Ma 2023 január 30. Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 235. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

„A hollywoodi ötödik hadoszlop Oscar-díja a CIA szíriai halálbrigádjának”

]]>SYRIA NEWS]]>

címmel  a szíriai hírügynökség arról ír, hogy február 26-án (a további szöveg szó szerinti): „Hollywood bicepszezett egyet és Oscar-díjat adott a CIA szíriai halálbrigádjának, a Fehér Sisakoknak. Mind az amerikai külügyminisztérium, mind pedig e halálbrigád banda jelentette, hogy 23 millió dollárt kapott a CIA-től annak USAID frontján keresztül. Az ott megjelent elitista söpredék celebek állva, ovációval üdvözölték a brit Orlando von Einsiedelt, aki illegálisan lépett be Szíriába, terroristákkal társulva és rendezve ezt a dokuhazugságot.”

A Dzsingisz kán birodalom írásos történelmi emlékei 210 kötetben jelent meg mongol nyelven

HSZINHUA

Dzsingisz kán birodalmáról több mint 600 éve feljegyzett anyagát fordították le klasszikus kínai nyelvről mongol nyelvre.

A 15 könyv 210 kötetből áll, és az leírja a mongol birodalom emelkedését és hanyatlását.

1370-ben gyűjtötték össze a Ming dinasztia (1368-1644) első uralkodójának, Csu Jüancsang  rendeletére.

Az elmúlt hat évszázadban a történészek többször megkísérelték e könyveket lefordítani, de a munkát nehézségek és háborúk szakították meg.

2014 márciusában mongol történészek kezdték meg a fordítást, hogy a mongol nép jobban tisztában legyen történelmével.

A könyveket az elkövetkező két évben adják ki egymást követően.

Trump elnök és Jang kínai államtanácsos találkozója a Fehér Házban

]]>PEOPLE’S DAILY]]>  és Hszinhua

Trump elnök találkozója Jang államtanácsossal

Trump elnök tegnap a Fehér Házban találkozott az odalátogató Jang Csiecse kínai államtanácsossal, aki kijelentette, hogy Peking minden téren bővíteni kívánja együttműködését az Egyesült Államokkal.

Jang az első vezető kínai politikus, aki Donald Trump elnökké  választása óta az Egyesült Államokba látogat.

Elmondta,  „A két ország bővíteni fogja  együttműködését kétoldalú, regionális és nemzetközi témákban”.

A találkozón jelen volt még Mike Pence alelnök és Jared Kushner elnöki főtanácsadó.

Az államtanácsos kijelentette. a két ország bővíteni fogja együttműködését a kétoldalú, regionális és nemzetközi kérdésekben,  tiszteletben tartva egymás alapérdekeit és fontosabb aggályait, a kétoldalú kapcsolatok előmozdítása érdekében, amely a két nép és az egész világ érdeke.

Trump elnök és Jang beszélt egyebek közötti a Dél-kínai-tenger témájáról is.

Hollandia hirtelen Merkel ellen: a kereszténydemokraták EU-kilépéssel fenyegetnek

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN]]>

Ezzel a címmel tudósít a független német hírportál arról, hogy a CDA holland kereszténydemokrata párt leszakadt Merkel pártjának irányától. A CDU holland testvérpártja egyik napról a másikra EU-bíráló lett és már a kilépéssel is fenyeget. A helyzet „totálisan veszélyes, mivel a CDA koalícióra léphet Geert Wilders Szabadság Pártjával.

Haersma Buma, a CDA elnöke elhatárolta magát az Európai Néppárt, az Európai Parlament legnagyobb frakciójának  EU-barát álláspontjától.

Buma azt is kijelentette, hogy a holland parlament által ratifikált EU-Ukrajna társulási egyezményt győzelme esetén a szemétdombra hányja.

/Mostantól kezdve tehát jegyezzük meg új klubtársunk nevét: Haersma Buma/

A menekülteket segítő Orbánt dicséri II. Efrém szíriai pátriárka. “Kurz? Ki az?”

]]>JUNGE FREIHEIT]]>

/A német jobboldali Junge Freiheit olyan, Németországot és Ausztriát illető kemény kijelentéseket is tett Budapesten, amelyek nem találhatóak meg az MTI erről szóló, az ismertetés alatt található tudósításban./

 II. Efrém Ignác, Szíria legfőbb ortodox lelki vezetője Orbán Viktor közel-keleti politikáját méltatta Budapesten.

A magyar kormány bejelentette, évi két millió euróval támogatja a szíriai keresztényeket.

Efrém elmondta, euró milliárdokat adnak ki azokra, akik az országból elmenekülnek, de semmit nem kapnak azok, akik saját hazájukban élnek űzöttekként és szenvednek szükségben. Így ők kényszerülnek Európába menni.

Magyarország az egyetlen ország, mondta, amely eleget tesz a térségben a keresztényekért. Magyarország például  kétszer annyi pénzt ad a keleti keresztények megmentésére, mint a népességét tekintve nyolcszor akkora Németország, jelentette ki.

Magyarország ösztöndíjjal még 250 üldözött közel-keleti ifjú keresztényt is támogat.

Arra az osztrák újságírói kérdésre, hogy Sebestian Kurz osztrák külügyminiszter eléggé aktív-e a térségben, a pátriárka így felelt: „Sebestian Kurz? Ki az? Nem hallottunk róla.”

Hozzátette: „Mind az Iszlám Állam terroristáinak, mind pedig az állítólagos lázadóknak két szempontból is ellenségei vagyunk, mert az Asszad kormány szövetségesének tartanak bennünket”.

Az MTI-jelentés:

Egyházak-keresztények-Szíria
Szír pátriárka: a közel-keleti keresztények üldözése felnyithatja az európaiak szemét

    Budapest, 2017. február 25., szombat (MTI) – A közel-keleti keresztények üldözése talán felnyitja az európaiak szemét, és ráébrednek, hogy ami ott történik, az bármikor megtörténhet Európában is – mondta II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

II. Efrém Ignác elmondta: Irakban és Szíriában a különböző felekezetek korábban példaértékű békében éltek egymással, így ami az elmúlt öt-hat évben történt, az igazi sokk volt.
Hozzátette: a bajt kívülről érkező ideológiák, a vahhabizmus, a szélsőséges iszlám fundamentalizmus idézte elő. Az áldozatok pedig nem csak keresztények, így ez a háború nem keresztény-muzulmán összecsapás, hanem a terrorizmus harcol mindenki más ellen. Nagyon sok muszlim vált a terror áldozatává, ugyanakkor sajnos nagyon sok szimpatizál az Iszlám Állammal és támogatja őket.
A pátriárka elmondása szerint Szíriában “már elvesztettük a keresztények 40-45 százalékát, Irakot több mint a 80 százalékuk elhagyta, Törökországot pedig még ennél is többen.
Többször előfordult már, hogy “üldöztek és gyilkoltak minket, de ez a mostani minden korábbinál komolyabb” – mondta.
II. Efrém Ignác hangsúlyozta, hogy hálásak azoknak, akik segítik a menekülteket, de azt szeretnék, ha az egész világ, vagy legalább a keresztények abban segítenének nekik, hogy megmaradhassanak ott, ahol születtek, és megőrizhessék a jövőnek a világ legősibb keresztény közösségeit.
“Azt kérjük az egész világtól, tegyék lehetővé, hogy ott maradjunk, elsősorban a biztonság megteremtésével, majd pedig azzal, hogy olyan lehetőségeket teremtenek az ott élőknek, hogy fenn tudják tartani magukat” – fogalmazott.
A pátriárka kitért arra is, hogy hálás Magyarországnak és a kormányának, amiért elkötelezte magát a keresztények támogatása mellett, amellett, hogy segítenek nekik a térségben maradniuk.
II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka kedden találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, és megállapodtak, hogy a magyar kormány egymillió euróval támogatja a szír ortodox egyházat, és ugyanennyivel a szír katolikus egyházat.
A pátriárka többnapos magyarországi látogatása során felkereste Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érseket, és előadást tartott a közel-keleti keresztények helyzetéről a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

bnid \ bti \ bdó

MTI 2017. február 25., szombat 21:02

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Politika (1581) Történelem (15) Vetítő (30) Életmód (1) Mozi világ (440) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6583) Sport (729) Tv fotel (65) Gazdaság (675) Jobbegyenes (2534) Szépségápolás (15) Tereb (142) Mozaik (83) Egészség (50) Irodalmi kávéház (516) Nagyvilág (1305) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Belföld (8) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>