Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
aa03b3ad61714c5d6f763793fc14fd5c.jpg

Az a tíz százalékos párt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Jobbik a szavazók szimpátiáját tekintve fényes karriert futott be röpke egy év alatt. Tavaly, az Európai parlamenti választások kampánystartja idején a Jobbik a “futottak még” kategóriában volt.

Sokan egy lyukas garast sem adtak volna, hogy bejutnak az EP-be, arra meg senki sem gondolt, hogy három képviselő is ott dolgozhat Strassbourgban. Miközben a szocialisták is csak négy embert voltak képesek kijuttatni. 

Ahogy persze alakult az EP-kampány a Jobbik mért 1%-a lassan kúszott felfelé. Mértek 2, sőt 3%-os népszerűséget is, persze általában a bejutási küszöb alatt. Így igazi megleptetés volt a 14%-os arány.
 
Ez persze kihatott a honi politikára is. Jelenleg általában 10%-ot jeleznek a pártnak. Egy olyan helyen dolgozom, ahol kb. Hetvenen dolgozunk egy légtérben. Ha körbenézek, akkor a közvélemény kutatások alapján látnom kellene legalább 30 Fidesz-szavazót, talán 10-12 szégyenkező szocialista szavazót, és legalább 7-8 Jobbik szimpatizánst is. Elvileg szabad demokrata szavazót nem láthatnék, hiszen már 1% alatt a népszerűségük. Nem is látok, mert az egyik főnököm, aki masszív szabad demokrata voksoló volt, most kétségbe van esve, kire szavazzon. Nem ért egyet az MDF-SZDSZ összeborulással. Talán az LMP...
 
 
Változnak a szavazási szokások?
 
Kolleganőm, aki évekig fennen szidta orbánviktort összejött egy fideszes önkormányzati képviselővel. Azóta elhallgatott és otthon is a Magyar Nemzetet olvassák.
 
Délvidékről átkerült kollegám fidesz szavazó. Öt év itt tartózkodás után kapta csak meg a magyar állampolgárságot. Vajon tudja, hogy a jobboldal zászlóshajója csak tessék-lássék szállt bele a kettős-állampolgárságról szóló népszavazási küzdelembe?
 
Egy idősebb kollega betonbiztos MIÉP szavazó. Valószínűleg akkor is az lesz, amikor Csurka Istvánon, Papolczy Gizellán és rajta kívül már senki nem szavaz a valaha szebb napokat látott pártra. A Jobbik szerinte nem más, mint a MOSZAD, a FIDESZ és az MSZP összeesküvésének terméke...
 
Kollegám sokáig a Fideszre szavazott, de tesze-toszaságuk kiábrándította. Így rendszeresen kitárgyaljuk, miért is fogunk a Jobbikra szavazni. A minap adtam neki egy Barikádot. Másnap mondta, otthon a felesége elolvasta és eloszlottak a kétségei. Csakis a Jobbikra fog szavazni. Kolleganőm mesélte, hogy vasárnap egy fórumon voltak Szeged egyik patinás szállodájában, melynek a nagyterme zsúfolásig megtelt. Morvai Krisztina a Jobbik köztársasági elnök jelöltje beszélt. A zsúfolásig megtelt legalább 500 embert jelentett.
 
 
Elmondta, hogy első szavazó iker fiait is elvitte, akik tavaly még fenntartásokkal kezelték a Jobbikot, de tudatosan beleásták magukat a magyar történelembe és rájöttek, a nemzeti radikális párt a megmaradásunkért küzd... Nincs más alternatíva...
 
Körbenézek a munkahelyemen. Van legalább 7-87 Jobbik szimpatizáns. Hármat már tudok ki az. No de a többi?
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Jobbegyenes (2789) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Sport (729) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Gazdaság (705) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7549) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Tereb (146) Életmód (1) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Belföld (11) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>