Ma 2021 március 03. Kornélia napja van. Holnap Kázmér napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 137. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Miként keresi magát “gennyesre” Soros a migránsokon...

]]>THE WALL STREET JOURNAL]]>

Az Európai Unió tegnap új határ- és partvédelmi szervezetet indított útjára azzal a céllal, hogy a tömb külső határait megvédje az ellenőrizetlen migrációtól és biztonsági kockázatoktól”, kezdődik az eseményről beszámoló cikk. Az új szervezetnek (European Border and Coast Guard Agency) az elkövetkező néhány hónapban 1500 határőre lesz, akiket napok alatt el lehet küldeni bármilyen külső uniós határhoz, ahol a migránsokkal kell szembenézni. A Frontex, a szervezet elődje súlyos hiányosságokkal küszködött, mert az EU kormányai igen lassan teljesítették a határvédelemmel kapcsolatos ígéreteiket. Az új szervezet vissza is szállíthat migránsokat származási országukba, például Afganisztánba, ha az onnan jöttek nem kapnak menekült státuszt.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsát arra kérte, hogy ma, rendkívüli ülést tartson Szíria ügyében. E közben Putyin elnök Párizsba utazik, hogy ott a szíriai háború megfékezéséről tárgyaljon. A szíriai hadsereg e közben jelentős területeket vett vissza a terroristáktól Aleppóban.

]]>RT]]>

Új Mexikó amerikai szövetségi államban a képviselőház tegnap arra szavazott, hogy különlegesen kegyetlen gyilkosságok esetében visszaállítják a halálbüntetést annak nyomán, hogy nemrégiben két rendőrtisztet és egy tíz éves kislányt gyilkoltak meg.

*             *             *

Az iraki kormány az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összeülését kérte, amiért Törökország ]]>csapatainak]]> Irakba küldésével megsértette az ország szuverenitását. Az Egyesült Államok által vezetett Iszlám Állam elleni koalíció szóvivője kijelentette, hogy az Irakban lévő török gyalogságnak semmi köze sincs a NATO-hoz és Ankara saját szakállára lépett.

*             *             *

Az orosz globális televízió angol nyelvű hírportálján ]]>vendégpublicisztikát]]> író brit Sam Gerrans médiaszakértő, akinek portálja, a Quanite.com a Koránt az ésszerűség és a tudomány oldaláról bírálja,  Soros gennyesre keresi magát a kikényszerített európai migrációval címmel elemzi George Sorosnak nemrégiben a Wall Street Journalban „Miért ruházok be 500 millió dollárt a migránsokba” címmel megjelent cikkét.  Soros migránsbarát szavainak idézete után Gerrans a magyar miniszterelnököt idézi, aki szerint  Soros neve szinonima azokéval, akik a nemzetállamokat akarják gyengíteni és akik támogatnak mindent, ami megváltoztatja a hagyományos európai életmódot. Gerrans ezután rátér Sorosnak a „színes forradalmak” kirobbantásában játszott szerepére. Cikke végén azt a következtetést vonja el, hogy az általa beruházandó fél milliárd dollárral a saját hasznát kívánja előmozdítani.

*             *             *

Indiában egy tinédzsernek ]]>leoperálták]]> a feneke fölött nőtt 18 centis farkát. A nagpúri Super Specialty Kórházban a műtét végző idegsebészek szerint ez volt a rendellenesen nőtt emberi farkok közül a leghosszabb. A 18 éves fiú és szülei titkolták a far/ok létét, mert féltek a társadalmi stigmától. Korábban a farokkal született csecsemőket Indiában azzal ünnepelték, hogy Hanuman, a majomisten reinkarnációi.

]]>SPUTNIK]]>

Norbert Hofer osztrák elnökjelölt, az Osztrák Szabadság Párt parlamenti képviselője a Sputniknak adott interjújában kijelentette, az Oroszország elleni szankciókat gyors ütemben fel kell függeszteni. Hozzátette: a Krím félsziget orosz, és a szankciók kontraproduktívak. Elmondta, Ausztria totálisan e szankciók ellen van. Az súlyos károkat okozott az osztrák gazdaságnak, munkahelyeket semmisített meg és nagyon itt az ideje, hogy a blokádból kiutat találjanak.

*             *             *

Frauke Petry, az Alternatíva Németországért (AfD) elnöke ezekkel a szavakkal ]]>bírálta]]> az Oroszország elleni uniós szankciókat: „Németország nyugati szövetségeseivel együtt együttműködik az olyan, kínzásokat és kivégzéseket gyakorló rezsimekkel, mint Szaúd-Arábia, ahonnan irányítják és finanszírozzák az iszlám terjeszkedését Európa felé. Németország együttműködik azzal a Törökországgal, amelynek a vezetője a korában evilági és demokratikus országot iszlamista szultánsággá alakítja át. De mi Oroszországot bojkottáljuk. Ez őrültség.”

]]>FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG]]>

Thomas Strobl, a (Merkel-féle) CDU párt elnöke, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere az AfD pártot „a Nyugat árulójának” nevezte és annak elnöknőjét, Frauke Petryt súlyosan bírálta, amiért Petry a migránsokról „az afro-arab világ lumpenproletariátusaként” beszélt és azt mondta, abszolút nem hatja meg, ha Németország színes, tarka mivoltáról beszélnek, mert egy „trágyadomb is tarka”.

]]>DIE PRESSE]]>

Christian Kern szövetségi kancellár, az osztrák szociáldemokraták vezetője felbérelte kampánystábjába Tal Silberstein izraeli választási kampánygurut. Silberstein Ehud Barak izraeli miniszterelnöknek és az ukrán Julia Tomoscsenkónak is dolgozott.

]]>PAUL CRAIG ROBERTS]]>

A világhegemónia neokonervatív ideológiája hajtja az USA-t és vazallusait konfrontációba Oroszországgal és Kínával. Az atomháború kockázata ma nagyobb, mint a történelemben bármikor. Az ember azt hinné, hogy az elnökválasztási kampányban legalább egyetlen szó esik is erről, írja Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a Wall Street Journal volt szerkesztője, aki egy mellékmondatában gúnyosan utal arra, hogy Hillary Clinton Putyin elnököt „az új Hitlernek” nevezi, megmagyarázva, hogy Putyin nem diktátor, hanem hatalmas támogatást élvező, demokratikusan megválasztott vezető. Trumpot a gazdasági és külpolitikai elit, az agytrösztök, lobbisták és a média elkárhozottnak mutatja be, mert nem akar háborút. Kár, írja Roberts, hogy a népnek ilyen kevés a hangja.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Belföld (6) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (657) Történelem (14) Kultúra (6) Politika (1576) Jobbegyenes (1972) Vetítő (37) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5137) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1454) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (252) Tereb (140) Tv fotel (65) Sport (729) Irodalmi kávéház (505)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>