot az útra kelt szerencsétlenek szétbombázott országaiban, majd egymásnak homlokegyenest ellentmondó nyilatkozatokkal biztatták tovább, vagy keserítették agresszívvá őket, most humánumról, a segítség kötelességéről papolnak, miközben azonnal a hadsereg után kiáltanak, ha saját hazájukban szembesülnek azzal, mit is műveltek.

Messze még a folyamat vége, megoldásról jelenleg álmodni sem lehet, de bármi történik, az osztrák és a német kancellár, valamint az unió jelenlegi vezető politikusainak felelőssége elvitathatatlan. Angela Merkel, aki aberrált migránsmágnesként egyszerre vonz és taszít, majd elszámol saját választói előtt, miért akarja Németországot végletesen megváltoztatni. Arra viszont heveny émelygésem közben is kíváncsi lennék, hogy mi a véleménye most a náci módszerekről Werner Faymannak, amikor az osztrák hatóságok gátlástalanul verik át a migránsokat azzal, hogy a német határra szállítják őket, aztán kikötnek valahol egy befogadóállomáson. Jean-Claude Juncker színeváltozásaira pedig már kíváncsi sem vagyok. Egyszerűen nem érdekel az Európai Egyesült Államok, ahol mindenki gyökértelen, hazátlan bevándorló, mindenki kisebbség, ahol nem számít semmi, csak a lóvé, a profit, a haszon, de széplelkűsködve szolidaritásról és egyenlőségről illik hadoválni.

Csak a humor kedvéért tegyünk említést a felsoroltak hazai mutánsairól is. Gyurcsányról, aki miután szándékosan Szerbiában rekedt, keresi új barátja, az igen ritka nevű Mohammed családját. Aztán Szabó Tímeáról, aki szerint „Orbán aljas mesterterve lépett működésbe” a válsághelyzet kihirdetésével. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke nyilván azt tartja aljasságnak, hogy kimutathatatlan támogatottságú pártjának végképp nem hoznak felemelkedést a szír testvérek, ha másfelé veszik az irányt a határzár miatt.

Vagy Gőgös Zoltánról, aki kevesellve a határra – szerinte törvénytelenül – vezényelt katonák számát, azt vizionálta, hogy a katonazenekart is oda kell irányítani, hogy tömegoszlatás közben a Rákóczi-indulót fújják.

Figyelve ezt az egész szürreális abszurdot, felmerül a kérdés, nem kellene-e tömeges mentális zavarodottság miatti válsághelyzetről is intézkednie a parlamentnek és a kormánynak. De ne csak Bács-kiskun és Csongrád megye területére!

Gajdics Ottó - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2788) Sport (729) Heti lámpás (312) Gazdaság (705) Tereb (146) Mondom a magamét (7546) Politika (1582) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Kultúra (7) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Történelem (18) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>