Ma 2021 március 03. Kornélia napja van. Holnap Kázmér napja lesz.
81a060a699477c469d5ca9370e1a899e.jpg

Lovas István: Félezer gázai csecsemő és gyermek meggyilkolása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A saját magát az ötszázadik palesztin gyerek megölése után is „áldozatnak” tekinti Izrael tehát abban a pillanatban megszüntetheti a „létét fenyegető veszélyeket”, amint úgy viselkedik, mint ahogyan a nyugati világ hivatalossága és maga nevezi magát: demokráciához méltóan.

Bevezető:

1. Terminológiai megjegyzés: e cikkben sem használom az izraeli-gázai vagy izraeli-palesztin „konfliktus” kifejezést, mint ahogy senki nem nevezi „német-zsidó konfliktusnak” a holokausztot, vagy „francia-algériai konfliktusnak” a több mint fél milliós veszteség árán kivívott algériai győzelmet az „egyenlőség, testvériség, szabadság” zászlaja alatt egykor harcoló gyarmatosítók ellen.
2. Figyelmeztetés azoknak, akik e cikk érvei ellen netán a Wikipediából idézgetnek, ugyanis az nem megbízható forrás. Az internetes lexikon angol kiadása 54 oldal terjedelmű cikket szentel a „2014-es izraeli-gázai konfliktus”-nak. A szócikk 22-ik oldalán például „Az ENSZ létesítményeinek harci bevetése” alcímben található szöveg azt állítja, hogy az ENSZ iskolai és kórházi létesítményeit a Hamasz használja harci célokra. Olyan forrásokkal támasztva alá állítását, mint a még mindig nem a hágai nemzetközi büntetőbíróság előtt, hanem az izraeli külügyminisztérium élén álló Avigdor Lieberman és társai.

Ezzel szemben – hogy csak a legutóbbi ilyen leleplezett hazugságot idézzük – az UNWRA augusztus 23-i, a nemzetközi és hazai sajtóban szintén elhallgatott felhívásában sürgeti azokat a médiumokat, melyek az UNWRA megkérdezése nélkül azonnal megismételték azt az izraeli vádat, mely szerint az UNWRA dél-gázai iskolájából lőttek ki egy olyan rakétát, mely egy négy éves izraeli gyerek halálát okozta, helyesbítsenek, ugyanis izraeli tisztségviselők maguk ismerték be, hogy vádjuk alaptalan volt. (Az UNWRA az ENSZ 1949-ben létrehozott szervezete, amely feladata segíteni az ősi földjükről elüldözött és most a Palesztinán kívül élő mintegy öt millió menekültet, illetve az izraeli megszállás alatt Ciszjordániában és Gázában élő palesztinokat.) A helyesbítésre az ENSZ szervezetének sürgetése ellenére nem került sor.) Nem zárójeles megjegyzés: az izraeli szoldateszka eddig 77 UNWRA létesítményt rombolt le és három UNRWA alkalmazottat ölt meg most folyó gázai vérengzésében.

* *

Fordulatot hajtott végre a Hamasz vezetése azután, hogy a világ legnagyobb szabadtéri börtöne, a totális blokád alá vont Gázai-övezet ellen július 8-án megindult az izraeli atomhatalom legújabb mészárlása, amely áldozatainak száma már néhány napja meghaladta a kétezret. Közülük félezer csecsemő és gyerek. Miközben majd’ húszezer házat és egyéb létesítményt bombáztak szét a blokád fenntartói. Hogy a gyerekáldozatok ötszáz fölé emelkedése és a Hamasz alább olvasható fordulata között van-e ok-okozati összefüggés, nem tudható.
Tény viszont, hogy a gázai vezetés döntése valódi földcsuszamlás, amelytől Izrael és az Egyesült Államok - a zsidó állam majdnem fenntartás nélküli támogatója a gázai tömegmészárlásban és pusztításban is – messze jobban retteg, mint a nem létező iráni atombombáktól.
Az a tény, hogy a Hamasz döntéséről tegnap és ma a magyar sajtó egésze elfelejtett hírt adni, az nyilván puszta véletlen.
A Hamasz döntése
Most vasárnap a Hamasz aláírta azt az ígéretét, hogy támogat mindenfajta palesztin beadványt, amelyet az ENSZ hágai nemzetközi büntetőbíróságához (ICC) nyújtanak be Izrael bűntetteiről.
Erre eddig Mahmud Abbasz palesztin államelnök nem mutatott hajlandóságot, noha 2012. november 29-e után minden joga meg lett volna, ugyanis akkor az ENSZ közgyűlése hatalmas többséggel Palesztinát felvette megfigyelői státuszban lévő „nem tagállam”-nak. És mint ilyen, csatlakozhat az ENSZ szervezeteihez. Mint azt megtette az UNESCO-val is, mely lépés nyomán az USA és Izrael leállította tagdíjfizetését és így a párizsi székhelyű szervezet e két latorállam tagságát felfüggesztette.
Abbaszt Izrael és az USA minden eszközt bevetve zsarolta, nehogy a hágai bírósághoz forduljon, amely kimondaná, hogy a megszálló hatalom a nemzetközi kódexek legsúlyosabb bűneit követte el.
Abbasz most azonban megelégelte a legutóbbi gázai mészárlást és úgy döntött, Hágához fordul. Washingtonban és Tel-Avívban erre hatalmas pánik tört ki és azonnal megkezdődött a színfalak mögötti nyomásgyakorlás mind az ICC-re, mind pedig izraeli politikusok követelése, hogy az amerikai kongresszus akadályozza meg (!) a palesztin lépést.
A Hamasz eddig azért vonakodott a lépést megtenni, mert attól tartott, a bíróság őt is elítélheti, amiért rakétának csúfolt röppentyűit Izraeli területek, közöttük lakott területek irányába lövi ki.
Az ICC döntésétől „a liberális, demokratikus Nyugat” kormányai (de nem népeinek óriási többsége, ami mutatja a nyugati demokrácia csalárd lényegét) azért is rettegnek, mert az kimondhatja azt a strukturális, meghozott törvényekre alapuló erőszakot, amely meghatározza az izraeli megszállást, valamint etnosoviniszta, diszkriminációs (apartheid formájú) politikáját.

Egy ENSZ-vizsgálat már megindult
Éppen tegnap (augusztus 25-én) neveztek ki egy new yorki legfelsőbb bírót, Mar McGowan Davis-t az ENSZ genfi székhelyű emberjogi tanácsa bizottságának tagjává, amelynek feladata, hogy megvizsgálja, milyen bűnöket követett el Izrael Gázában, beleértve a háborús bűntetteket. A bizottság korábban kinevezett elnökét, a kanadai William Schabas-t, mint várható volt, úgy érte az antiszemitizmus és az Izrael elleni elfogultság vádja, mint az augusztus 20-i ünnepségeinket a nyári zuhatag. A vizsgálat eredménye márciusra várható. Mint ahogyan az is várható, hogy az ICC-t és tagjait ugyanez a vád éri.

Lesz mit vizsgálni
Mintha nem lenne elég mindaz, amit az évtizedek óta iszonyatos nyomorban tartott és megaláztatásban élő mintegy 1,8 millió gázainak kell elviselnie, augusztus 22-én Giora Eiland izraeli vezérőrnagy sürgette kormányát, zárja el még azt a kevés (és szennyezett) vizet is, amelyhez Gáza népe hozzájuthat. E felszólítás olyan komoly háborús bűn, amelyet az Egyesült Államok élesen elítélt, amikor e fegyvert Szíria vetette be az (általa pénzelt) zsoldosok ellen. De a „demokratikus” állam egyik fő katonája azt is követelte kormányától, hogy kapcsolja le teljesen a villanyáramot és mindenfajta élelmiszer beengedését az övezetbe, noha a IV. genfi egyezmény 55-ik cikkelye szerint „a megszálló hatalomnak kötelessége a megszállt nép élelmezési és gyógyszer szükségletét biztosítania”. (Gáza az ENSZ szerint sem szűnt meg megszállt területnek lenni 2005-ben, amikor onnan az illegális izraeli telepesek hatalmas pénzbeli kártérítés ellenében távoztak, mivel az, szintén a világszervezet szerint, „Izrael tényleges felügyelete alatt áll”.)
Több nemzetközi jogász véleménye szerint a vezérőrnagy sürgetése kimerítheti a népirtásra történő felbujtást. (Közéjük természetesen nem tartozik Valki László nemzetközi jogász, akinek felesége, Gönczöl Katalin a Kádár-időkben a kriminológiába bevezette a „cigánybűnözés” kifejezést, majd a 2006 őszi embertelen rendőrségi fellépésről Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöknek készített arról felmentő jelentést.)
Eiland nincs egyedül azok között, akik Hágában szóba kerülhetnek és olyan ítéletet is kaphatnak, hogy a – remélhetőleg hamarosan - elítélt izraeli vezetéshez hasonlóan szintén majd nem akaródzhatnak külföldön utazgatni, tekintettel az ilyenkor kiadandó nemzetközi letartóztatási parancsokra. Így Mose Fejglin, a Knesszet, az izraeli törvényhozás alelnöke, aki nemrégiben arra szólította fel kormányát, hogy a gázaikat először gyűjtsék össze koncentrációs táborokban, majd deportálják őket.

A Hamasz ellenállása
A történelemkönyvekben nagyon hosszasan kellene keresgélni ahhoz, hogy még egy példáját találjuk annak, amikor egy megszállt ország népét azért ítélik el, mert ellenáll, az ellenállást terrorizmusnak nevezve.
Most azonban ez történik Izrael és az azt visszhangzó nyugati hivatalosság köreiben, fittyet hányva annak, hogy világszerte száz és százmilliók homlokegyenest ellenkező véleményére.
De miért is ne lenne a népeknek más a véleménye, hiszen eddig azt tanították, tanulták, érezték, látták, hogy a történelemben a megszállók elleni küzdelem jogos, helyes és hősi tett. Nálunk se kifogásolta senki, hogy netán túl forró volt a víz, amelyet a várat ostromló egyes törökök fejére öntöttek.
Így volt ez a francia ellenállók vagy a szovjet partizánok, valamint a II. világháború utáni gyarmatosítók ellen harcot vívók esetében is.
Izrael e téren szintén különlegességével tűnt fel, ugyanis az Irgun, a Lehi, a Haganah és a Palmah kifejezetten zsidó terrorszervezetek voltak, noha megszállásról nem volt szó. Olyannyira terrorszervezetekről, hogy az Irgun-t például az ENSZ, Nagy-Britannia, az USA kormánya annak idején szintén terrorszervezetnek minősítette.
Az irgunista Menachem Begint, későbbi izraeli miniszterelnököt és Nobel békedíjas kitüntetettet a New York Times 1948. december 4-én megjelent levelében Albert Einstein 27 más ismert zsidó értelmiségivel „terroristának” és „fasisztának” bélyegezte, amiért egyebek között szervezetével részt vett a palesztin Deir Jasszin falú lakosainak lemészárlásában.
Ugyanez a szervezet 1946. július 22-én felrobbantotta a jeruzsálemi Dávid király nevű szállodát. A terrormerényletnek 91 halálos áldozata volt. Kétezer teherautónyi romot kellett eltakarítani. (Hogy fogalmunk legyen, mekkora teherautó flottára lenne szükség Gázában akár csupán az izraeliek által vasárnap felrobbantott 12 emeletes lakóház törmelékének eltakarítására.)
A Lehi nevű izraeli terrorcsoport 1948. szeptember 17-én gyilkolta meg a svéd Folke Bernadotte grófot, az ENSZ Biztonsági Tanácsa közvetítőjét az „arab izraeli konfliktusban”. A gyilkosságra hárman adtak utasítást, közöttük a fentebb említett béke Nobel-díjas Samír. Bernadotte „nyilván” megérdemelte erőszakos halálát: 1945-ben tárgyalásokkal elérte, hogy 31 ezer foglyot bocsássanak szabadon német gyűjtő (koncentrációs) táborokból.
A világ legmodernebb amerikai haditechnikáját a legnagyobb kegyetlenséggel használó hadserege ellen küzdő Hamasz eddig visszafogottsággal harcolt kínzói ellen, hiszen szemben a megszállókkal, szinte kizárólag csak izraeli katonákat ölt meg.
Izrael szerint a „palesztinok” terroristák. Ami súlyos hazugság, nem beszélve a vád mélyen rasszista természetétől.
Elképzeli valaki, hogy egy palesztin anya – a világon egyedül a népek és anyák közül – arra neveli gyerekét, hogy lépjen a terrorista pályára? Vajon melyik palesztin gyereknek jutna eszébe akár köveket hajigálni a megszállók katonai dzsipjeire vagy tankjai felé, ha nem lennének megszállók és hazájukat nem áthatolhatatlan kőkerítés venné, körül ahonnan az őrök szórakozásból is lődöznek a falhoz túl közel játszadozó gyerekekre vagy akár a gázai strandon labdázókra?
A Hamasz visszafogottságát mutatja, hogy nem szánták el magukat röppentyűik hatékonyabb használatára. Például arra, hogy azok felét kizárólag a Ben Gurion repülőtér irányába lőjék ki, amellyel járataik leállítására késztetnék a megijedő légitársaságokat, másik felét pedig a Negev sivatagban lévő Dimona felé, ahol Izrael mintegy háromszáz atombombáját tárolják. Hogy ennek milyen világvisszhangja lenne, mindenki fantáziájára bízzuk.
Izraelt a ma fenyegető veszélyek közül a három legnagyobb az itt tárgyalt hágai nemzetközi büntetőbíróság ítélete, ha az megkezdi a vizsgálatot; másodszor Izrael rohamos léptekben haladó nemzetközi elszigeteltsége (már amerikai szövetségesének, szerelmének és kitartójának is kezd elege lenni azokból a károkból is, amelyek Washingtont érik, mint egy nemzetgyilkos „demokrácia” feltétlen támogatója”), és, harmadszor, a szintén viharos gyorsasággal terjedő „BDS” (az Izrael elleni bojkottálási, tőkekivonási és szankcionálási mozgalom).
A „vicc” az, hogy az Izrael létét is fenyegető három veszély azonnal eltűnne a megszállás és a blokád megszüntetésével és azzal, ha Palesztinának pontosan olyan jogokat adnának, mint amelyeket a világ több mint kétszáz országa természetesnek tekint.
A saját magát az ötszázadik palesztin gyerek megölése után is „áldozatnak” tekinti Izrael tehát abban a pillanatban megszüntetheti a „létét fenyegető veszélyeket”, amint úgy viselkedik, mint ahogyan a nyugati világ hivatalossága és maga nevezi magát: demokráciához méltóan.
És akik folyamatosan azt az érvet húzzák elő mások által előre gyártott propaganda fiókokból, hogy miért éppen Izraelt ítélik el a világ egyre több fórumán mások helyett, azoknak annyit: ha egy állam önmagát demokráciának nevezi és megköveteli, hogy mások is annak nevezzék, akkor a vele szemben alkalmazott elvárások is olyanok, mint amelyeket egy demokráciától várnak el.

(Lovas István, FB, 2014-08-26)

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (252) Mozi világ (440) Egészség (50) Vetítő (37) Életmód (1) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (6) Jobbegyenes (1972) Tv fotel (65) Tereb (140) Irodalmi kávéház (505) Kultúra (6) Gazdaság (657) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Politika (1576) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1454) Mondom a magamét (5137)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>