Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
pilhal1.jpg

Pilhál- sarok 7.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pilhál György heti írásaiból szemlézünk. Az írásokat olvasva pontos képet kapunk a hét legfontosabb eseményeiről, történéseiről, egy páratlan tehetségű újságíró szemüvegén keresztül.

Belső cenzúra

Hogy nyakunkon a cenzúra, már hetekkel ezelőtt megjósolta a messzire látó ellenzék, és most, tessék, tényleg itt van: Gréczy Zsolt cikkeire a jövőben nem tart igényt a Népszava, és megköszönte munkáját a szocialisták bulvárcsapata, a Stop.hu internetes portál is. Cenzúra ez a javából, lábbal tiporják a sajtószabadságot, a diktatúra már a kertek alatt jár! Gréczy az első áldozat. Apró fejtörés: de hát nem a Fideszék csavarták ki a tollat Gyurcsány Ferenc sajtóinasának kezéből, az MSZP-pártszékház rendelte el a szilenciumot! Elvtárs fojtotta elvtársába a szót; ez érdekes, bár volt már hasonló a munkásmozgalmi bulvárban… 

(Magyar Nemzet, 2011. május 16.) 

Hunvald: Nem úgy volt

Ezt a 823 napot úgy lehetett kibírni, hogy hittem az igazamban, hittem abban, hogy ezek a bűncselekmények nem történtek meg” – mondta a szocialista ember, tekintetében a meghurcolt áldozatok keserűségével. Adatokat is sorolt, ami annyiból érdekes, hogy egy hónappal ezelőtt az ingatlanok eladásának részleteiről még semmit sem tudott – akkor azzal hárította a bíró kérdéseit, hogy „beszűkült a memóriája”. Ellenben mély meggyőződéssel állítja, hogy „károkozás szempontjából” alig nyolc objektum érintett, az pedig bakfitty.

(Magyar Nemzet, 2011. május 17.) 

Szerencsés Dániel

Dániel Péter szerepeltetése üzenetértékű: Gyurcsány Ferenc igyekvő platformja immár hivatalosan is kitárja kapuit a legbőszebb „nyolcvankilences demokraták” előtt. Az ügyvédként kevéssé jegyzett lumpenpolitikus tavaly nyáron bukkant fel a közéletben, első látványos fellépéseként kaszinótojással bekent egy közterületen kifüggesztett nemzeti együttműködési nyilatkozatot. Alig titkolt vágya volt, hogy ítélje el őt a bíróság, miáltal mártírrá nemesülhetne (Sztálin speciel postarablóként kezdte), vagyis nevet szerezne a partizánvilágban – akkor ez még nem sikerült, tettét csupán véleménynyilvánításnak minősítette a bíróság.

(Magyar Nemzet, 2011. május 18.) 

Field is retteget

Mr. Field mindenesetre nem lesz ott a parlamenti bizottság elõtt, elege lett az itteni állandó félelemből, hazament. (Az Államokban „nyugodtabb” az élet, ott csak a revánsra spekuláló táliboktól rettegnek.) Különben már az izgága kádköves is megmondta: El lehet menni…

(Magyar Nemzet, 2011. május 19.)

Egri köpés

Nem futott be nagy karriert az a szerdán kiadott, majd megcáfolt hír, miszerint leköpték az egri felszólalására igyekvő Gyurcsány Ferencet. Nincs ebben semmi meglepő, a szemlőhegyi politikus viharos pályáját tekintve szinte az a szenzáció, hogy eddig mindössze egyszer köpték le a hagymázas embert, legalábbis a szó gyakorlati értelmében.

(Magyar Nemzet, 2011. május 20.) 

Sajtószabadság

Az is lehet, hogy szimplán kényszerszabadságra küldték, amíg tart az elvadult cenzúra. Jobb esetben a szerkesztő úr alkotói szabadságra ment, újabb szexkönyvén dolgozik, most talán majd befejezi. Amúgy mi is élvezzük Bolgár György szabadságát. 

(Magyar Nemzet, 2011. május 21.) 

Pilhál György, mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7561) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Gazdaság (706) Flag gondolja (36) Politika (1582) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Autómánia (61) Sport (729) Heti lámpás (312) Kultúra (7) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2793) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Belföld (11) Életmód (1) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>