Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
83a5e94c865e0ab934c7950335548358.jpg

Enying a bűn városa? 1.rész

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Cozma-gyilkosságról ma talán kevesebbet tudunk, mint a drámai eseményeket követő hetekben. A gyanúsítottak igyekeznek elhárítani a felelősséget, a rendőrség pedig hallgat már jó ideje.

Azt mondják, már csak a vizsgálat végén állnak ki a közvélemény elé.
Kezdetekben is az volt: mit keresett az enyingi csapat Veszprémben? A Fejér megyei városban többen is letennék a nagyesküt, hogy a nehézfiúk újabb területet akartak foglalni a királynék városában. Nem gyilkolni jöttek, csak eldurrant az agyuk, amikor a kézilabdások leverték őket a szórakozóhelyen. Általában ez fordítva szokott történni, hiszen ki mert eddig ellenállni ezeknek a kigyúrt, tetovált fiatalembereknek? A Patrióta lokálban méltó ellenfélre akadtak, s hogy ne maradjanak szégyenben, egyikük előkapta a kését. Hogy ki szúrt, nem tudni, bár kezdetben a sárbogárdi R. Sándort gyanúsították a gyilkossággal. Az érintettek érdeke kellően összekuszálni a szála-kat, a kés pedig nincs meg, hiába keresték Várpalota határában. Nos, amíg nem kapunk újabb híreket a Cozma-ügyről, nézzünk körül Enyingen, ahonnan elindult a közel harminctagú csapat azon a végzetes napon. A 8800 lelket számláló Enying első ránézésre sem tűnik a világ közepének, ahová sorra érkeznének a turistabuszok, különösen nem a veszprémi véres események után. S ne feledjük, a tragédia után egy héttel nem akármilyen balhé volt a benzinkútnál. Akkor minden híradás a romákról szólt - de erről később. A városba a nyolcvanas évek elején költöztek be a cigányok, legtöbben Tatabányáról, Érdről jöttek. A tanácsi időkben komoly támogatást kapott a település azért, hogy befogadja őket.

Vasat gyűjtöttek, lomiztak, na meg csetéztek, ahogy errefelé mondják, azaz begyűjtötték a bodza bogyóját, ami alapanyagul szolgál gyógyszerek előállításához. A gyilkosság után napokig bujkáló Sz. Iván anyja akkoriban azt nyilatkozta, hogy fia vagyona is csetézésből származik. A városban valóban az anya gyűjti be a többiektől a bodza termését, de azt senki nem hitte el neki, hogy ebből él olyan nagy lábon a fia. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő 28 éves férfi a Nagyatádi utcában, a város kertvárosi övezetében épített házat. A tetszetős külsejű otthonban még hátravannak a belső munkák. Az utca felőli ablakok közül valaki néhányat betört. Mondják, Sz. is sűrűn váltogatta a kocsijait, legutóbb egy hét év körüli Audi A6-ossal közlekedett, ami úgy hétmilliót ért. A híradásokban annak idején az enyingiek egyik vezéralakjának tüntették fel, holott a helybeliek határozottan állítják, a városban R. János a király, na meg a testvérei. Háza a főútvonal mellett fekszik, közel a benzinkúthoz, s úgy 40 milliót ér. A jól értesültek tudni vélik, hogy még úszómedence is van az otthonában. Amikor a meglehetősen élénk színűre festett ház elkészült, a mesterek sorra nyújtották be a számlákat. A büntetett előéletű, Szépfiúnak becézett R. János szabályosan elzavarta őket, csupán egy-két helyi vállalkozót fizetett ki, mondják ezt is. A kézilabdás megölése után a tévék, újságok mutatták meg a házát - persze csak kívülről -, ami kellő felháborodást váltott ki a közvéleményben. Ugyanis azt senki nem tudja, hogy a férfi és testvérei miből élnek, de szemmel láthatóan nem nyomorognak - elég, ha számba vesszük autóik értékét. Amikor a napokban körbejártam a települést, az R. testvérek törzshelyükön, a benzinkút büféjénél múlatták az időt a déli órákban. János nem volt közöttük, őt hónapok óta keresik a rendőrök. Ha róluk esik szó, kapásból a lányok futtatását említik, na meg a védelmi pénzek szedését. Hallani lehet, övék a Balaton déli partja, de sokszor látták már őket kenesei, világosi szórakozóhelyeken is.
 

folytatjuk...

naplo-online.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7501) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Gazdaság (702) Heti lámpás (310) Belföld (10) Egészség (50) Nézőpont (1) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Történelem (17) Politika (1582) Jobbegyenes (2778) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>