Ma 2021 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 91. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Lagarde (IMF-elnök): “Az EU az összeomlás szélére került, az eurót meg kellene szüntetni”

]]>THE DAILY EXPRESS]]>

„A Nemzetközi Valutaalap szerint az EU az összeomlás szélére került és a ’tarthatatlan’ eurót meg kell szüntetni” címmel a brit napilap idézi Christine Lagarde IMF főnökasszony Brexit utáni figyelmeztetését.

]]>WAKE UP WORLD]]>

„Amerikai szennyese: az amerikai indiánok folyamatos népirtása” címen az „Ébredj fel világ” nevű amerikai portál részletesen bemutatja, milyen módszerekkel irtja az USA a területén még élő indiánokat. Felsorolja az ENSZ 1948-ban elfogadott népirtás kifejezés kritériumait (egy csoport tagjainak megölése; olyan létfeltételek ráerőltetése csoportokra, amelyek következtében az előidézi a csoport teljes vagy részleges elpusztítását, stb.), amelyek közül akár egynek az alkalmazása is népirtásnak minősül. A dél-dakotai Pine Ridge rezervátumban élő lakota indiának egy harmadának nincs vize, szennyvízelvezetője, fűtése, sőt villanyárama. A családoknak maguknak kell szennyezett vizet vinniük haza személyes használatra. (A transzatlantista Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet figyelmébe, amikor a jövő hónapban a magyar kormány megkapja a következő hivatalos amerikai figyelmeztetést arról, hogy… tudjuk.)

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Az amerikai Pew Research Center nyolc uniós országban végzett, most közzétett felméréséből kitűnik, hogy az európaiak többsége fél a migránsoktól. Egész Európában a megkérdezettek többsége fél a terror növekedésétől. Sokan attól tartanak, hogy munkahelyük is veszélybe kerül. A legtöbben (78 %) Magyarországon fejezték ki ilyen irányú félelmüket, majd ezt Lengyelország követte (71 %). A németeknél az arány 61 százalék volt. A franciáknál 51 %.

*             *             *

„Az ]]>al-Kaidához tartozó]]> al-Nuszra front iszlamista zsoldosai amerikai támogatással igyekeznek Aleppóból elszökni.” A múlt hét óta vették körül a várost a kormányerők.  „Az amerikai titkosszolgálatok Szíriában más politikát folytatnak, mint Obama elnök”, olvasható a nehezen hihető mondat.

                                                               *             *             *

]]>Eldurvult a helyzet]]> a görög Lerosz szigetén. A helyiek már nem csak a migránsokat támadták meg, de nemzetközi szervezetek tagjait is. A legtöbben el is hagyták szombaton a szigetet. Megtámadták az ENSZ menekültügyi szervezetét, az UNHCR-t is.

]]>JUNGE FREIHEIT]]>

A CIA, FBI és más amerikai titkosszolgálatok veteránjaiból alakult csoport „igen nyílt” levélben fordult Merkel asszonyhoz azzal, hogy ne játsszon a tűzzel és fékezze le az Oroszország elleni háborús hecckampányt, mert annak igen súlyos következményei lehetnek, írja a jobboldali német hetilap hírportálja. A veteránok reálpolitikát követelnek tőle, nem pedig kardcsörtetést. A csoport azért alakult, hogy mindent megtegyenek, még egyszer ne lehessen a közvéleményt félrevezetni az olyan „értesülésekkel”, amelyek az iraki megszálláshoz vezettek. (Az ]]>Atlanti Tanács blogjában]]> viszont Madeleine „megérte fél millió iraki gyerek halála” Albright volt USA külügyminiszternő azt írta, Putyin el akarja pusztítani az Európai Uniót.)

]]>THE WASHINGTON POST]]>

Miért tartott fél évig, hogy a nyilvánosság megismerhesse az újévi kölni és más német városokban tapasztalt erőszakhullám teljes terjedelmét? – teszi fel a kérdést a fővárosi amerikai lap. A válasz: ez főként azért történt így, mert a rendőrség vonakodott közölni azt, hány külföldi állampolgár volt az erőszaktevők között, ugyanis  nem akarták a társadalmi feszültséget növelni. A másik ok, hogy Németországban idegenkednek az utcai megfigyelő kameráktól.

*             *             *

]]>A Washington Post]]> és az ABC televíziós állomás által megrendelt közvéleménykutatás szerint a megkérdezettek 56 százalékának nem tetszik, hogy Clintonné ellen nem emeltek vádat, amiért magánszerverét használta hivatalos levelezésre. 35 % helyesli csak a vádemelés elmaradását.

]]>DIE WELT]]>

Boris Palmer, Tübingen polgármestere meg van győződve arról, hogy a kölni erőszakhullám a korlátlan bevándorlás következménye is. Azt mondta, senkit nem szabadna beengedni Németországba regisztrálás nélkül, mondta a német lapnak adott interjújában.

]]>INFOWARS]]>

Patrick Calvar, a francia belbiztonsági erők vezetője attól óvott, hogy Franciaország „polgárháború küszöbére” érkezett, amit megindíthat a migránsoknak egy olyan tömeges erőszakos támadása nők ellen, mint ami Kölnben történt, idézi őt az amerikai hírportál. Elmondta, egy ilyen iszlamista támadás magával vonhat egy jobboldal  visszacsapást. Ezt meg kell akadályozni, mondta és „blokkolni kell ezeket a csoportokat”. (Hogy az iszlamistákat vagy a jobboldaliakat kell-e blokkolni, a rendőri vezető szavaiból nem derül ki.)

]]>KRONEN ZEITUNG]]>

Norbert Hofer, az osztrák Szabadság Párt elnökjelöltje bejelentette, plakátokon fogja bemutatni azon konkrét manipulációra utaló gyanús eseteket, amelyek miatt meg kell ismételni a választásokat. Azt is mondta, hogy Van der Bellen zöldpárti riválisának egészségi állapotáról az interneten szándékosan terjesztett hírek undort keltőek.

]]>PRESS TV]]>

Olasz küldöttség utazik Damaszkuszba, hogy újra felvegyék a diplomáciai kapcsolatot Szíriával, jelenti a globális iráni tévéállomás. Arról is tárgyalnak, hogy megszüntessék a Szíria ellen életbe léptetett uniós embargókat.

]]>AFTENPOSTEN]]>

A vezető norvég lap arról számol be, hogy Dániában négy menekülttábort zártak be. Két továbbiból. elvitték a bentlakókat.  Az viszont vitát váltott ki, hogy sátras táborokat megnyitottak.

]]>HAARETZ]]>

Hétfőn este az izraeli parlament megszavazta a civil szervezetekre vonatkozó törvényt, amelynek értelmében a támogatásuk egészének több mint felét külföldről beszerző nem kormányzati szervezeteknek ezt minden jelentésükben és nyilvános jelentkezésükben fel kell tüntetniük. (Az Oroszországban a civil szervezetek ellen hozott minden „diszkriminatív” lépést hatalmas sajtóvisszhang kísérte.)

]]>EUOBSERVER]]>

Ma és holnap tartják az EU-Kína csúcsot Pekingben. Jellemző, mekkora a tét, hogy Pekingbe utazott Donald Tusk, az Európai Tanács, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Federica Mogherini az EU külügyi és biztonságpolitikai főmegbízottja. A csúcs után pedig Csengduban (Szecsuán tartomány) tartják a G20-ak pénzügyminisztereinek és nemzeti bankelnkeinek találkozóját. A Brexit után létfontosságú mind Brüsszelnek, mind Pekingnek, hogy pozitív eredményeket érjenek el. Az erről tudósító brüsszeli szakportál arról nem ír, hogy most miért kerültek le az asztalról az „emberjogi” ügyek.

*             *             *

]]>A skótok azt]]> bizonygatják, hogy ők különleges esetek, nem pedig olyanok, mint Katalónia vagy Korzika, mert az alkotmányuk is mutatja, önállóak, tehát az EU tagjainak kell maradniuk. Guy Verhostadt az Európai Parlament liberális frakciójának vezére ki is jelentette, hogy üdvözölnék Skócia EU-tagságát, mihelyt megejtik a (az atombombánál rosszabb populistákra jellemző) népszavazást függetlenedésükről.

]]>THE WALL STREET JOURNAL]]>

A szingapúri Changi  repülőtéren az új terminált 5,5 méterrel a tengerszint fölött építik, mert az 5,2 milliós városállamban tartanak a tenger megemelkedésétől és áradásától. Az éves átlagos hőmérséklet 1972-höz képest 1,1 C fokkal emelkedett 27,7 fokra. A tenger szintje évente 1,7 milliméterrel emelkedik. Egyre több az eső. Az új, 5-ös terminál évente 50 millió utast tud fogadni és az egész reptér 135 millió utas fogadására lesz képes. (A budapesti reptér évente 10 millió utast fogad.)

]]>SPUTNIK]]>

George Soros, a rosszhírű spekuláns (bocsánat: Soros György, a magyar származású filantróp befektető) cikket írt a Project Syndicate honlapra, amelyben kiemeli Ukrajna szerepét a Brexit folyamatban, azt állítva, hogy Ukrajna az EU legfontosabb külső állomása a Brexit után. A spekuláns azt is javasolta, hogy az euróövezet számára hozzanak létre közös pénzügyi hatóságokat és közös államháztartást, és ezáltal egységes pénzpolitikai irányítást tudnának biztosítani számára.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (6) Nagyvilág (1455) Autómánia (61) Jobbegyenes (2030) Mozi világ (440) Történelem (14) Életmód (1) Mondom a magamét (5301) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (504) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Vetítő (30) Politika (1578) Gazdaság (657) Mozaik (83) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Tereb (138) Tv fotel (65) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>