Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
74fa6948d004503bfd1001bffca33620.jpg

Dimitrov Feri

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tisztelt barátaim, demokraták! A köztársaság bátor barátai, demokratái! A köztársaságért! Úgy állok itt, hogy vádlottból vádló lettem. Úgy állok itt, hogy szememből a könny kicsordul. És nem azért csordul ki a könny a szememből, mert állandó bloggerem, Gréczy Zsolt ezt a baromságot írta ide nekem.

És nem azért, kedves demokraták, mert ecetes bolgár hagymasalátát készítettem Klárinak és a lurkóknak, miután hazajöttünk a moziból, ahol teljesen átlagos családként elvegyültünk teljesen átlagos emberek közé, akik mosolyogva, csókot dobálva köszöntöttek a nézőtéren.

Azért könnyezek, tisztelt vörös köztársasági hadsereg, mert engem itt bántanak. Bántanak, mert kemény fából faragtak. Bántanak, mert lelepleztem az orbáni diktatúrát. A vesztemet kívánják, mert gazdag, szép, kedves és intelligens vagyok.

Én, barátaim, ma éhgyomorral keltem, felöltöztem, majd teljes erőmből futottam két kilométert. Csak ezután reggeliztem, mert ez így egészséges, demokraták. A tejeskávé és a tökös rétes mellé váratlan öröm ért engem, és családom másik két tagját, Klárát és Zsoltot. Csendben, ahogyan csak kommunista matrónák képesek surranni, Katus és Piroska néni lépett be a szobába, majd bolgár nyelven elénekelték az Internacionálét. Hát, én meglepetésemben lehuppantam a székre, amelyen régebben Anti bácsi, később pediglen Tony Blair üldögélt. Akkor már tudtam, akkor már éreztem, hogy engem ma itt nem lehet elítélni. Akkor már világosan látszott, hogy a demokrácia barátai megvédenek engem.

Nem baj barátaim, hogy csak ezren vagyunk itt. A humor nagyágyúi duplán számítanak. Farkasházy Teddy egyenesen hatot ér. A humor másik nagyágyúja, Jáksó Laci ma nem jött el, ja, pardon, ő most éppen fideszes kétmilliárd forintért. És nicsak, volt pártomból, akarom mondani, az általam nagyra becsült MSZP-ből is feltűntek néhányan. Csak Szili Katalint nem látom sehol, tőle nem ezt vártam. Ha egyszer megírhatnám… de olyan ócska lenne. Annyi mindent mondhatnék még, de tudják mit, majd a sitten kib…ott jó könyveket írok a magyar baloldalról, ha már szabadlábon nem sikerült.

Hány kedves arcot látok itt, mennyi őszinte érdeklődő, és milyen érdekes, mindannyian hatvannál idősebbek tetszenek lenni. Mégis vannak tehát spanjaim, nincs igaza a kölöknek. Abban viszont igaza van, hogy jó arc vagyok.

Vádolom Önöket, bíráim! Vádolom, mert megvádoltak engem. Nem ismerik talán Georgi Dimitrov történetét? Őt is, aki persze nem kommunista, hanem őszinte demokrata volt, megvádolta az Orbán-rendszer, vagyis a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája… Mert Orbán Viktor szelleme a Reichstag tüzében fogant. Vagy, hogy egy bibliai példát említsek, amelyet rendszeres bérmálkozásaimon csíptem fel: Orbán Viktor szelleme kezdettől ott lebegett a vizek felett. Ő a született gonosz. Öröktől van, örökké lesz, és mindig a demokratákat, a köztársaság barátait sanyargatja.

De nagyon szépen kérlek benneteket, s istenemre mondom, ha kell térdre is hullok előttetek: ugye, én is vagyok annyira karakán legény, mint Orbán Viktor? Ugye, nekem is van hatalmam, ugye, ma már senki nem néz suttyónak? És ugye, ha gazdag az ember, egyáltalán nem számít, hogyan szerezte az első százmilliót? Ezek a kérdések gyötörnek engem, de megmondom őszintén, kizárólag ellenzékben és a börtön árnyékában.

Árok Kornéllal beszéltem én valamelyik nap. Én hívtam fel, rejtett számról persze, hiszen 2006. október 23. óta ugye, soha nem lehet tudni… Szóval azt panaszolja Kornél, hogy már bohócnak sincs kedve beöltöznie, annyira leégtek a tüntetéssel. Hát, mondom én erre, de Kornélkám, meg az a másik, akinek a neve most nem jut az eszembe, hol marad a szolidaritás önmagunkkal? Vagy te tényleg hiszel abban a sok lúzer birkában, a tüntetőidben, akik még egy budai házat sem tudtak összeprivatizálni? Hát miféle emberek ezek? Ha én nem izgek-mozgok, mint a sajtkukac még SZTK-szemüveges senki koromban, soha nem költözöm be a zsidó nagypolgár lopott villájába… Akkor ma én is valami kinyűtt pulóveres szakszervezetis lennék, és panelban rohadnék, de ezzel nem akartalak megbántani, Kornél. Nem mondott semmit, de letette a kagylót. Hülye bohóc.

Sukoró? Azt sem tudom, hol van. Mindent Bajnai intézett, fogalmam sincs, miről beszéltek. Hogy honnan tudom, hogy Bajnai intézte? Hát Joáv Blumtól, akiről viszont Bajnai mesélt nekem, de igazság szerint sem őt, sem azt a Bajnait nem ismerem. Én csak Katust ismerem, aki az idén télen is szétfagy a Fidesz miatt.

Magyarországért, a köztársaságért!

Szentesi Zöldi László, magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Történelem (18) Belföld (10) Mondom a magamét (7546) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Politika (1582) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Mozi világ (440) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tereb (146) Kultúra (7) Vetítő (30) Jobbegyenes (2788) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (705) Gasztronómia (539) Életmód (1) Sport (729) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>