Ma 2021 május 15. Zsófia, Szonja napja van. Holnap Mózes, Botond napja lesz.
cb3414624b82a73a0dd4a2777f79cfbb.jpg

Antidogma - Franciaország: jakobinus reakció

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni január 7-i terrortámadás óta az éberség-leleplezés-feljelentés-megtorlás tömegpszichózisa kerítette hatalmába Franciaországot.

Az Igazságügyi Minisztérium nyilvántartása szerint májusig több mint kétszáz (!) vizsgálat indult „terrorizmus dicsőítésének” vádjával, és harminc személyt már elítéltek, vagyis többet, mint az utóbbi két évtizedben összesen. Az amerikai Hazafias törvény (Patriotic Act) mintára megalkotott francia jogszabályt érdekes módon nem sokkal a terrortámadás előtt fogadta el a Nemzetgyűlés, mintha csak megsejtette volna, hogy hamarosan égető szükség lesz rá. Ezzel a 2014. november 13-án életbe léptetett törvénnyel a demokratikus rendszer felhatalmazta magát arra, hogy letartóztassa, elítélje és bebörtönözze mindazokat, akik néhány szóval többet mondtak a kelleténél – kezdve a gyerekekkel. A terrorizmus dicsőítésének törvényi tényállása öt évig terjedő börtönbüntetés és 75 ezer eurós pénzbüntetés kiszabását teszi lehetővé, a súlyosbító körülménynek számító internethasználat esetén a büntetés hét év és 100 ezer euró is lehet.

Alig néhány nappal a Charlie Hebdo megtámadása után beindult az állami ellenterror gépezete. Az illetékes miniszter körlevélben utasította az ügyészeket kíméletlen szigorra minden kihágás esetén, a maradék kételyt is eloszlatva az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban, egyúttal mindenki számára nyilvánvalóvá téve azt, ami eddig sem volt titok, hogy ti. az ügyészek az állami elnyomó apparátus zelótái. Spicces hőzöngők, egy gyengeelméjű, egy részeg autóvezető, egy családanya, városházi alkalmazottak stb. alkalmanként letöltendő börtönbüntetését eredményező kirakatperek sorozatán túl a gyerekek váltak az egész ország terrorizálására törekvő szocialista-jakobinus hatalom kiemelt célpontjaivá.

Nantes városában egy villamoson néhány fiatal lány szóváltásba keveredik az ellenőrökkel, amelynek során a legfiatalabb ezt mondja: „Mi vagyunk a Kouachi nővérek, és elővesszük a kalasnyikovokat!” (Az algériai származású Kouachi fivérek követték el a Charlie Hebdo elleni támadást.) Az ellenőrök rendőrt hívnak, a lányt őrizetbe veszik, és vizsgálatot indítanak ellene terrorizmus dicsőítésének vádjával. Alig 14 éves. Ugyancsak Nantes-ban egy gimnazista feltesz a Facebook-üzenőfalára egy karikatúrát, amelyet viccesnek talált. A Charlie Hebdo egyik 2013. júliusi számának a címlapján egy egyiptomi látható, akit golyók lyuggattak ki annak ellenére, hogy egy Koránt tart maga előtt, ezzel a felirattal: „A Korán szart sem ér, nem állítja meg a golyókat.” A gimnazista rábukkan az interneten a karikatúra paródiájára, és közzéteszi. Ezen a rajzon egy szitává lőtt újságíró látható, aki a lap előbbi számát tarja a kezében, a felirat pedig értelemszerűen így hangzik: „A Charlie Hebdo szart sem ér, nem állítja meg a golyókat.” Pár nap múlva a gimnazistát rendőrök viszik el otthonából, letartóztatják, másnap az ügyészség feltételesen szabadlábra helyezi, és eljárást indít ellene terrorizmus dicsőítéséért. Alig 16 éves.

A kollektív hisztéria Arany Pálmája azonban az egyik középiskola tanári kollektíváját illeti meg – kollektíve. Január 9-én pénteken az intézmény francianyelvtanára azt javasolja tanítványainak, hogy beszéljék meg a Charlie Hebdóval történteket. Az egyik (arab származású) diák naivan lépre megy, és azt képzelvén, hogy nyílt vitára számíthat, a támadókra utalva azt mondja, hogy „igazuk volt”. A tanár nyomban kizavarja az osztályból. Hétfő reggel behívatja magához az igazgató. Kedd reggel ismét. A diák szabadkozik, és bocsánatot kér. Ugyanaznap délután a szüleivel együtt rendeli magához az igazgató, és közli velük, hogy a gyereküket egy hétre kitiltják az iskolából, amíg a fegyelmi tanács eldönti, hogy kicsapják-e végleg. Szerda reggel az igazgató feljelenti a rendőrségen. Csütörtökön beidézik őt és a szüleit kihallgatásra, amelynek a végén őrizetbe veszik. Az éjszakát a demokratikus köztársaság fogdájában tölti. Péntek reggel bilincsbe verve a bíró elé vezetik, aki vizsgálatot indít ellene a szokásos váddal. 14 évesen meghurcolják két szóért, és egyúttal talán a revánsvágyat is beleplántálják egy jövőbeli potenciális terrorista szívébe.

Úgy tűnik, a franciák végre kezdik kapiskálni, hogy túl sok a bevándorló náluk, főleg a muzulmán arab bevándorló, és most próbálnak határozottságot és keménységet tanúsítani azokkal szemben, akik mára teljesen a fejükre nőttek. A gond csak az, hogy elkéstek vele. Korábban kellett volna felébredni. Az etnikai-vallási ötödik hadoszlop már a kapukon belül van, és csak idő kérdése, hogy verhetetlen csodafegyverük, a demográfia segítségével mikor kerekednek felül a bennszülötteken. Azzal, hogy a francia hatóságok izraeli mintára gyerekekkel „keménykednek”, csak a saját gyöngeségüket demonstrálják, és ahogy az eredeti licenctulajdonosok, ők sem fognak jól kijönni a dologból, legalábbis hosszú távon semmiképpen.

A szocialista-jakobinus rezsim az alapvető szabadságjogok drasztikus megcsonkítására készül George W. Bush 2001. szeptember 11. után alkalmazott receptjét alkalmazva. A terroristák el akarták hallgattatni a Charlie Hebdót? Ezzel úgymond a szólásszabadságra támadtak. Következésképpen azok, akik nem ítélik el a terroristákat, a szólásszabadság ellenségei, akiket el kell ítélni, be kell börtönözni, meg kell fosztani a szabadságuktól, nevezetesen a szólásszabadságuktól, elvégre „nincs szabadság a szabadság ellenségei számára” (Saint-Just). Logikus? Nem. Viszont totalitárius és demagóg.

De még ez is fokozható. Egy nyolcéves muzulmán delikvens két órát töltött az egyik nizzai rendőrségi őrszobán januárban, és a vallatása után eljárás indult ellene terrorizmus dicsőítése címén. Őt is az iskolaigazgatója jelentette fel, mert Ahmedka azt mondta az iskolában, hogy ő a terroristákkal van, a Charlie Hebdo újságírói pedig megérdemelték a sorsukat. Erre a hallatlanul veszélyes uszításra valóban a demokratikus törvény teljes szigorával kell lesújtani. Kár, hogy már bezárták az ördög-szigeti fegyenctelepet, és így nincs hova deportálni. Kész téboly. Íme, az emberi jogok (egyik) legbuzgóbb prédikátora és felkent prókátora – Franciaország 2015-ben. Voltaire pedig foroghat a sírjában.

Gazdag István - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (657) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2026) Nagyvilág (1454) Egészség (50) Mozi világ (440) Tereb (138) Irodalmi kávéház (504) Történelem (14) Mozaik (83) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Sport (729) Belföld (6) Mondom a magamét (5294) Életmód (1) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>