Ma 2021 március 07. Tamás napja van. Holnap Zoltán napja lesz.
Putyin

Putyin

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tud zongorázni, tigrisekkel birkózik, és dalra is fakad, ha kell.

A  legújabb James Bondot is róla mintázták. Alfahím, aki csak és kizárólag  győzni tud. Ő Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin. Ő ma Oroszország elnöke. Ő az, mert az oroszok többsége őt akarja.

Putyin visszaadta a velejéig korrupt Jelcin-rezsim után a nemzet méltóságát. Az orosz útlevelet nézve ma nem köpnek szembe, nem néznek pitiáner seftelőnek.

Putyin működőképessé tette az országot, a fizetéseket rendre fizetik, az ország épül és szépül. Vannak, akiknek nagyon-nagyon. Ezért van Putyinnak számottevő kommunista ellenzéke, Gennagyij Zjuganov megfáradva is majd húsz százalékot kapott. Ezért van Putyinnak liberális ellenlábasa is, Mihail Prohorov milliárdos, az „új oroszok” jelöltje. Pontosan 7,82 százalék – ez az orosz liberális maximum. Nyugati politológusok ezt a „magára talált értelmiségi középosztály véleménynyilvánításának” tartják, profánabbul, ez a moszkvai és szentpétervári brókerek lázadása. Pénzügyi hatalmat váltanának politikaira, használva a narancsos forradalmak forgatókönyvét.

A Nyugat lenyelte és dicsőítette Jelcint, amikor rendkívül demokratikusan tankokkal lövette szét a parlamentet. Jelcinnek elnézték, hogy kommandósokkal mészárolt le szabadon választott országgyűlési képviselőket. Jelcinnek elnézték, mert Borisz Nyikolájevics gyenge volt. Országa semmire és senkire sem jelentett fenyegetést, a nemzeti érdek képviselete a spanok svájci bankszámlája és a gyorsan ürülő vodkásüveg mezsgyéjén mozgott.

Putyin erős, Putyin Oroszországa tengerentúli érdekeket sért – ergo, Putyin nem demokrata. Ismerős történet?

Putyin ráadásul szétcsapott az oligarchák között, Szibériába küldte a leggazdagabbat. Mihail Hodorkovszkijt bármilyen bíróság elítéli, a fölöttébb demokratikus amerikai esküdtszék valószínűleg villamos székbe küldte volna. Hodorkovszkij ugyanis meglopta Oroszországot. Hodorkovszkij semmibe vett törvényt és erkölcsöt, nemzetet és hazát. A szovjet KISZ apparatcsikjaként lopott, lopott és lopott. gyurcsányi sztori, nagyobban és gátlástalanabbul.

Hodorkovszkij ítélete politikai volt, Putyin a jelcini Oroszországot állította bíróság elé. Ha a népakaratra bízza, Hodorkovszkij ma nem él.

A vasárnapi választásokon az oroszok 63,75 százaléka szavazott Putyinra. Aligha szavaztak rá ennyien. Csecsenföld és Dagesztán hagyományosan túlteljesítette a tervet, a Moszkva által legitimált hadurak, száz százalék fölé vitték a Putyin-voksokat. Arra így illik…

Vlagyimir Putyin azonban nyert volna akkor is, ha minden választókörben Haraszti Miklós számolja a szavazatokat. Ma az oroszok többsége Putyinban bízik.

Milyen lesz az új Putyin-elnökség?

Két lehetséges út van. Putyin gesztusokat tehet a Nyugat felé, gazdaságban biztosíthat, vagy legalábbis ígérhet előjogokat. Kitűnő sajtója lesz tőle Washingtontól Brüsszelig. Ha miniszterelnökének Dmitrij Medvegyevet választja, s belátható ideig meg is tartja, az orosz demokrácia csillagórájáról fognak cikkezni a világlapok. A másik út a nemzeti egységkormány, a hazafias ellenzék bevonása, a „mindenki együtt Oroszországért” forgatókönyv. Ez nyíltan Nyugat-ellenes koalíció lenne, protekcionista gazdaságpolitikával, határozott, már-már agresszív diplomáciával.

Melyiket választja Putyin?

Egyiket sem, pontosabban mindkettőt. Medvegyev „elbohóckodhat” a tengerentúlon, azonban a kulcspozíciókból eltűnnek a volt elnök emberei. A tandem látványában működni fog, a gyakorlatban azonban Medvegyevnek immár semmi beleszólása sem lesz a meghatározó döntésekbe. A kormány meghatározó pozícióiba Putyin emberei, a nagy energiacégek, valamint a hadászati lobbi emberei kerülnek. Nagyjából úgy egyébként, mint Washingtonban…

Mit jelent ez nekünk?

Elsősorban tökéletesen tiszták lesznek az erőviszonyok. Putyinnal, Putyin embereivel kell tárgyalni. Tudni fogjuk ki és miért dönt. Putyin Oroszországa esély arra, hogy Magyarország gazdasági és politikai területen is több lábon álljon. Lehet és kell velük üzletet kötni, minden téren.

Megéri.

Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Politika (1577) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1454) Jobbegyenes (1975) Belföld (6) Mozaik (83) Mozi világ (440) Vetítő (37) Egészség (50) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5141) Életmód (1) Sport (729) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Kultúra (6) Autómánia (61) Gazdaság (657) Történelem (14) Heti lámpás (252)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>