Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
a1ec26ed3ec4623d70ed8033d1474231.jpg

A komcsik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lendvai Ildikó mondta a választás estéjén a magukfajtáról, hogy „mi komcsik”. A komcsik, akik ehhez az eszmerendszerhez tartozónak vallják magukat – hívják szervezetüket akár Magyar Kommunista Pártnak, Magyar Dolgozók Pártjának, Magyar Szocialista Munkáspártnak vagy Magyar Szocialista Pártnak –, nem sokat változtak az elmúlt kilencven évben.

A kommunisták 1947-es kék cédulás választási csalása, a rendszerváltás utáni választások szocialista szavazatvásárlásai és most a főként marxista választási bizottság, választási iroda próbálkozása, hogy megzavarja a hatodik szabad országgyűlési választásokat, mind-mind stílusukra, módszereikre jellemző. Botrányba, komikumba fulladt az országos választási eredmények tájékoztatása, amikor az OVB először meghosszabbította a szavazást, majd kitolta a kampánycsend idejét. Lehet ezt arra is fogni, hogy rosszul szervezték meg egyes választási körzetekben a szavazást, és ezért kellett órákig sorban állni az embereknek, lehet itt sumákolni, mint Szigeti Péter, az OVB vezetője tette, hogy „a kampánycsendet nem mi hosszabbítottuk meg, hanem a törvény”, egyszóval lehet hazudozni összevissza, technikai malőrt emlegetni, hivatkozni bizottsági felelősségre, demokratikus jogokra és így tovább, egy biztos: az Országos Választási Iroda vezetője, az Országos Választási Bizottság tagjai ellopták az ország választóinak többségétől az ünneplés jogát, a nap nagyszerűségét, az örömöt. Megfosztották az embereket attól, hogy időben, este hét óra után megtudják, ki volt a választás győztese, illetve pártja milyen választási eredményt ért el.



Ezek a balliberális döntnökök demokratikus alapjogokat sértettek meg, mert visszatartották az információt, az informálódáshoz való jogot tiltották meg három és fél órán keresztül, és megsértették a sajtószabadságot. Nem tagadták meg önmagukat, ugyanazt mutatták fel, amit az elmúlt nyolc évben adtak az MSZP–SZDSZ-kormányok: a tehetetlenséget, a működésképtelenséget, a szétesettséget és a jogi abszurdokat.

Mi volt a céljuk? Megzavarni a választásokat, vagy megkérdőjeleztetni a választás legitimitását az elsöprő Fidesz–KDNP-győzelem miatt – egy politológus morfondírozott a televízióban –, esetleg új választások kiírása is megfordult a fejükben? Hiszen 2002 óta ezektől sok minden kitelik. Hiába járt el korrekten az akkor leköszönőben lévő Fidesz-kormány, amikor kinevezte az OVI és az OVB vezetőjét, tagjait, mert csak az elvesztett választás után derült ki, hogy többségük volt MSZMP-tag és elkötelezett szocialisták, szabad demokraták voltak. Vörösbe borult násztáncuk más személyekkel ugyan, de máig tart. Előzőleg Rytkó Emília OVI-vezető, Ficzere Lajos OVB-elnök, most Szigeti Péter, Halmai Gábor, Fazekas Marianna, Szoboszlai György állandó tagok baloldali-liberális kötődése, részrehajlásuk, Wéber János politikai kalandozásai közismertek. Az előző országgyűlési választásnál az ellenzék csaknem minden választással kapcsolatos kifogását, észrevételét lesöpörte az asztalról ez a bizottság. Jó lesz vigyázni! Még van majdnem két hét a második fordulóig, addig és az április 25-i választás napján még tartogathatnak meglepetéseket ezek a derék emberek.

A komcsik, libsik egy vereség után nem tudnak szépen, keresztényi módon elmenni. Az első szabad választás után, amikor megalakult az Antall-kormány és tagjainak eskütételére egy egész ország volt kíváncsi, akkor az egyetlen televízió, a közszolgálati Magyar Televízió nem a Parlamentből közvetített, hanem egy labdarúgó-mérkőzésre kapcsolt át. Nos, ők ilyenek. Akkor is az emberektől lopták el azt a felemelő eseményt, hogy negyven év után azokat láthassák, akiket szabad választással juttattak hatalomra. Márai Sándor a Föld, föld című könyvében már 1947-ben megfogalmazta véleményét erről az embertípusról: „A kommunizmus megbukott minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a meztelen életét és a zsákmányt.”



Ha tudta volna szegény Márai, hogy hatvan év után is baloldaliságukat, szociális érzékenységüket hangsúlyozva, ők még mindig zsákmányszerzésből élnek, a mások kizsákmányolásából, kiszipolyozásából, tönkretételéből. Aki ebbe a csapatba vágyik – sokszor leírtam már –, azt vírusként fertőzi az eszme, ami nem áll másból, mint a hatalom megragadásából, a hatalom mindenáron való megtartásából, a harácsolásból. S ehhez minden trükköt bevetnek. Ez az április 11-i is ilyen trükk volt.
 

Stefka István, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Történelem (18) Jobbegyenes (2788) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Heti lámpás (312) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Kultúra (7) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mondom a magamét (7546) Tv fotel (65) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (705)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>