Ma 2020 augusztus 07. Ibolya napja van. Holnap László napja lesz.
191947b03611d72e475b968b44d741ff.jpg

Adventi koszorú – Plazmatévé és gyertyaláng

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vasárnap meggyújthatjuk az adventi koszorún az első gyertyát. Készülődhetünk a Karácsonyra... Ünneplőbe öltöztethetjük a szívünket.

Persze, a Karácsony (vagy írjuk inkább így: karácsony) az év legnagyobb profitorientált ünnepe. A kereskedők ilyenkor kaszálnak a legtöbbet, hiszen ki tud ellenállni a plazmatévék, a dvd-lejátszók, a különféle akciók csábításának.

 A karácsony, illetve a karácsony előtti időszak még egy nagy hajrá, hogy eladósítsuk magunkat. Mintha az egész évben oda nem adott szeretetünket néhány doboz ajándékkal kompenzálni lehetne.
 
Advent első vasárnapja. Persze, kinek van már ideje otthon fabrikálni koszorút. Lehet kapni is. Igazi recycling, kvázi környezetvédelem. Ami mű, vagy fél mű koszorú nem ment el a halottak napján (majdnem trendi halloweent akartam volt mondani), kis átalakítással elmegy adventi koszorúnak.
 
 
Anyud egész nap dolgozik, apu egész nap rohan, már az is kész öröm, ha együtt le tud ülni a család vacsorázni...
 
Advent első vasárnapja. Állnak az adventi bazárok a főtereken, persze, lesz némi spiritualitás is, mert az kell... Bár a lényeg a pénz...
 
Ja, hogy megszületett a Megváltó? Ki? Jézus? Lehet, hogy nem is élt, csak egy legenda. Csak egy kód, da Vinci kabátja szélén... S ha mégis élt, nem születhetett nullában. Kivált nem Karácsonykor...
 
Advent első vasárnapja. Egy pillanatra meg kellene állnunk és kezünket melengetni az egyetlen gyengén pislákoló gyertya lángjánál. Igen, egy nagy koszorú kellene, hogy mindannyian odaférhessünk a gyertyalánghoz. Vigyázva, óvatoson, nehogy elaludjon. Odaférnénk mindannyian. E kicsiny, meggyötört ország lakói. S talán még arra is képesek lennénk, hogy megfogjuk egymás kezét...
 
Talán...
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Egészség (50) Irodalmi kávéház (489) Sport (729) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Gazdaság (652) Nagyvilág (1450) Politika (1571) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Vetítő (37) Életmód (1) Kultúra (6) Heti lámpás (242) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (140) Jobbegyenes (1814) Mondom a magamét (4708) Mozi világ (440) Belföld (5)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>