Ma 2021 március 03. Kornélia napja van. Holnap Kázmér napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 227.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Eurasia Csoport: „Merkel jelenleg az egyik legnagyobb veszély a világra nézve”.

]]>PHILOSOPHIA PERENNIS]]>

Az Eurasia Csoport (a világ legnagyobb politikai tanácsadó agytrösztje) Angela Merkelt a világot fenyegető három legnagyobb veszély egyikének értékelte azon listáján, amely a 2017-re vonatkozó legnagyobb kockázatokat sorolja fel.

Az Eurasia Group így indokolja Merkelről alkotott véleményét:

„Merkel számos új kihívást teremtett, amelyek vezetőerejét gyengítik. Először németországi és azon túli menekültpolitikáját pozitívan fogadták, de a terrortámadások és a menekültek által elkövetett sok támadás miatt ez mindinkább problémává válik.

További válságok, amelyek német vállalatokat érintenek, mint a VW, a Deutsche Bank és a Lufthansa.

Politikája eredményeként Európa-szerte mind kevesebben törekednek egy erősebb Európai Unióra. Ebből profitálnak a populista pártok. Merkel geopolitikai ütőereje mind gyorsabban gyengül.”

/Remek./

IMF: A görög válság rosszabb az 1930-as évek amerikai depressziójánál

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN]]>

A görögországi válság hosszabb ideje tart, mint a rettegett „nagy depresszió” az 1930-as években. Az eurómentők új hitelekkel akarnak tovább menni. Ténylegesen azonban átfogó adósságvágás szükséges, ha valaki a görög népen segíteni akar.

A trojka most Athéntól mindenek előtt újabb nyugdíj csökkenetést akar. Ettől a Sziríza-kormány visszariad, mert a nyugdíjakat 2010 óta már 11 alkalommal csökkentették.

A cikk oda konkludál, hogy a helyzet Görögországban teljesen kilátástalan és megoldhatatlan.

Olasz vendéglő 5 %-os diszkontot ad jó magaviseletű gyerekekkel étkező családoknak

]]>RUSSIA TODAY]]>

Padovában Antonio Ferrari tulajdonos vendéglőjében öt százalékos „jó magaviseletű gyerekeknek” kijáró diszkontot ad.

Ha a gyerekek ottlétükkor csendben maradnak, nem zavarnak más vendégeket, a szülők számlájukból öt százalékot levonnak.

Ferrari elmondta, ha a szülők faragatlanok, a gyerekek azt hiszik, nekik minden szabad. Felmásznak az asztalra cipőben, a vécében játszanak, vizet locsolnak szét, és a többi vendéget zavarják.

Ferrari szerint a szülők mintegy 30 %-a nem tudja, miként bánjon gyermekeivel ebédkor.

Az ötletnek fantasztikus híre lett Olaszország-szerte, és Ferrarinak nagyon “bejött” az ötlet.

Belga királyságtól Belgisztán felé

]]>VOTUM1]]>

Az OCAM, a belga terrorelhárító hatóság riadót fújt: egyre jobban terjed Belgiumban az iszlamista ideológia.

A mérsékelt iszlámot a szalafizmus és a vahhabizmus szorítja ki. Ezen áramlatokhoz tartozónak vallják magukat az Al-Kaida, az Iszlám Állam és a Boko Haram is. De Szaúd-Arábiában a vahhabizmus állami ideológia. /Figyeljük meg: a cselédsajtó állandóan az emberi jogok iráni és észak-koreai megsértéséért jajong, de soha sem azok nem létezése miatt Szaúd-Arábiában./

Az OCAM szerint egyre nő a vahhabista befolyás alatt álló iszlám központok száma mind Belgiumban, mind egész Európában.   „Annak ellenére, hogy az iszlamista terrorszervezeteket a szaúdi monarchia nem ismeri el, a királysággal számos közös vonásuk van. Végezetük közös szunnita vallási gyökerekről van szó”, közölték az OCAM-nál.

Megjegyzés:

A témában megkérdeztem az Európai Bizottság budapesti képviseletét.

Mint a Magyar Hírlap január 16-i számában olvasható, onnan ez a válasz érkezett az itt olvasható kérdésre:

Lenne lehetősége az Európai Uniónak egységesen megtiltani, hogy Szaúd-Arábia, az Egyesült Államok stratégiai szövetségese,  a tagországokba exportáljon szalafista/vahhabista ideológiát bármilyen módon, beleértve a szélsőséges ideológiát prédikáló medreszék finanszírozását?

Felix Bubenheimer, a képviselet sajtó és médiafelelőse így válaszolt:

„A felvetett kérdésekben, beleértve a vallási intézmények finanszírozását, nem az uniós, hanem a nemzeti jogszabályok az irányadóak, azaz nemzeti hatáskörbe tartoznak az ilyen jellegű intézkedések.”

Wilders: betiltani az iszlámot, bezárni a mecseteket

]]>VOTUM1]]>

Geert Wilders, radikális jobboldali holland pártvezető kijelentette: az iszlám veszélyesebb a nemzeti szocializmusnál és hogy be akarja tiltani az iszlámot az egész országban. Betiltaná a Koránt és bezáratná a mecseteket.

A Koránt a Mein Kampf-fal hasonlította össze, a mecseteket a „náci templomokkal”. /Ami azt mutatja, Wilders egyúttal rögtön be akarja magát ismét hízelegni azoknál, akik nem ütköznek meg azon, hogy „náci templomok” nem voltak./

Kijelentette, a jogállamnak tesz szívességet, ha ezeket nem engedélyezik.

(Wilders Szabadságpártja jelenleg az országban a legnépszerűbb.)

A Politico már a svéd “értékekért” is aggódik

A Politico szerkesztőségének reggeli kör-emailje halálra aggódta magát, amiért már Svédországban is kezdenek keményedni a hozzáállások a kulturális sokszínűség és bevándorlás iránt. De a fősodratú politikusok retorikája is változik.

Veszélyben a szociális liberalizmus értéke. Ami akkora szerepet játszott a nemzeti identitásban, és a büszkeség forrása volt. Míg most az idegengyűlölő narratívák egyre inkább nyomulnak előtérbe, ahogyan nő a bevándorlás.

Egyre inkább hallani a politikusokat is, hogy fel kell lépni az alaktalan globális erőkkel szemben.

A svédek úgy érzik, a bevándorlás veszélyezteti liberális értékeiket.

Lovas István - ]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (1972) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mozaik (83) Sport (729) Életmód (1) Politika (1576) Mondom a magamét (5137) Egészség (50) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (252) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1454) Mozi világ (440) Vetítő (37) Irodalmi kávéház (505) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (657) Belföld (6) Történelem (14) Autómánia (61) Tereb (140) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>