Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
07d6a0ddab922da118a135653864ee7e.jpg

A demokrácia „megosztotta az országot”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bezzeg a Népfront idejében 98 százalék ugyanarra voksolt. Az volt az igazi demokrácia! – nyeríthetné a hordóról. Akkor nem volt megosztott az ország.

Nem lenne multimilliárdos, ha tényleg annyira korlátolt volna, amilyennek mutatja magát. A szélsőségesen populista bábpolitikus azzal vádolja meg a demokrata vezetőséget, hogy az „megosztotta az országot”…

Bezzeg a Népfront idejében 98 százalék ugyanarra voksolt.

Az volt az igazi demokrácia! – nyeríthetné a hordóról. Akkor nem volt megosztott az ország, a túlnyomó többség felvonult – május elsején a valóságban is – a nagy elvtárs, és annak kompániája mögött.

A milliárdos akkor még gyerek volt, de az apja bőszülten vonult.

Vissza a Népfrontot! – gurgulázhatná bele a kamerába. De akkor lenne valami logika abban, amit mond. És akkor kiderülne, hogy éppen azokat vádolja „megosztással”, akik a legnagyobb egységet tudták létrehozni 2010-ben.

Ha valóban fájna neki a megosztottság, akkor ő is besorakozna a többségbe.

Így azonban ténylegesen ádázul megoszt. Éppen ő, akinek bagázsáról 2006-ban saját vezetőjük így nyilatkozott: „Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet. Tudtuk, hogy amit mondunk, az nem igaz. Hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

Ez valóban az ország megosztása volt.

Azok, akik a valós tények ismeretében voltak, kirekesztették a társadalom többségét a közérdekű adatokhoz való hozzáférésből. Tették ezt tudatosan és folyamatosan: nemcsak napközben, hanem reggel, éjjel meg este.

"A kártékony, csak a saját, szűk érdekét gyarapító rezsim"

A multimilliárdos most ezt nem azokról mondta, akik irányítói poszton végighazudtak másfél-két évet azért, hogy hatalmon maradhassanak. Hanem azokról, akik a hazugságvész korszaka után megvédték az összeomlástól a társadalmat.

Ekkorát lódítani csak stabil külföldi támogatással lehet.

„Felszámolták a jogbiztonságot Magyarországon” – sikoltotta a multimilliárdos. Nem akkor, amikor máig azonosítatlan kékruhások – hatósági személynek mutatkozva – vasrúddal verték a jogaikat gyakorló fiatalokat a pesti utcán.

Majd szégyenletes bírói kollaborációval bebörtönözték őket.

Nem azokról az időkről panaszkodik a multimilliárdos, az őszödi beszéd lelkes megtapsolója. Hanem a mostani időktől, amikor rögeszméiket és a tengerentúlról importált propagandaszólamaikat hazudhatják minden hullámhosszon.

Még a poliprögeszme csápjait is kibocsátotta.

Szerinte harcolni kell azzal „a valójában nagyon pici kisebbséggel szemben, amelyik erős manipulációval megpróbálja a hatalmat megtartani, és Magyarországra ráerőltetni azt a polipot, amely az országot uralja".

Mondja ezt az, aki nyomasztó médiatúlsúlynak köszönheti napi megjelenését.

Pici kisebbség erős manipulációval polipot erőltet többségre… Ez bizony nagyon ismerős gondolatmenet! Ijesztő lenne, ha kimondanánk a nevét annak, akit fölidéz a külföldről tartott bábpolitikus.

Erre már enyhe kifejezés lenne a populizmus, a demagógia.

Itt már olyanfajta rémhírterjesztés cikázik, amelyre Thomas Mann úgy figyelmeztetett: Európa, vigyázz! Ő olyanokról írt, akik „az erőszakon kívül csak a hazugságban hisznek”. Közöttünk hangoskodnak, akik nemcsak hittek benne. Hanem gyakorolták is.

Reggel, éjjel meg este.

Kovács G. Tibor - gondola.hu
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Tv fotel (65) Tereb (146) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7501) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Gazdaság (702) Nagyvilág (1309) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (17) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2778) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (310) Autómánia (61) Sport (729) Kultúra (6) Mozaik (83) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>