Ma 2022 június 29. Péter, Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
Visszaszóltak a Fideszből az újfent sértegető Donald Tusknak

Visszaszóltak a Fideszből az újfent sértegető Donald Tusknak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A jó öreg Donald csak pislogott!
„Azt értem, hogy Donald Tusknak nehezére esett, hogy kiszorult a lengyel belpolitikából. Azt is értem, hogy még inkább nehezére esik, hogy nem tud(ott) visszakerülni. Azt is érteni vélem, hogy frusztrálja a lengyel és a magyar kormány – nemzeteink sok évszázados testvériségén alapuló – jó együttműködése.
 
Mindezekkel együtt azonban elfogadhatatlan korcsnak nevezni a magyar demokráciát” – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap egy Facebook-bejegyzésben, miután az Európai Néppárt elnöke előzőleg korcsnak nevezte a magyar demokrácia állapotát.
 
A ]]>Szabad Európának nyilatkozva]]> a lengyel exminiszterelnök azt is kifejtette: a jogállamiság és szólásszabadság nélküli demokrácia egyáltalán nem demokrácia, szerinte pedig hazájában, Lengyelországban hasonló negatív folyamatok figyelhetők meg. Szijjártó Péter szerint a néppárti elnök mindezzel a
magyar nemzet teljesítményét vonja kétségbe, a magyar nemzet ugyanis egész történelme során, egészen harminc évvel ezelőttig harcolt azért, hogy szabadságban és demokráciában élhessen.
 

Mint azt a posztban írta, Tusk számára adott volt a lehetőség, hogy bizonyítson, ő azonban a legnagyobb európai pártcsalád vezetőjeként semmit nem tett azért, hogy az európai emberek könnyebben vegyék a világjárvány nyomán előállt egészségügyi és gazdasági kihívásokat. Donald Tusk egyetlen lélegeztetőgép beszerzéséhez vagy egyetlen európai munkahely megvédéséhez sem nyújtott segítséget.

„Donald Tusk kudarcot vallott. Pártvezetőként és sajnos emberként is” – húzta alá a magyar diplomácia vezetője.
 
Szijjártó Péter mellett Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője is reagált az elhangzottakra. „Tusk velünk kapcsolatos problémáinak igazi okai bizonyosan messze túlmutatnak a politika világán és egy másik szakma, a lélekgyógyászat területére tartoznak. Nem kicsit, nagyon” – írta a Facebookon a Fidesz-alapító szombaton.
 

Donald Tusk a tavasszal még nácizott

Nem ez az első alkalom, hogy Donald Tusk kritikus hangnemben beszél Orbán Viktorról és hazánkról. Emlékezetes, hogy a koronavírus első hullámának idején

a német Der Spiegelnek nyilatkozva ]]>lényegében náci párhuzamot vont]]> a magyar miniszterelnökkel és a hazai koronavírus elleni intézkedésekkel kapcsolatban. Később Orbán Viktor egy, a néppárt tagpártjainak küldött levélben sérelmezte a pártcsalád elnökének szavait.

A Fidesz 2019 tavasza óta felfüggesztett tagsággal működik az Európai Néppártban. A pártcsalád politikai közgyűlése szeptember végén virtuálisan ült össze, de]]> ezúttal sem döntöttek]]> a magyar kormánypárt tagságának ügyében. Donald Tusk az ülésen elismerte: ]]>nincs meg a szükséges többség]]> a magyarok a pártcsaládból történő kizárásához.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (141) Autómánia (61) Vetítő (30) Életmód (1) Kultúra (6) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1465) Jobbegyenes (2342) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (513) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (259) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Történelem (15) Gazdaság (665) Gasztronómia (539) Egészség (50) Belföld (7) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Mozaik (83) Politika (1581) Mondom a magamét (6149) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>