Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
fc4c3c6654f2c33e5d8042eb26a4bae0.jpg

Ha fideszes vagy, az a baj - a HVG esete a sapkával

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szegény hülye HVG-sek. Képesek voltak egy hatalmas cikket kanyarintani arról, hogy az utóbbi években Pest legmenőbb kerülete lett a Nyolc, de baljós, hogy Kocsis Mátét újraválasztották.

Csakhogy az a bibi: az "utóbbi években" Kocsis Máté volt ott a polgármester... Nehéz megemészteni mi? 

 

"Hogy hogyan indul be a hagyományosan nehéz helyzetben lévő VIII. kerület, egyrészt függ az önkormányzat rugalmasságától, másrészt a magánvállalkozók szellemiségétől. Előbbiben baljós jel az újraválasztott, korábban MIÉP-es, most Fidesz-KDNP-s polgármester, Kocsis Máté" - írják. És itt jut eszünkbe Oroszlán Szonja kedves mondása - hogy "a magyarik országa Azabajország". Az a gyanús, ami nem gyanús, ugye Pelikán elvtárs? Valami beindult, amihez kellett az önkormányzat/polgármester rugalmassága, aki viszont baljós módon Kocsis Máté. Hogy is van ez?

Egyszerű a válasz: Kocsi Mátén nincs sapka!

Kocsis Mátéval azabaj, hogy nem tudott olyan párt színeiben indulni, ami a HVG ízlésének megfelelt volna. Mert a kerület nem lett demszkysítve. Az elmútnégyévben nem épült meg a Kálvin-pláza, sem a Szabó Ervin Szauna és Jóságközpont. A jól demszkysített VIII. kerületben a Nemzeti Múzeum helyett Szivárvány Casino működne, a Nemzeti Sírkert helyén pedig mélygarázs. A Corvin mozit meg a Balettintézet mintájára eladták volna a spanyoloknak, aztán hagyták volna elrohadni.

A HVG-nek az jön be, ha a libnyaf városvezetés kitömött zsebektől mámorosan pillangózik a vakolatpermetben a yo-yo-yozsefváros ritmusára. Mert a nyolcker amolyan romantikás dzsungel a város szívében, ahol ha sapka van rajtad…

Lehetsz rabló, vagy orgazda,
Strici, nepper, pénzbehajtó,
Csaló, sikkasztó, maffiózó.
Bármit csinálsz, nem vagy nagyobb tolvaj
Mint az Állam meg a kurva adóhivatal.

(részlet Pityinger László egyik közkedvelt dalából)

De mi van akkor, ha valaki többet szeretne kihozni e városrészből, mint amit a Dopeman megénekel, – viszont nincs rajta sapka…?
Kocsis Máté (akin nincs sapka) 2010-ben konkrét tervekkel vágott neki a polgármesterségnek. A négy év alatt felújították az összes iskolát, óvodát és bölcsödét. Megújították a köztereket, és az autóforgalom elől legalább részlegesen elzártak az utcákat. Új megvilágítást kaptak egyes patinás épületek, őstermlői piac létesült. A legnagyobb szabású elképzelés a Palotanegyedben csúcsosodott ki, amely bekapcsolta a kerületet a budapesti vérkeringésbe. Nyugodtan tehetünk egy sétát a Deák tértől indulva a Kálvin térig, majd onnan a Ráday-n vagy a Krúdy-n kereshetünk magunknak egy jó sör megivására, vagy egyéb kulturálódásra alkalmas helyet. Kocsis felismerte, hogy a városrész egyedülálló vonzereje nemcsak a patinás épületek sora, hanem az a tény is, hogy a kerületben működik a legtöbb kiskereskedő. A jövő Józsefvárosa tehát kulturális és felsőoktatási központ szeretne lenni, valamint teret kíván nyújtani a sétafikálós városélvezésnek, ami turistának meg őslakosnak egyaránt fincsi. Az idei évben meghirdetett program pedig a lakóházak, bérházak felújítását célozza.

Így gondolkodik tehát egy sapkátlan városvezető…

A HVG cikkében ezzel szemben azt olvashatjuk, hogy míg a VI. és VII. kerület érezhetően kommerszbe hanyatlik, addig a VIII. kerület mozgásban van. Új otthonra leltek a Belvárosból kiszorult önszerveződő közösségi terek, akik összefogják azokat a kisebb, szociálisan érzékeny, vagy művészeti csoportokat, amelyek tevékenyen részt vesznek a város belső életének alakításában, kifejezésében. Ezek a csoportok érzékenyen reagálnak Józsefváros szociális helyzetére is, és csendben vagy provokatívan hívják fel a figyelmet a munkanélküliség, hajléktalanság, szegénység problémájára.
A két pozitív jelenség között azonban a HVG nem fedez föl semmilyen összefüggést. Kocsis pedig egyenesen gyanús. Emiatt aztán elképzelhetetlen, hogy a jobbító szándékok összetalálkozzanak, hogy egymást erősítsék, hogy legyen párbeszéd. Hogy az, ami Józsefvárosban elkezdődött az ezeknek a különböző oldalról érkező szándékoknak a közös eredménye legyen.
És hogy miért nem? Mert Kocsis Mátén nincsen sapka… Ennyi.

]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Miért Rigó

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Belföld (11) Kultúra (7) Mondom a magamét (7561) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mozaik (83) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2793) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (312) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Gazdaság (706) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>