Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
37cab15e61ea4fab442d891939cb2f24.jpg

Ágnes az ablakban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

De még ezt is lehet überelni, a népszavás kollégák még azt is megmagyarázták, hogy Orbán miatt nincs Budapesten amerikai nagykövet.

A szokásosnál is nagyobb üzemmódban csattogtak és zakatoltak a számítógépes billentyűzetek, mindenki úgy gondolta, reagálnia kell az internetadó állítólagos bevezetése miatti és elleni tüntetésekre. Reagáltak is. Hazai politológusok, elemzők és bloggerek, politikusok, mindentudók ezerrel, no meg a nemzetközi sajtó, amely már szinte kéjjel elemzi a magyar belpolitika különböző eseményeit. A baloldal persze hatalmas győzelemként értékelte a tüntetést, saját sikerét látva benne.

Szinte már megható a bécsi Der Standard őszinte aggódása, hogy Orbán elszámította magát. Az meg egyenesen könnyeket fakaszt, hogy a Spiegel szerint Orbán hatalma nem gyengült meg. Jó érzés, hogy ezek az orgánumok - a többiekkel együtt - ennyire megkülönböztetett figyelmet szentelnek szép hazám sorsának.

De azért ebben a fene nagy zakatolásban kimaradt néhány dolog. Fókuszáljunk egy kicsit arra, amire ez a csúcs üzemmódban csattogó véleményözön nem igazán figyelt.

Nézzük a belpolitikát. Szabó Tímea már-már extázisban ugrált mikrofonnal a kezében a színpadon, azt hitte, hogy ezt a hatalmas tömeget ő, a Párbeszéd Magyarországért képviselője szervezte és hozta össze. Talán még most is azt hiszi.

Aztán a csodálatos női kvóta szellemében a szép szemű Kunhalmi Ágnes különös dologra vetemedett. Ő is azt hitte, hogy pártja szervezte ezt a tömeget, így aztán önjáróan, élve parlamenti MSZP-s belépőjével bement késő este (ki mondta neki?) az Országházba, aztán nem azonosított hölgyek társaságában kinyitott egy ablakot és lengette, lobogtatta az uniós zászlót. A lelkes tömeg persze elájult a gyönyörtől, a kiskunmajsai Jeanne d’Arc akciója állítólag sikeres volt. Némelyeknek (sokaknak), ma is öröm az internacionalizmus zászlaja. Végre egyszer Tóta W.is boldog volt.

De hol voltak a daliás MSZP-s férfiak? Tóbiás és Mesterházi bizonyára meséket olvasott gyermekeinek, Botka éppen a szegedi nagy ellenállást szervezte, Gúr Nándor békés otthonában Pázmányt olvasott, hogy még jobban pallérozza egyébként sem rossz szónoki képességeit.

Aztán itt van ez a harsány DK, ami ez egész ügy abszolút vesztese. Kitalálták, hogy országos népszavazást hirdetnek az internetadóról. Gyurcsány lázba jött, emlékezett a vizitdíjas akció sikerére. Már térképek fölé hajoltak a mai Kutuzovok, hogy hol állítsanak asztalt a népszavazásra. Lelkesen jelölték Ózdon, Sopronban, Gyulán és Marcaliban, hol lesznek az objektumok. Aztán jöttek a „civilek” a hirtelen szervezett tüntetéssel gyorsvonatként viharoztak el az DK-s agytröszt lassú ötlete mellett, így aztán okafogyott lett a Gréczy-s népszavazás. Így megy ez.

De nézzük a külpolitikát, a nagy számítógépes zakatolás itt sem figyelt néhány dologra. Az úgynevezett arab tavaszon (?), a kairói tüntetések harmadik napján már az internet, az akkor leállított internet volt a téma. Aztán itt van Ukrajna, számtalan elemző itt is a nagy USA-t látja a Majdan tüntetéseinek felbujtói és eltervezői között.  

Aztán itt van szép hazám, ahol az amerikai ügyvivő valahogy a magyar belpolitika része lett. Ott volt a hatalmas performanszon, miért is ne lett volna ott a nagy aggódó.  Pedig ügyvivő, tehát nem nagykövet. Mert az még nincs. A hatalmas United States persze megmagyarázta, a kijelölt célszemély, nevesítve az amerikai bombázó celeb, Colleen Bell már a szenátus külügyi bizottsága előtt is téma volt, miután a meghallgatáson korlátozott tudásról tett szert a befogadó országgal kapcsolatban. Micsoda fogalmazás! A szépséges Bell, a celeb sosem hallott Márairól, Bartókról, a magyar történelemről, 48-ról, 56-ról, Mohácsról,  az Aranybulláról, Arany Jánosról, Aba-Novákról, Latinovitsról, Blaha Lujzáról, Szörényi Leventéről, senkiről.

Korlátozott tudás, mondja a bizottság. Meg én is. De még ezt is lehet überelni, az ámokfutó népszavás kollégák még azt is megmagyarázták, hogy Orbán miatt nincs Budapesten amerikai nagykövet.

De azért figyeljünk, hagyjuk a zakatolást. Ha az Erzsébet híd megtelik, már pedig megtelt, az nem kis dolog. S ha folyamatában nézzük a tömeg hömpölygését, lehet, hogy háromszor is megtelt. Ez pedig nagy dolog. Nem a PM, nem az MSZP érdeme, de fontos és elgondolkoztató esemény.

Úgy tűnik, ma már a csúcstechnika mindenre képes. Például egy ilyen demonstrációra is.

Tudod, te szépséges Bell, még fiatalon nekem Amerika a szabadság eszméje volt, Eper és vér, Hair, Szelíd motorosok és a többi. Még az is szép volt, amikor a Kossuth téri viharban idősebb Georg Bush széttépte a papírt és úgy beszélt a szabad jövőről. Aztán ebből se lett semmi.

De tudod, szépséges celeb, te korlátozott tudású, most megint itt vagytok. Amikor kellett volna, 56-ban, akkor nem voltatok ilyen aktívak.

Most meg már késő, mert vagyunk jó néhányan, akik átlátunk a szitán. Nagyon is átlátunk, Colleen Bell.

(szék) - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Gazdaság (702) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Tereb (146) Mondom a magamét (7501) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Heti lámpás (310) Kultúra (6) Egészség (50) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2778) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Történelem (17) Politika (1582) Autómánia (61) Belföld (10) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>