Ma 2021 július 31. Oszkár napja van. Holnap Boglárka napja lesz.
Tetemre, Manuel!

Tetemre, Manuel!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Jog, szabály, kimondott és sejtett uniós erkölcs. Minden és mindenki felett.

Ez az a brüsszeli über alles, amely alapján Magyarországot napról napra pellengérre állítják, lejáratják és semmibe veszik. Elég legyen! Fordítsunk a játékon! Hívjuk tetemre mi az Európai Uniót!

Avagy ahogy strasbourgiul mondják: vonjuk vizsgálat alá, indítsunk eljárást ellene!

Vonjuk meg a bizalmat az Európai Bizottságtól, hívjuk vissza az éléről José Manuel Barrosót is!

Az Európai Bizottság nem az olimposzi istenek tanácsa, egyiküket sem Zeusz vagy a Brüsszelben is egyre népszerűbb Allah nevezte ki. Az Európai Bizottság egy kormány, egy végrehajtó testület. Az Európai Unió 27 tagállamának akaratát kell végrehajtania. Nem egyét, nem kettőét, nem csak a nagyokét vagy a szépekét. Nem csak a régiekét. Nem csak Németországét és Franciaországét, nem csak a kedvükben és érdekükben eljárókét.

Az Európai Bizottság választott, s így visszahívható testület.

Vonjuk meg tőle a bizalmat!

Tegyük azt, mert a bizottság működésében megsérti az unió alaptörvényeit és elveit. Barrosóék ellenünk indítanak úton-útfélen kötelezettségmulasztási eljárásokat, miközben – ahogy ezt Mohi Csaba, a nemzetközi jog professzora a minap találóan megjegyezte – éppen hogy ők azok, akik nem hajtják végre a rájuk bízottakat.

Az Európai Bizottság semmibe veszi a tagállamok egyenjogúságát. A testület kettős mércét alkalmaz a régi és az új tagállamok viszonyában. Már a megfogalmazás is sértő: nyolcéves tagsági státussal újak vagyunk? A dél-balkáni Görögország Nyugat-Európa, mi itt, az ősi kontinens közepén pedig a fránya kelet? Brüsszelben imádnak odafigyelni az apró nüanszokra, megfogalmazásokra, rossz helyen lévő pontokra, vesszőkre. A magyar alaptörvénynél még a borító szélének rojtozata is szemet szúrt – miközben magát az alapokmányt a kutya sem olvasta az EU székvárosaiban –, az, hogy uniós dokumentumokban is degradálják a közép-európai tagállamokat, nos, az ugye EU-konform…

A kettős mérce külsőségeinél fontosabb, hogy az Európai Bizottság a nagyok és gazdagok nyomására semmibe sem veszi a kisebb és szegényebb – miért is lettünk amúgy a történelem évszázadai során szegényebbek? – államok gazdasági érdekeit. Ha egy német vállalkozó hússzemetét nálunk eteti fel, ha egy osztrák cég bőrhulladékával mérgez, az nem uniós ügy, rendezze le a két tagország egymás között. Ha mi rálépünk a német távközlési multi vagy az osztrák bank lábára, az máris az Európai Unió előtt van. Kisdiákként mehetünk felelni a pallosát suhogtató Barroso elé… Neki a jelek szerint ilyen joga is van. Vegyük el tőle, nem illeti!

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár mehetett tegnap „önként tájékoztatni” Brüsszelbe, miután Andrulla Vasziliu iskolabiztos „Magyarországról érkezett jelzések alapján bizonyos európai uniós célok elérése szempontjából aggályokat fogalmazott meg a jogszabályi változtatásokkal kapcsolatban”. El tudják képzelni, hogy Andor László foglalkoztatásért felelős biztos beidéz bárkit Nyugatról, mert sérül a magyar munkavállaló joga, honlap uszít a kelet-európai melós ellen? Illetve, bocsánat… rossz a felvetés, a szocialisták által delegált Andor kényesen kerül minden témát, amely alapján hazafiassággal vádolnák. Ő már büszke brüsszeli eurokrata…

Vonjuk meg a bizalmat az Európai Bizottságtól!


Vonjuk meg azért is, mert hagyja, támogatja, sőt kezdeményezi, hogy az unió egyik tagállamát „kikészítsék” az Európai Parlamentben. Barrosóéknak köszönhetően a brüsszeli és strasbourgi tárgyalókban megfordul az európai jogrend. Magyarországgal szemben nem az ártatlanság, hanem a bűnösség vélelméből indulnak ki. Nem a vád bizonyít, hanem a megvádolt keres mentséget az el nem követettre.

Az Európa Parlamentben minden fajta következmény nélkül folytatnak lejárató kampányt Magyarország ellen, rossz hírünket keltik, kiátkoznak minket a befektetők és turisták terveiből. Pereljük őket kártérítésért!


Vonjuk meg a bizalmat Barrosóéktól, kezdeményezzük az Európai Parlamentben a bizottság visszahívását.


Vádlottakból legyünk vádlók! Kivételesen Barrosóék feleljenek, kivételesen nem rágalmakra, hanem megalapozott tényekre!

Talán végül leszavaznak minket, talán maradnak még ideig-óráig eurós bársonyszékeikben. De az az unió már akkor sem ez az unió lesz! Európa szelleme kiszabadul a brüsszeli fogságból!

Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Kultúra (6) Nagyvilág (1456) Gazdaság (659) Történelem (14) Tereb (138) Sport (729) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (255) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Autómánia (61) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Politika (1578) Mondom a magamét (5465) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (505) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2083) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>