Ma 2024 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
Lovas István: Leírta Ferenc pápát az őt eddig imádó liberális Guardian

Lovas István: Leírta Ferenc pápát az őt eddig imádó liberális Guardian

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
És most ki lesz a következő idolja elanyátlanodott és ismét elpápátlanodott liberálisainknak?

Balliberálisainkat már az ág is húzza. Nem elég, hogy tegnap Szerbiában olyan vasútvonal építése indult meg az Új Selyemút kezdeményezés részeként, amely szerintük csak 2400 év múlva lesz nyerő, holott – szintén Baba Waga jóslata szerint – 2399 év múlva a világot egy nukleáris háború robbantja fel, de most korlátlanul imádott Ferenc pápájuk hagyta őket cserben valami olyan módon és olyan érzékeny területen, amit már Beer Miklós váci püspök sem fog tudni nekik dogmatikailag megfelelően interpretálni.

Erről a legkeményebben talán a világon egyik legolvasottabb hírportál, a brit balliberális Guardian írt olyan véleménycikket, amely után a korábban még emlékezetesen „cápalátogatózásról” vihongó, Ferenc pápa menekültsimogatási programja kezdete óta viszont szigorúan katolikus ideológiájú útra tért balliberálisainknak garantáltan fennakad az, amit meg nem erősített információk szerint „lélegzetnek” neveznek.

Ami történt és ami miatt a Guardian és oly sok más nyugati fősodratú médium levette a kezét a katolikus egyházfőről:

Ferenc pápa úgy látogatott el Burmába, hogy egyetlen szóval nem említette a „rohingja” nevet.

Azon muzulmán hitű burmaiakról van szó, akik lemészárlásuk elől százezrével rohantak át a szomszédos Bangladesbe. És akikről – ]]>idézi]]> a Guardian a pápa korábbi szavait – azt mondta „rohingja testvéreink üldözéséről”, hogy „azokat azért kínozzák és ölik meg, mert egyszerűen meg akarják tartani muzulmán hitüket”.

Mielőtt a cikket részletesebben ismertetnénk, még egy érdekes „felfedezés”.

A tegnap esti véleménycikk eredetileg ezzel a címmel jelent meg: „Ferenc pápa azon hibája, hogy nem mondta ki a ’rohingja’ szót, azt mutatja, nem béketeremtő”. A jelek szerint valaki szólhatott a cím miatt, ugyanis azt mára kissé finomítva írták át, magát a cikken azonban nem változtatva. Az új cím:

„Azzal, hogy Ferenc pápa nem mondta ki a ’rohingja’ szót, csak a sajátjait védte”.

Ami e címváltoztatással kapcsolatban még érdekes az az, hogy e mérhetetlenül tárgyszerű balliberális lap elfelejtette feltüntetni a szerkesztés tényét és idejét, mely utóbbit máskor szorgalmasan megtesz.

A cikk azzal kezdődik, hogy „A fehér a béke színe és a világ színpadán senki nem mutatkozik abban az öltözékben maradéktalanabbul a pápánál. Ferenc soha nincs semmi másban…”

Ami hangsúlyozza béketeremtő szerepét, úgyhogy érthető, hogy a világon sokan csalódtak, amikor Burmába érkeztekor elmondott beszédében nem említette „a politikailag és érzelmileg töltött ’rohingja’ szót azért, hogy bírálja az országban a muzulmán közösség üldözését”.

Majd ez a mondat következik: „A látogatás soha nem jött volna létre, ha a Vatikán vezetői tudták volna akkor, amit most tudnak”, vagyis hogy politikailag mennyire kényes lett az út. Figyelmeztették is a pápát, ki ne ejtse a száján a rohingják nevét. Ami „nagyon kínos gubanccá vált az argentin pápának”. De megértette: mert az ő feladata elsősorban a római katolikus közösség vezetése. Úgyhogy, amikor burmai képviselője, Charles Maung Bo kardinális óvta őt a szó használatától, mert azzal az ott élő katolikusokat helyzetét veszélyeztetheti, az egyházfő megértette: csak a meghátrálás számára az egyetlen út.

Következtetés: noha globális béketeremtőként tekintenek rá, neki elsősorban saját népének a gondját kell viselnie. Zár a Guardian. Elfeledve hozzátenni: akár Trumpnak, Hszi Csin-pingnek, Vlagyimir Putyinnak vagy Orbán Viktornak.

És most ki lesz a következő idolja elanyátlanodott és ismét elpápátlanodott liberálisainknak? Ferenc pápából Ferenc pápua lesz?

Ami pedig a számukra a cápai fenyegetésként Budapesten megjelenő II. János Pál pápát illeti, mai tudomásunk szerint is benne e földkerekségen soha, senki nem csalódott.

]]>http://magyaridok.hu/kulfold/leirta-ferenc-papat-az-ot-eddig-imado-liberalis-guardian-2514031/]]>

Lovas István - ]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Politika (1582) Szépségápolás (15) Történelem (18) Gazdaság (710) Heti lámpás (313) Gasztronómia (539) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Kultúra (9) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2805) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Mondom a magamét (7612)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>