Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
399c05935ef5b0d4687fe6fda070e24a.jpg

Magyar szérum

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Amikor ezeket a sorokat írom, az ország fuldoklik a kánikulában, sehol egy csepp víz, elcsigázott, kiszáradt, támolygó alakok mindenfelé, meg aztán itt a melegolimpia, szóval, nagy a baj. Nem csoda, hogy az Index is bekattant, és a Daily Mirror nyomán tegnap közölte Orvosi marihuána hatására liberális lett a náci ikerpár című írását.

Röviden arról van szó, hogy a két tejfelszőke, külföldi leányka tizenhárom évesen még „a fehér felsőbbrendűségről” szóló dalaival turnézott (mondjuk ezt máris nehéz elhinni…), istenítette Hitlert, a nagypapának még horogkeresztes övcsatja is volt, azonkívül a két tinédzser a holokausztot tagadta (ebben a korban, aha…) No, de aztán jól megbetegedtek a sok gonoszságban, egyikük elkapta a ciklikushányás-szindrómát, a krónikus gerincbántalmakról már nem is beszélve. Végül egy találékony orvos marihuánát írt fel nekik, és láss csodát: azóta nemcsak jobban vannak, de az anyag a szellemüket is átformálta: fajvédőből liberálissá lettek, és azt nyilatkozzák, hogy a fű hatására immáron békeszerető hippik, rá sem rántanak többé a Führerre.

Ezt a történetet közölte az Index. Néztem, nézegettem, hol találok mosolyjelet az írásban, de aztán kiderült, hogy Jézusom, ezek komolyan gondolják…

Most akkor lebbentsük fel a fátylat, és kizárólag indexeseink, e vasárnapi mókamesterek kedvéért írjuk le, hogy bizony magyar szérumok is vannak.

A lényeg a következő: ha az ember túlságosan liberálissá vált, teszem azt egyazon bizonyos genocídium vibrál egész nap az agyában, netalántán már a csikkel kevert olcsó sör sem esik jól műanyag pohárból a romkocsmában – nos, ilyenkor érkezik dr. Magyar, és felírja a nemzeti szérumot.

Liberálisból magyarrá válhat például az ember, ha életében egyszer kiszabadul Újlipótvárosból, elmegy a Székelyföldre, ahol elé teszik a tárkonyos pityókalevest, de előtte megszentelik az alkalmat egy kis kokojzapálinkával. A liberálist először valósággal sokkolja, hogy székelyek társaságában kell üldögélnie, sehol egy borjúfalatnyi fű, de aztán szépen, óvatlanul, lassú haladással magyarrá lesz.

A nemzetközi orvostudomány is elismeri egy másik magyar szérum gyógyító hatását. Nem kell mást tenni, mint a nyávogó, kántáló beszéd helyére helyes hangsúlyokat ültetni, erre vizet inni, és várni a hatást. Garantált siker. Az annak előtte érthetetlen, kásás, motyogó akcentust ízes, magyar beszéd váltja fel. Mellékhatásként a liberálisnak – teljesen magától – csavaros bajusza is nőhet.

A gyógyszeres kezelés kudarcára a műtéti megoldást ajánljuk. Éles késsel felvágjuk a liberálist, a szívét megnagyobbítjuk, testét megerősítjük, szellemét kitágítjuk, és máris ott fekszik a műtőasztalon egy lehetséges magyar. A recept ötlete a nagy szóbűvész Esterházy Pétertől származik, igaz, ő merő véletlenségből mindenhova magyart írt, de ne haragudjunk rá, inkább tömjük meg őt is egy pirulával, így gondozd a liberálisodat…

Végezetül: ha minden kísérlet kudarcot vallott, engedjünk szabad folyást az eseményeknek. A fű után jönnek a partidrogok, aztán a kokó, a heroin és a többi. Közben mi együnk véres hurkát kovászos uborkával, főzzünk lábszárpörköltet a barátainkkal, igyunk jó borokat, olvassunk Jókait és Mikszáthot, járjunk családi napokra, mozogjunk sokat, énekeljünk esténként, köszönjünk előre a papnak és a tanítónak.

Tessék elhinni, a liberalizmus szó magától kikopik majd a szótárunkból.

Szentesi Zöldi László - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Heti lámpás (310) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Történelem (17) Politika (1582) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mondom a magamét (7501) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>