Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Vona Gábor megbűnhődik, insallah!

Vona Gábor megbűnhődik, insallah!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Nos, az én megfejtésem egyszerű.

Ha jól látom, reggel óta zajlik a vita, hogy az Allah szó használatával Vona Gábor mit is akart mondani Törökországban, és ha egyáltalán mondani akart valamit, milyen tónusban, milyen módon tette azt.

Nos, az én megfejtésem egyszerű.

Vona Gábor, az örök termékértékesítő szokás szerint az mondta, amit a hallgatósága hallani akart. Ilyen egyszerű.

Bontsuk csak ki részleteiben ezt a parádés mondatot: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől sem félnek, csakis Allahtól.”

Amire eddig még senki sem figyelt fel, de attól még tény: ez a szöveg, a mögötte munkáló logika, sőt, a szóhasználat teljesen mértékben a Koránból táplálkozik, muszlim szellemiségű. Hosszan idézhetnénk az igazság, a rosszak és Allah közötti kapcsolatokat, viszonyt részletező kinyilatkoztatásokat a Koránból, de nézzük csak ezt az egyet, az Ash-Sura szúrát, aztán olvassuk vissza Vona szövegének második felét: „Akik azonban hisznek, azok félnek tőle és tudják, hogy az maga az igazság.”

Vona azon túl, hogy az iszlám logikai láncolatát fűzi, törökül szól, Allahot említ, valamint Attila unokáit hozza fel ujjongó hallgatóságának. Akik részéről persze, eget verő ujjongás a válasz. Könnyen érthető, miért. Török füllel mindaz, amit Vona mond, és ahogyan mondja, a keresztény politikus behódolása az iszlámnak és a pántörök gondolatnak. Ezért az ujjongás, nem pedig Vona két szép szeméért.

Most arról nem beszélünk, hogy Vona szélsőséges török fiatalok, a Szürke Farkasok hívei előtt mondta mindezt, akikre a Köztársasági Néppárt éppen úgy vadászott egykoron, mint ma Erdoganék, akik Törökországban az esztelen terrorizmus és a ma is folyó embercsempészet letéteményesei. Ők voltak néhány éve a Jobbik politikai partnerei. Ezért mutogatta több fotón Vona egyezményes jelüket, a farkasfejet, és ezért kápráztatta el őket török nyelvű, Allahot emlegető felszólalásával.

Ezek után tekintsünk rá egy pillanatra, hogy áll éppen a nagy ostrom.

Hegedűs hadnagy lent bolyong az egri vár alagútrendszerében, vezetné a törököt a várvédő hősök ellen, csak éppen kialudt a lámpája.

Hegedűs hadnagy tanácstalan, de kerül mindjárt valami jó ülep, nekilát hát serényen a munkának.

Hegedűs hadnagy áruló.

Aki pedig Hegedűs hadnagynak hisz, nem Dobónak, Bornemisszának és Mekcseynek, annak nem is fontos Eger vára. És úgyszintén áruló, még ha olyan hülye is, hogy nem veszi észre önnön árulását.

Hegedűs hadnagy április 8-án megbűnhődik mindenért.

Insallah, hogy stílszerű legyek.

Szentesi Zöldi László - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Sport (729) Mondom a magamét (6144) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Nagyvilág (1465) Történelem (15) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (259) Tereb (141) Jobbegyenes (2340) Vetítő (30) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (513) Életmód (1) Egészség (50) Mozaik (83) Gazdaság (665) Belföld (7) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>