Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
2d5fa61a052dd7fbfbc9a4e6c329b30a.jpg

Orbán: Egy végső mentsvár mindig van: a Fidesz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Fidesz elnöke a Magyar Televíziónak adott nyilatkozatában kijelentette, a Fidesz a gazdaság növekedését ösztönözné, ha elképzeléseiket nem támogatja az Unió, „akkor is meg fogjuk csinálni” – mondta. 

A Fidesz gazdaságpolitikája valószínűleg komoly megértésre, támogatásra talál majd külföldön, de ha nem találna, „akkor is meg fogjuk csinálni” – mondta Orbán Viktor, a párt elnöke, aki Brüsszelben nyilatkozott szerdán a Magyar Televízió Az Este című műsorának.

Arra, hogy érkezett-e hozzá olyan uniós megkeresés, hogy legyen kíméletesebb a Bajnai-kormánnyal szemben, közölte: hiába is keresték volna, ki is kérte volna magának. „Brüsszel nem Moszkva, szépen is néznénk ki, hogyha Brüsszelből küldenének instruktorokat, mint hajdanán, a kommunista időkben tették ezt Moszkvából” – mondta. Hozzátette, hogy a kormánypártok nem is szorulnak ilyen művi, Brüsszelből elrendelt segítségre, hiszen Európában – leszámítva Gordon Brown brit kormányát – mindenhol fölényesen nyertek a hatalmon lévők az európai parlamenti (EP) választáson. Közép-Európában is csak egyetlen kivétel van: Magyarország, ahol az ellenzéki Fidesz győzött – jegyezte meg.

Orbán Viktor megismételte azt az álláspontját, amit pártja már többször kifejtett a közelmúltban, miszerint a magyar kormány – a nyugat-európai államok vezetésének sikeres válságkezelésével ellentétben – semmit sem tesz a gazdasági növekedés szabadesésének megállításáért. Közölte, hogy a költségvetési egyensúlyt az európai kormányok hajlandóak voltak zárójelbe tenni, a magyar kabinet azonban „szent tehénként” kezeli azt. Ezért a Fidesz gazdaságpolitikája, amely a gazdaság növekedését ösztönözné, és egyezik az európai célokkal, valószínűleg komoly megértésre, támogatásra talál majd külföldön.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor tájékozódott-e az IMF, illetve az Európai Unió vezetésénél arról, hogyan reagálnának az IMF-hitelek újratárgyalásáról szóló megkeresésre, a pártelnök közölte: a nemzetközi pénzügyi szervezetek pontosan tudják, hogy új tárgyalópartnerük lesz. „Mi nem árulunk zsákbamacskát, (...) tárgyalni azonban nem akarunk velük, mert bennünket erre még senki nem hatalmazott fel; majd ha a magyar nép felhatalmaz, akkor majd tárgyalunk” – tette hozzá.

A belpolitikai helyzetről szólva úgy fogalmazott: az, hogy a szocialisták 40 százalékkal kaptak kevesebbet az EP-választáson, mint a Fidesz, őt személy szerint inspirálja. A Jobbik eredményével összefüggésben közölte: Magyarország ma semmivel sem rosszabb ország, mint bármelyik EU-s társa, ugyanis egész Európában az a képlet figyelhető meg, amely Magyarországon is jelen van. „Magyarország semmifajta, a többi európai országtól eltérő speciális veszélyt sem a maga számára, sem az Európai Unió számára nem jelent. De ha jelentene is, egy végső mentsvár mindig van: a Fidesz” – mondta Orbán Viktor.

(MTI) , mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2778) Tv fotel (65) Vetítő (30) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (17) Gasztronómia (539) Tereb (146) Heti lámpás (310) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7501) Mozaik (83) Autómánia (61) Gazdaság (702) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>