Ma 2024 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
2734cab60d44e8e7c860e3b9704e19ba.jpg

Magyarországi választások – 2010 – ilyen is lehetne a jövő?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyre többen érezzük, hogy sok múlik az áprilisi választásokon. Talán itt dől el, hogy Magyarország tovább halad egy balliberális rablógazdálkodás utján, vagy jöhet egy nemzeti(bb) kormány és eljő végre a javulás időszaka...

Egyben azért biztosak lehetünk. A Fidesz-KDNP akár két harmados többséget szerez, akár csak „egyszerű többséggel” nyeri a választásokat (bár nem lefutott a meccs), akkor hamarosan hallani fogjuk: nem gondoltuk, hogy ekkora a baj. Mert ha kiderül ennyi „ügy” Zuschlagtól BKV-ig, akkor mennyi lehet még eltussolva?

Vajon milyen lehetne az a jövő, amely biztosíthatná tíz millió ember jólétét.
 
Szükség lenne egy Állami Vagyonleltárra. Hiszen a rendszerváltás (?) után mintha átestünk volna globalizált ló túloldalára és a szocializmus túlzott gondoskodása (?) – tiéd az ország, magadnak építed – mindent privatizáltak... Egyszerűen tudni kellene, mi az, ami még állami kézben van, s melyek azok a stratégiai ágazatok, melyet vissza kellene szerezni.
 
Talán Pécsett a vízszolgáltató reprivatizációjával egy ehhez hasonló akciót láthattunk...
 
Szégyenteljes, hogy a bagóért eladott állami vagyonból befolyó pénzek javarészt a gigantikusra hízott államadósság törlesztésére mentek el. Az adósság mégis csak több és több... Olyan ez, mint kis családom betonbiztos svájci frank alapú lakáshitele. Egyrészt duplájára nőtt, másrészt évekig csak a kamatot fizetjük, a tőkét nem...
 
 
Talán érdemes lenne visszamenőlegesen is megvizsgálni, kik kótyavetyélték el az állami vagyont. Talán némi büntetést is érdemelnének...
 
Nem kell, hogy a vas és acél országa legyünk (by Rákosi pajtás), de vannak olyan ágazatok, melyben országunk sikeres lehet(ne). Jelenleg szinte 100%-ban a külföld jóindulatától függünk energiaellátás terén, az ország egy része zsebszerződések keretében idegen tulajdonban van. Milliárdokkal támogatnak összeszerelő üzemeket, miközben mintha szándékosan tennék tönkre a kis és középvállalkozásokat.
 
Talán eljött az idő, hogy újra magyar tulajdonban, közösségi tulajdonban legyenek a vízszolgáltatók, az áramszolgáltatók, a gázellátás. Ki tudja már kinek a tulajdonában sorvad a Malév, a MÁV-ból eladták azt, ami hasznot hozna, az MTV- lízingelt székházban nem készít műsorokat.
 
 
Szükség van a megszorításokra? Mindenképpen, csak rossz helyen húzzák a nadrágszíjjat...
 
Áprilisban arról is szavazunk, hogy az eddigi rablók továbbra is tegyék-e a dolgukat?
 
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (708) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (313) Történelem (18) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Életmód (1) Tereb (146) Politika (1582) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Belföld (11) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7593) Nagyvilág (1310) Sport (729) Jobbegyenes (2801) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>