Ma 2021 június 25. Vilmos napja van. Holnap János, Pál napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 136. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Politico: Orbán ellenzékének korai az öröme.

]]>POLITICO]]>

„Küldetés teljesítve Orbán Viktornak” címmel az igen befolyásos, elitpárti amerikai portál európai kiadása arról ír, hogy kiderülhet: elhamarkodott a magyar ellenzék túlzottan nagy öröme azért, mert a vasárnapi kvóta népszavazáson „alacsony” volt a részvétel. A magyar miniszterelnök ugyanis hosszabb távú előnyöket fog learatni azon kampányból, amely Európa és a migránsok mély elutasításában rejlik. A cikkben megszólaltatottak egyébként: Göncz Kinga, Magyar Bálint, Gyurcsány Ferenc és Jeszenszky Géza.

]]>BOULEVARD VOLTAIRE]]>

A franciák, és nem a laptulajdonosok véleményét rendre kifejező független francia hírportál Almássy Ferenc, a visegrádi négyek országai híreit közlő Visegrád Post (]]>http://visegradpost.com/en/home/]]>) főszerkesztőjének cikkét közli a referendumról. A francia portál szerkesztősége a cikket ezzel a mondattal foglalta össze: „A nyugati sajtó e referendumot totális vereségként kívánja beállítani. Csakhogy ez nem igaz.” A magyarországi globalista és liberális-neoliberális pártok szerint ők győztek, és ezt a fősodratú nyugati sajtó gőzerővel terjeszti. Tény, hogy a nemzetellenes véleményformálók a távolmaradásra szólítottak, de ez egy állampolgári kötelesség megszegését és árulást jelent, írja Almássy.

]]>KURIER]]>

Vesszőfutásnak” jellemezte Angela Merkel kancellár tegnapi, drezdai látogatását a Német Egység Napjának alkalmával az osztrák lap tudósítása, amely a tömeg által skandált jelszavak felsorolásával kezdődött: „Népáruló”, „Merkelnek mennie kell” és „Tűnj el!”. Merkelt és Gauck elnököt ilyen ellenséges hangok fogadták Martin Dulig szászországi szocialista gazdasági miniszter felesége mindezek hallatán könnyekbe tört ki. 2600 rendőr vigyázta a rendet. Norbert Lammert, a Bundestag elnöke ünnepi beszédében a tüntetők bunkóságát említette. Majd azt mondta, noha Németországban nincs földi paradicsom, de „olyan körülmények között élünk, amelyeket az egész világ irigyel”. (A tüntetők pontosan ezen irigyelendő állapotok folyamatos romlása miatt tüntettek, mint az erről szóló számos beszámolóból kiderül.)

]]>SÜDDEUTSCHE ZEITUNG]]>

A müncheni szerkesztésű lap egy rendkívül kínos esetről számol be a tegnap Drezdában tartott Pegida-tüntetés kapcsán. A rendőr a migránsellenes demonstráció elején a hangszórón keresztül beszélt a tüntetőkhöz magával a tüntetéssel kapcsolatban, ami egy rendező feladata lett volna. Ráadásul azt mondta: „Sikeres napot kívánunk önöknek!”. A szász rendőrség elhatárolódott a kijelentéstől, mert a rendőrséget a „semlegesség” kötelezi. A lap cikke összefoglalójában felhívja a figyelmet arra, hogy a tüntetők között „neonácik” is voltak. (Hogy ez esetükben mit jelent, arra nem tér ki a cikk.)

]]>TASS]]>

Gennadij Gatilov orosz helyettes védelmi miniszter arról számolt be, hogy az oroszok és az amerikaiak katonai információcseréje Szíriával kapcsolatban leállt, de Moszkva igyekszik megállapodni Washingtonnal a tűzszünet helyreállításában. Reményének adott hangot a tekintetben is, hogy pártatlan vizsgálatra kerül sor a szeptember 19-én Aleppónál megtámadott ENSZ-segélyszállítmány ügyében.

]]>THE NEW EASTERN OUTLOOK]]>

A 17 milliós Szíria a világ leghatalmasabb koalíciójával néz szembe: egy olyan koalícióval, amelyben ott vannak a régi gyarmatosító és neokolonialista országok. És egyben a Nyugat legkegyetlenebb és halálosabb beavatkozásával néz szembe, amelynek részei a gyilkos iszlamista terrorcsoportok. Csoda, írja a szerző, hogy Szíria még áll a lábán. Minden eséllyel szemben. Golán Magaslatait illegálisan tartja megszállva Izrael, határait folyamatosan sérti meg a török haderő, míg területét a Nyugat „különleges erői” és légiereje támadja. „Iszonyatosan egyenlőtlen harcról” van szó. Azokat a városokat, amelyeket az európai keresztesek nem tudtak lerombolni – mint Palmüra és Aleppo – mára romokban hevernek. Mint mindig, most is az történik, hogy akik a nyugati gyarmatosítás ellen harcolnak, elpusztítják és felégetik. Aki ellenáll, kíméletlenül megölik. Már eddig is több százezer szíriai vesztette életét. Számuk naponta nő. Az Egyesült Királyságnak, Franciaországnak, Németországnak, Belgiumnak, Hollandiának, Spanyolországnak, Portugáliának és a többi gyarmattartónak évszázados tapasztalatuk van abban, hogy miként alázzák meg áldozataikat, miként igazolják gyalázatos tetteiket, miként mossák át saját népeik agyát. Hozzájuk most csatlakozott az Egyesült Államok, Európa közvetlen terméke. Csakhogy Oroszország nem hajlandó beállni a sorba. Akkor rá kell menni. Oroszország nem azért segít Szíriának, mert a természeti kincseit akarja ellopni. Csak azért, mert ez a helyes: segíteni a damaszkuszi kormánynak és a szíriai népnek. A Nyugatot senki nem hívta Szíriába. Takarodjon onnan, írja Andre Vltchek filozófus, regényíró, filmes és tényfeltáró újságíró.

]]>DIE WELT]]>

Szörnyű dolgok fenyegetik a Nyugatot: népszavazások, szavazások a kulcsfontosságú nyugati országokban. És mi lesz, ha Marine Le Pen győz Franciaországban és Trump az Egyesült Államokban? A válasz: borzasztóság, írja a német lap véleménycikke.  

]]>LA STAMPA]]>

A torinói Via Germagnano-n barakkban élő horvátországi bosnyák cigánycsalád horvát számláján kétmillió eurót talált az ügyészség, írja a vizsgálat indulásáról a torinói lap.

]]>THE DAILY EXPRESS]]>

A Le Pen-bomba: a sokkoló felmérési eredmények azt mutatják, hogy a franciák egyre nagyobb számban támogatják a migrációellenes keményvonalast címmel a brit lap arról jelent, hogy a felmérések szerint Marine Le Pen, a Nemzeti Front pártjának elnöke „messze a legnépszerűbb” elnökjelölt. A felmérést a France 2 tévéállomás megbízásából készítette az Odoxa: a magukat konzervatívnak tekintő megkérdezettek 74 százaléka azt akarja, hogy Le Pen Franciaországban most és a jövőben is befolyásosabb szerepet vállaljon.

]]>SALZBURGER NACHRICHTEN]]>

Zsidóellenes dombormű Luther templomán – menjen vagy maradjon? címmel ír a salzburgi lap arról, hogy egy középkori relief „nemzetközi”  tiltakozást váltott ki az interneten. Vajon maradjon-e 2017-re, a lutheri reformáció jubileumi évére a wittenbergi Szent Mária templomon az az „antiszemita” relief, amely egy „zsidókocát” ábrázol? A városi templom a reformáció anyatemplomának számít és UNESCO-világörökség. Martin Luther (1483-1546) itt prédikált. Most Richard Harvey,  egy londoni „zsidó származású teológus” az interneten több nyelven petíciót nyújtott be a relief eltávolítására, mert „E szobor máig a zsidók elleni támadás és hitüket gúnyolja”. A homokkő dombormű egy rabbit mutat, ahogyan egy disznó farka alól nézeget és „zsidókat, akik a koca ciciiből szopnak”.  (Előrejelzés: a cikk címében a kérdőjel felesleges.)

]]>RT]]>

Izrael lezárja a palesztin területeket és új telepeket hagy jóvá a zsidó újév előtt címmel tudósít a globális orosz tévéhálózat angol nyelvű portálja a vasárnap délben történt határlezárásról. A határon csak orvosi és humanitáriánus sürgősségi szállítmányt engednek át. A zsidó újév ma délben ér véget, de még nem biztos, hogy a rendkívüli határlezárást megszüntetik.

]]>FRIA TIDER]]>

A radikális svéd portál beszámol arról, hogy a finn közszolgálati YLE hírügynökség figyelmeztette a finnországi svéd kisebbséget, nehogy higgyenek a svéd radikális, „úgynevezett” hírportáloknak, mint a Fria Tidernek, az Avpixlatnak, a Dispatch International-nek, a Nyheter Idagnak és társainak. A finn kormány ősszel igazi harcot indított e portálok ellen, mert, mint Jari Lindström finn igazságügyi miniszter kijelentette, „zéró toleranciát tanúsítunk a gyűlölet retorikával szemben”, jelenti e „gyűlöletportál”.

*             *             *

E „gyűlöletportál” arról számol be, hogy az EU sikeres ]]>megállapodást]]> kötött Afganisztánnal, amelynek eredményeként minden afgán menedékkérő kivétel nélkül visszaszállítható Afganisztánba.  (Miközben több uniós tagország bíróságai Magyarországot – szerencsére – a migránsok visszaküldésére nem biztonságos országnak minősítette.)

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Kultúra (6) Tereb (138) Belföld (6) Jobbegyenes (2055) Tv fotel (65) Mozaik (83) Sport (729) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1578) Autómánia (61) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (5387) Irodalmi kávéház (504) Nagyvilág (1456) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (657) Történelem (14) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>