Ma 2021 május 10. Ármin, Pálma napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 192. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

„Egy Mohamed nevű migráns súlyosan fogyatékos nőt akart megerőszakolni – a média hallgat”

]]>WORLD NEWS DAILY]]>

címmel az amerikai hírportál arról ír, hogy a 39 éves szomáliai migráns, Liban Mohamed csak egy hete tartózkodott az USA-ban, amikor a dél-dakotai Aberdeen városában a háza előtt ülő 31 éves, súlyosan fogyatékos nőt akarta megerőszakolni. Tárgyalása néhány nappal karácsony előtt volt. Mohamed nem beszél angolul, és a tárgyaláson két tolmács segítette.

A hírportál felteszi a kérdést: miért hallgat minderről az amerikai média?

Berlini zöld szenátor: uniszex vécét a középületekbe!

]]>JUNGE FREIHEIT]]>

Dirk Behrendt, zöldpárti berlini igazságügyi szenátor javaslatot küldött a berlini törvényhozásba, hogy távolítsák el az akadályokat a középületekbe történő uniszex vécék létrehozása érdekében.

A törvényhozás tulajdonában lévő Immobilienmanagement GmBH-nak máris megbízást adtak, hogy végezzen el egy tanulmányt a minden nemű ember által használható vécék létrehozására.

Azt is megvizsgálják, hogy a jelenleg a nemek szerint szegregáltan üzemelő vécéket át lehet-e alakítani a mindenki által használható vécékre.

(Megjegyzés: a később netán együtt Berlinbe látogató zöldpárti Szél Bernadette és például az ugyanoda tartó DK EP-képviselője, Niedermüller Péter együtt léphet be ugyanabba a helységbe szükségletét végezni. Így szimultán módon, kirekesztésmentesen könnyebbülhetnek meg)

Duterte az év embere a pán-kínai hetimagazinban

]]>MANILA TIMES]]>

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnököt választotta a tavalyi év emberének „a kínaiul beszélő világ Time magazinjaként” ismert kínai hetilap.

Érdemeként emelik ki, hogy független külpolitikát hirdetett meg, amely révén eltávolodott az USA-tól és közelebbi kapcsolatokat épít ki Kínával.

A Yazhou Zhoukan hetimagazint Malajziában szerkesztik és legtöbben Hong Kongban, Tajvanban, Szingapúrban és Malajziában olvassák.

(Mint ismeretes, Duterte elnök több, őt bíráló politikust küldött el melegebb éghajlatra, beleértve Barack Hussein Obamát, a volt ENSZ-főtitkárt, de bírálta Ferenc pápát, miután a Vatikán támadta rendcsinálási politikáját; felégetéssel fenyegette meg az ENSZ new yorki épületét, és egyebek között beígérte, helikopterről hajigálja ki a korrupt helyi basákat.)

Mégsem Putyin hekkelte meg a vermonti villamoshálózatot

]]>RUSSIA TODAY]]>

Oroszország még sincs az amerikai Vermont állam villamosenergia hálózatának meghekkelése mögött, jelenti a hekkelésről elsőként beszámoló fővárosi lap, anonim forrásokra hivatkozva.

A december 30-án közölt első hírt, mely szerint oroszok  hekkelték meg a Burlington Electric hálózatát, szintén névtelen forrásokra hivatkozva közölték.

Izrael lelövési politikája a bibliai és Western-filmek törvénye, nem jogállamé

]]>RUSSIA TODAY]]>

A globális orosz tévé tájékoztat (a magyar közszolgálat helyett is) arról, hogy az amerikai Emberjogi Figyelő (Human Rights Watch) friss jelentésében elítéli a zsidó államot, amiért palesztinok ellen túlzott mértékben halálos erőszakot alkalmaz. A HRW képviselője elmondta az RT-nak, hogy egyes izraeli politikusok nyíltan támogatják azt a gyakorlatot,  hogy a helyszínen lelövik azt a palesztint, akiről azt gondolják, támadást akar végrehajtani. Hozzátette, pedig „Izraelt nem bibliai törvények vagy Western-filmek törvényei irányítják.”

Most derült ki: 19 nőt ért szexuális támadás Innsbruckban szilveszterkor

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Most derült ki osztrák lapok egyöntetű híradásából: szilveszter éjjelén Innsbruckban legalább 19 nőt ért szexuális támadás. Közülük három helyi, három olasz, két német, egy vorarlbergi és egy svájci is van.

A megtámadottak szerint a tettesek „inkább külföldi típusúak” voltak. A tiroli rendőrség közleményében adta tudtul, hogy a tettesek legalább egy esetben arabul beszéltek.

(Hazánk bécsi nagykövetségének illene megkérdeznie a tiroli rendőrséget – egyetlen telefonba kerül -, hogy magyar nő tett-e feljelentést.)

Fejre állította Schäuble német pénzügyminisztert a portugál gazdasági siker

]]>RUSSIA TODAY]]>

„Vélhetően Dr. Wolfgnag Schäuble német szövetségi pénzügyminiszter már nem érti a világot”, kezdi beszámolóját az orosz globális tévé német nyelvű portálja,  ugyanis Portugália volt az a bajban lévő ország, amely például a továbbra is a gazdaságilag reménytelen helyzetben lévő Görögországgal vagy Spanyolország ellentétben egyáltalában nem követte a megszorítás politikáját. Ennek ellenére egyre nagyobb sikereket tud felmutatni.

2016 harmadik negyedévében 2,5 %-os államháztartási hiány mellett az egész euroövezetben a portugál  gazdaság növekedett a leggyorsabban. Vagyis Portugália fordulatot tett a sikeres kilábalás irányába. A neoliberális IMF dogmákkal, a trojkával és Schäubléval szembe menetelve.

Csökken a munkanélküliség, a turizmus virágzik, amit segít a szállodai- és vendéglátó ipar számára biztosított adócsökkentés.

Nőnek az adóbevételek és nőnek a bérek. „Igen, jól olvasták, nőnek a bérek”, teszi hosszú hangsúlyozottan a jelentés.

(Megjegyzés: Magyarország után tehát van még egy „unortodox” gazdasági politikát követő ország. Nyeljél dupla vécékefét Vértes András, Csillag István, Petschnig-Mária Zita, Várhegyi Éva és hasonszőrű társaitok.)

“A Németországban élő fél millió szíriait ugyanannyi rokon követheti” (Die Welt)

]]>DIE WELT]]>

Johannes Singhammer, a német parlament alelnöke  figyelmeztetett: „Németországnak arra kell berendezkednie, hogy hamarosan több ember ékezik családegyesítéssel, mint a menekülteljárásokkal”.

Tavaly az első három negyedévben mintegy hetvenezer vízumot adtak ki családegyesítés céljából, és, írja a lap, meglehet, hogy a 2015 óta beérkezett mintegy félmillió szíriait középtávon még ugyannyi rokon fogja követni.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (657) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Sport (729) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1454) Tv fotel (65) Belföld (6) Jobbegyenes (2021) Egészség (50) Mondom a magamét (5285) Vetítő (37) Életmód (1) Történelem (14) Heti lámpás (254) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Politika (1578) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>