Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 236. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Junckernek elgurult a gyógyszere: „Milyen szar!” – üvöltötte

]]>KRONEN ZEITUNG]]>

Ezzel a címmel ír az osztrák lap arról, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke „drasztikus szavakkal reagált” arra, amikor kritika érte az Európai Unió jövőjére vonatkozó öt forgatókönyvét.

„Micsoda szar! Szart mondanék, ha nem a parlamentben lennénk. Mit akarnak hát, hogy mit csináljunk?” – üvöltötte szerdán az Európai Parlamentben azon felvetés ügyében, hogy nem vetett papírra konkrét jövőképet.

Így folytatta feldúlt állapotban: „A Bizottságnak mindig a szemére vetik, hogy nem konzultálnak eleget a polgárokkal. És ha aszt tesszük, akkor bírálnak bennünket!”.

A brüsszeli intézmény szerdán Európa jövőjét illetően öt forgatókönyvet mutatott be. Az első az volt, hogy „tovább a megkezdett úton” és a többsebességes Európával zárult.

Ezekről a forgatókönyvekről tárgyalnának az állam- és kormányfők március 25-i, római csúcstalálkozójukon

A montreáli dzsúdóbajnokságot lefújták, mert a büntetőtörvénykönyvet sérti

]]>CANADIAN BROADCASTING CORPORATION]]>

A tervek szerint a kanadai Montreálban tartották volna a brazil dzsúdóbajnokságot, de az eseményt elhalasztották, mert azt törvénytelennek ítélték meg.

Úgy volt, hogy az olimpiai stadion melletti Pierre-Charbonneu Központban rendezik meg a hét végén, de péntek este hirtelen lemondták, miután a rendőrség azzal fenyegetett, hogy letartóztat embereket.

Korábban nem volt semmilyen probléma, nyilatkozott a kanadai közszolgálati adónak az egyik rendező.

E küzdősport nem enged ököllel, kézzel vagy lábbal való rúgást, illetőleg ütést.

A kanadai BTK 83-ik paragrafusa viszont csak olyan küzdősportokat engedélyez, amelyek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság listáján vannak. Márpedig ez a sportág nincs.

A bajnokságot március 5-ig halasztották el, mert a rendezők úgy gondolják, a rendőrök összekeverték a brazilt a japán dzsúdóval és ezt majd megmagyarázzák nekik.

A Subway csirkeszendvicsében lévő csirkének csak a fele csirke

]]>FOX NEWS]]>

A kanadai közszolgálati adó, a CBC laboratóriumi tesztet végzett és úgy találta,  hogy a Subway Canada szendvicshálózat csirkehúsa csak mintegy 50 %-nyi csirke DNS-t tartalmaz, vagyis mintegy fele annyit, mint egy szupermarketből származó csirke.

Tesztelték a McDonald’s, a Tim Horton’s és az A&W gyorsbüfék csirkeszendvicseit is, de a Subway mutatta a legrosszabb eredményt.

A Subway az eredményekre reagálva nem ismerte el, hogy szójaproteint is kever a csirkehúsba.

Megindították Barroso ügyében a vizsgálatot az EU-ban

]]>SPUTNIK INTERNATIONAL]]>

(Az MTI és így a jól nevelt teljes sajtó hallgat róla. Szerencsére a Sputnik elmondja.)

Emily O’Reilly, az EU ombudsmanje (pontosabban ombudsnője) vizsgálatot indított, hogy az Európai Bizottság miként kezelte José Manuel Barroso volt elnökének a megjelenését a Goldman Sachs banknál oly gyorsan azután, hogy távozott hivatalából.

A vizsgálat megindítását egy páratlan esemény váltotta ki: az EU intézményei dolgozóinak tagjai indították.

Barroso 2004 és 2014 között irányította az Európai Bizottságot és 20 hónappal munkája végeztével máris nem végrehajtói elnöki pozíciót kapott a Goldman Sachsnál.

/Erről jut eszembe, amit Los Angelesben a fekete prédikátorok közül a világ legékesszólóbbja mondott több tízezer híve előtt „Tudjátok miért hívják őket Goldman-nek,Rubinstein-nek, Silverstein-nek? Mert aranyat, rubintot és ezüstöt lopnak”. Ballibek: ugye feketéket nem szídtok?!/

Barroso ráadásul még Goldman Sachs tanácsadója is lesz.

Az EU intézményeinek névtelenségben maradó tagjai petíciót indítottak, amit 150 000 ember írt alá. Az alkalmazottak azt írták, felháborodottak, elárultnak tartják magukat és úgy érzik, arcul csapták őket.

A spanyol kormány „szexcárt” nevez ki az ország népességi fogyása átállítására szaporulatra

]]>HEAT STREET]]>

A spanyol kormán új hivatali posztot hozott létre, hogy a várandós nők számát növelni tudja és ezzel megállítsa a népességfogyást.

A „szexcár” pozícióját Edelmira Barreria Diz demográfiai szakértő és a galíciai parlament szenátora tölti be.

Spanyolországban a hivatalos statisztikák szerint tavaly kevesebben születtek, mint meghaltak, ami példátlan 1941 óta.

Az országban 2008 óta a születési arány 18 %-kal csökkent.

Csaknem biztos, írja a portál, hogy a probléma legnagyobb részéért az euróövezeti válság a felelős.

2015-ben a spanyolországi munkanélküliségi arány 22,7 % volt.

A gyermektelen családok száma 1977 óta megháromszorozódott.

Spanyolország termékenységi aránya (1,32 gyerek/nő) Európában az egyik legalacsonyabb.

Vitán felül a nap cikke: „George Bush morálisan elfogadhatatlan rehabilitálása”

]]>RUSSIA TODAY]]>

A cikket Neil Clark írta. Az ismert amerikai újságíró, ameddig meg nem unta a nyugati média egyre szorosabbra fogott gyeplőit, a Guardian-nek, a Spectator brit hetilapnak és számos más amerikai és brit médiumnak írt.

Mára a Russia Todayt kedveli.

Cikke így kezdődik:

„A nagy csimpánz visszajött. Nem az új K ing Kong film azonnal következő bemutatójára gondolok, hanem George W. Bush visszatértére.

Hihetetlenül, vagy netán nem annyira hihetetlenül a jelenkori őrültségre tekintettel, azt az embert, aki egy ordító hazugság alapján indított egyértelműen illegális háborút – és amely nem csak a Közel-Keletet, de az egész világot destabilizálta – most a nyugati liberális körök dicsérik, amiért hallgatólagosan bírálta Donald Trump támadásait a sajtó ellen és ’válaszokat’ akar az új amerikai elnöknek az Oroszországhoz fűződő állítólagos kapcsolatairól.

Mi jön ezután? Ha Charles Manson, a nyolcvanas éveiben járó pszichopata előjön és a ’megfelelő’ álláspontot foglalja el Trumppal, a médiával és Oroszországgal kapcsolatban, akkor az újságok szintén jóváhagyóan idézgetik őt is?…”

És folytatódik ugyanilyen Pazar módon a cikk további két és fél nyomtatott oldalon.

(A később születetteknek: Charles Manson amerikai sorozatgyilkos volt a hatvanas években.)

(Neil Clark egyébként még 2003 júniusában remekül nekiment George Sorosnak a New Statesman című brit hetilapban.)

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7654) Egészség (50) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (319) Gazdaság (711) Történelem (18) Mozi világ (440) Belföld (11) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Flag gondolja (36) Kultúra (9) Tereb (146) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2815) Autómánia (61) Sport (729) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>