Ma 2023 szeptember 26. Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.
50fe537ed46296ca7ed24186c2ad742e.jpg

Lovas István: Kommentár

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tombol az örömtől a balliberális oldal: a földkerekség legbefolyásosabb lapja, a New York Times és annak globális kiadása, az International New York Times május 24-én ismét odacsördített a magyar miniszterelnöknek.

Meggárgyult a New York Times – Orbán kedvéért feléleszti a halottakat is

A cikket másnap észrevette a Klubrádió, amelynek nemzetközi lapszemléjét a Hirkereso.hu támogatja. (A portál a legnagyobb internetes hírkeresőként hirdeti magát, ami bizonyítja, hogy nálunk még a hírkeresőkben is a balliberális oldal dominál.)

„Az új diktátorok bársony ököllel kormányoznak” címen megjelent véleménycikk szerzőpárosa Sergei Guriev, a párizsi Politikatudományi Intézet (Sciences Po) közgazdaság professzora, és Daniel Treisman, aki a Kalifornia Egyetem los angelesi campusán (UCLA) politológiát tanít.

Írásuk unalmas klisék halmaza. „Természetesen” Hitler neve nem hiányozhat, de legalább még odarakták Sztálin és Mao nevét is.

Hogy egy ilyen bevezetés után miként következhet a magyar miniszterelnök, az mutatja, mennyire elkorcsosodott az amerikai lap.

A harmadik bekezdésben ezt olvashatjuk: „Ezek az illiberális vezetők – a perui Alberto K. Fujimori, az orosz Vlagyimir Putyin, a magyar Orbán Viktor, a török Recep Tayyip Erdogan, a malajziai Mahathir Mohamad és a venezuelai Hugo Chávez – azzal fenyegetik a világrendet, hogy azt a saját képükre formálják, és a szabadság valamint a jog elveit – melyeket ugyan a nyugati hatalmak tökéletlenül tartanak fenn – cinizmussal és korrupcióval helyettesítik.”

Ugye figyelmesen olvasták az idézetben szereplő igeidőket? „Fenyegetik”, „helyettesítik”.

Csakhogy míg Orbán Viktor másfél Grippenével nyilván óriási veszélyt jelent az atomhatalmakra nézve is a jelenben, ugyanis hivatalában lévő vezetőről van szó, mint ahogyan Putyin és Erdogan, addig Chávez már nem él, Fujimori és Mahathir Mohamad a múltban voltak országaik vezetői.

De ismerjük az angolszász újságírás egyik strukturális betegségét. Ez pedig a kényszeres teoretizálás. Muszáj nekik egy kategóriába emelni cseresznyét, epret vagy a fakopácsot, hogy jobban jöjjenek ki képzelgéseikből. Ha viszont úgy találják, nem elég meggyőző egy elmélet felépítéséhez egy vagy két példa, nem létező párhuzamokkal operálnak. A halott Chávezzel, a hazáját 2003-ig miniszterelnökként vezető Mahathirral, és Fujimorival, aki Peru elnöki posztjáról az ezredforduló évében köszönt le.

A Sciences Po és a UCLA, e két, egyébként tényleg kitűnő egyetem kissé elmebomlottan gondolkodó tanára cikkük végén még receptet is ad e modern autokraták elleni harcra. Elsősorban azt, hogy az adott ország saját nyelvén tárgyilagos híreket kell nekik sugározni.

2012 februárjában ugyanezt sürgette Mark Palmer egykori budapesti amerikai nagykövet, Charles Gati, Clinton volt tanácsadója és Haraszti Miklós ex EBESZ sajtócár a Washington Post című lapban megjelent cikkükben, amelyben követelték, hogy ismét induljon meg a SZER magyar adása.

Milyen nagyszerű lenne: „tárgyilagos” híreket sugároznának nekünk műholdak segítségével Washingtonból vagy Prágából. Alig várjuk. Ugyanis akkor megszűnne az RTL Klubtól kezdve az ATV-ig tartó balliberális médiatúlsúly. Amikor például ők azt súlykolnák, hogy a KLIK kirúgja a közalkalmazottakat, hogy közmunkásokként vegye fel őket, a „SZER TV” tárgyilagosan bemondaná, hogy a hírnek semmi alapja sincs.

És ha ez a képzelt tévé még az igeidőket se használná szándékosan rosszul, hogy eszement hazugságait ezzel is erősítse, még népmozgalom is indulna az adás „bekábelezésére”.

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Mozi világ (440) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2680) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7096) Vetítő (30) Autómánia (61) Egészség (50) Irodalmi kávéház (529) Történelem (16) Gasztronómia (539) Sport (729) Flag gondolja (34) Nézőpont (1) Heti lámpás (276) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (689) Tereb (145) Életmód (1) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>