Ma 2023 szeptember 30. Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.
12faeda73b2110cc3607774ad2d619a2.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 8.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

November 16-án „Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását áttörjem egyes témákban. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen nálunk, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez

(6 elhallgatott hír)

Franciák ezrei tüntettek, amiért a kormány bővíteni akarja az üzletek vasárnapi nyitva tartását.

1. Manuel Valls francia miniszterelnök december 10-én reformokat jelentett be, amelyekkel növelni akarják a gazdaság erejét és küzdeni akarnak a munkanélküliség ellen. A terv egyik eleme, hogy bővíteni kívánják a vasárnapokon nyitva tartó üzletek számát. Párizsban a hír hallatára azonnal ezrek tüntettek. „Azt akarjuk, hogy több millió kínai turista csak azért menjen el tőlünk Londonba, hogy ott vasárnap is vásárolhassanak?” – kérdezte Valls. A francia Szocialista Párt is tiltakozott a vasárnapi zárvatartási szigor lazítása ellen. (Forrás: valamennyi francia médium.) (A francia kormány és az elnök szocialista.)

2. Malajziában bekérették a külügyminisztériumba Joseph Y. Yun ottani amerikai nagykövet, amiért az beavatkozott az ország belügyeibe. Yun bírálta, hogy az ország (a brit gyarmatosítóktól örökölt), 1948-as, zendülés és lázítás szítását büntető törvénye megtartását bírálta. Datuk Anifah Aman malajziai külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a szóban forgó törvény nem akadályozza az országban uralkodó demokráciát. Éppen ellenkezőleg, az elejét veszi, hogy pártok vallási vagy faji feszültséget keltsenek, amelyek a békét és stabilitást veszélyeztetik. A hír a vezető angol nyelvű malajziai lapban, a New Straits Times-ban olvasható itt: ]]>http://www.nst.com.my/node/61476]]>
Megjegyzés: minden bizonnyal központi amerikai kormánydöntés, hogy az USA mind több országban utasítja közvetlen beavatkozásra helyi diplomatáit. Már nem csak nálunk teszi ezt az amerikai ügyvivő, de tette a napokban Pozsonyban is. Most meg Malajziában.

3. Oroszország elengedi Üzbegisztánnak Moszkvával szembeni adóssága több, mint 97 %-át, jelenti az orosz RiaNovosti német nyelvű portálja. A bejelentést a szerdán Taskentbe, az üzbég fővárosba látogató Vlagyimír Putyin orosz elnök tette.
Megjegyzés: akkor még sincs oly rossz anyagi helyzetben Oroszország?

4. Taskentből Putyin másfél napos látogatásra érkezett Indiába. Hogy a hazai sajtóban maga az esemény csupán egy-két helyen jelent meg néhány mondattal, „érthető”, hiszen a világ legnagyobb területű országának vezetője látogatott csúcstalálkozóra a világ legnépesebb országának vezetőjéhez. A két elnök hatalmas összegű megállapodások sorát kötötte elsősorban az atomerőmű építés és más energiaprojektek terén. Amiről sajtónk a témában lemaradt az egyebek között az, hogy egyrészt Narendra Modi India miniszterelnöke kijelentette, Oroszország marad India legnagyobb „védelmi partnere” (fegyverimportőre), másrészt leszögezte, India nem hajlandó csatlakozni az Oroszország elleni szankciókhoz. (Forrás: Reuters több jelentése, melyek egyike arról is szól, hogy a két ország a gyémántcsiszolás és gyémántellátás terén kötött szintén nagy összegű szerződést.)

5. Az ír parlament sürgeti az ír kormányt, hogy ismerje el Palesztina államiságát. A Sinn Fein párt vezetője, Gerry Adams – akit az izraeli hatóságok nem engedtek be a múlt héten az országba, mert a Gázai övezetet akarta felkeresni -, kijelentette, hogy a törvényhozásban elfogadott határozati javaslat reményt keltő. Forrás: ]]>http://gulfnews.com/…/irish-parliament-backs-palestine-reco…]]>

6. Az Izraelt háborús és egyéb bűntettei miatt bojkottal, tőkekivonással és szankciókkal sújtani kívánó „BDS” (Boycott, Divestment and Sanctions) mozgalom újabb hatalmas sikert ért el. Az első eset, hogy egy amerikai szakszervezet egyik egysége a BDS mellett szavazott. az UAW (Amerikai Autómunkások Szakszervezete) Local 2865 nevű egysége, amely a kaliforniai egyetemi rendszer (University of California) tanári, adminisztratív és diák dolgozóit védi, 1411 szavazattal 749 ellenében döntött így. Akiket részletesebben érdekel a téma, látogassanak az ]]>Electronicintifada.net]]>-re, ahol az egyik vezető anyag. Akiket pedig az érdekel, hogy a döntés miért „antiszemita”, és hogy az miért törvényellenes, valamint hogy azt – e forrás szerint – „megfélemlítéssel” érték el, keresse fel az ]]>Algemeiner.com]]> nevű portált, ahol szintén ez az egyik vezető téma.

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gazdaság (689) Kultúra (6) Mondom a magamét (7104) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (276) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (34) Gasztronómia (539) Tereb (145) Nézőpont (1) Életmód (1) Jobbegyenes (2683) Mozaik (83) Történelem (16) Sport (729) Egészség (50) Belföld (10) Mozi világ (440) Politika (1581) Irodalmi kávéház (529) Vetítő (30) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>