Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
9fc6f78cca3e06b986376c010c8b94c6.jpg

Fasza kis hely

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elnézést a kedves olvasótól, nem szeretnék új stílust belopni a Magyar Hírlap hasábjaira, az idézet Deutsch Tamás Fidesz-alapítótól, európai képviselőtől való.

Deutsch a budapesti Zöld Pardon nevű szórakozóhelyet illette a megjelöléssel az interneten, csatlakozva a tiltakozók köréhez, akik a Petőfi híd budai hídfőjénél található szabadtéri bulihelyet szeretnék megmenteni a gonosz kerületi kereszténydemokrata-fideszes vezetés buldózereitől.

Hoffmann Tamás polgármester ugyanis azt tervezi, hogy nem hosszabbítja meg az egykori parkocska helyére (ideiglenesen) felépült szórakozóhely szerződését, inkább visszaadnák a zöld területet a fővárosiaknak, és országzászlót emelnének ott az új alkotmány tiszteletére. Hasonló sorsra jutna a hídfő túloldalán fekvő park helyén épült Café del Rio is. A terv azonban elbukni látszik, mert a bezárás híre sokakat indulatra gerjesztett. Sőt Tarlós István főpolgármester vezényletével a liberálisoktól a szocialistákig terjedő nagykoalíció igyekszik visszavonatni az „apolitikus” döntést. „Talán nem fog tort ülni az ijesztő mennyiségű tutyi-mutyi baromság” – írja Deutsch, úgy zárva sorait: Éljen a Főpolgármester! Éljen a ZP!

A gond csak az, hogy az európai képviselő valószínűleg az évtizeddel ezelőtti kedves Zöld Pardonra emlékszik, a szerény büfével, aprócska színpaddal és a gyepre kivihető gyékényekkel. Az már a múlté, a szórakozóhely (a szemközti Rióval egyetemben) szépen felemésztette a rábízott zöldet. Szinte minden négyzetmétert lefedtek és beépítettek, aki ma arra jár, el sem hiszi, hogy valaha közpark volt ott. Az elmúlt években az elnéző önkormányzat már az őszi helyreállítást sem követelte meg, így a város szégyenére egész télre ott maradt a bódérengeteg.

A Rio és a ZP ma már sokkal inkább emlékeztet a kilencvenes évek maffiadiszkóira, mint kultikus alternatív bulihelyre. Utóbbit kigyúrt, agyhiányban szenvedő pitbullok őrzik. Jellemző, hogy bár remélhetőleg nem mi vagyunk a város duhajai, csupán e szerkesztőségben négy kolléga volt már szenvedő alanya a „nincs pardonos” mindennapos agressziónak. Egyiküket kirabolta egy minden jel szerint szervezetten fosztogató társaság, egy hölgyet és egy urat a biztonsági őrök mondvacsinált okkal simán összevertek, míg e sorok írójának a biciklijét a hivatásos kopaszok tavaly lazán kirugdosták a felső rakpart közepére, mert állítólag rossz helyre volt letámasztva.

Ahogyan kosdi barátom mondaná: Ne csináljunk már Istenből bohócot! Érjen véget a korszak Budapesten, amikor a politikusoknál jól fekvő vendéglátósok és egyéb maffiózók közparkokat rekeszthetnek el (lásd még Havas Henrik lányának a Lánchíd mellett felhúzott teraszát és bodegáját). A belvárosban diszkót, sörözőt nyitni nem humanitárius misszió, hanem extraprofitot hozó vállalkozás. Tessék hozzá piaci áron és mindenek előtt a parkon kívül telket szerezni!

Huth Gergely, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (702) Politika (1582) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Mondom a magamét (7501) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Belföld (10) Kultúra (6) Heti lámpás (310) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Sport (729) Szépségápolás (15) Életmód (1) Történelem (17) Autómánia (61) Egészség (50) Jobbegyenes (2778) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>