Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
27b8f43e4c80a252df5e176888c164af.jpg

Már a Korrupt Párt vezérürüjére is ráfanyalodtak?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

E bagázs feldíszítéséhez elképesztően nagy summa, és az eddiginél is nagyobb hazugságdömping lesz szükséges. A szimpla gátlástalanság már kevés.

Alighanem egyedülálló a politikatörténetben, hogy egy regnáló miniszterelnök nagy nyilvánosság előtt bejelenti, majd pár nap múlva megerősíti, hogy a szövetséges párt tele van korrupciós ügyekkel.

Valahol Európában ez megtörtént.

Az adott tagállamra jellemző, hogy ezután nem a korrupt pártot seprűzték ki a parlamentből, hanem a korrupt politikusokat leleplező miniszterelnököt puccsolták meg: a korrupt párt lelkes együttműködésével.

Ezután végighazudtak másfél-két évet. Együtt.

Tudták, hogy amit mondanak, az nem igaz. Hazudtak reggel, éjjel meg este. Hitelt vettek föl, majd hitelt vettek föl, azután pedig hitelt vettek föl. És megint… Eladósították az ükunokákat is a tagállamban.

Az üdítő korrupció pedig zavartalanul folyt tovább.

Sőt, tömegessé vált: a rakás hitelből lefizették a nyugdíjasokat, megvesztegették a segélyeseket, és újabb négy évet kaptak az ország maradék értékeinek összehörcsögölésére. A hamis tudat azonban nem végtelen…

A társadalom besokallt a hazugságoktól.

Erkölcsi zérusként menekült ki a politikából a Korrupt Párt időközben párttársai által is szélnek szalasztott vezérürüje. A magánszférában folytatta a mutyizást, tehetséges embert kiszorítva – röhögve – egy munkahelyről.

És várt a visszatérésre.

Tudta, hogy hatalmas csődtömeget hagytak az utódokra, s elhelyezték a viszály taposóaknáit is. A kellő populizmussal a csődgondokokat okolták a társadalom megterheléséért, ők pedig megmentőként sugároztak fel.

Önbizalmuk Sztálin elvtársét is felülmúlja.

Elegendő balekot egyelőre nem találtak, de már reménykeltőnek ítélték a helyzetet. Egyik nagyvezérürünek kijelölték azt, aki vállalatvezetőként 604 borztenyésztő családot tett tönkre, és aki miatt tizenegy borztenyésztő öngyilkos lett.

Alvezérürünek pedig a ciánkínáló jelentkezett.

Díszes kompániát csődített össze a nevezetes hálózat. Még mindig a pártállam löttyedt figuráihoz nyúlnak vissza. E bagázs feldíszítéséhez elképesztően nagy summa, és az eddiginél is nagyobb hazugságdömping lesz szükséges. A szimpla gátlástalanság már kevés.

A kívülálló pedig érdeklődéssel figyeli, mit tanult a kártevők elleni védekezésből eddig a társadalom.  

Kovács G. Tibor - gondola.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Heti lámpás (310) Mondom a magamét (7501) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (17) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Gazdaság (702) Belföld (10) Tereb (146) Mozaik (83) Életmód (1) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>