Ma 2022 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
Visszanyalt a fagyi az Orbán-fóbiás Jakabnak

Visszanyalt a fagyi az Orbán-fóbiás Jakabnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem érzi, hogy rendkívül ciki?

Élményszámba megy, ahogy mostanában Jakab Péter kiröhögteti magát a Parlamentben. A politikai tőkéjével retorikai erősségét mindig is alulmúló Jobbik mostani elnöke már a populista szócsatáit sem képes megnyerni. Csoda, hogy lassan ő lesz az, aki majd utolsóként lekapcsolja a villanyt a pártházban?!

A tőle megszokott elánnal és szintén megszokott meggondolatlansággal esett neki parlamenti kérdésében Jakab Péter Jobbik-elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Az egykori nemzeti pártot végképp balliberális vizekre kormányzó miskolci históriaoktató tanerőként sem lehetett erős, hiszen képtelen tanulni a magyar történelemből:

ha egy népszerűsödő párt (valljuk be 2015 környékén a Jobbik még az volt) elhagyja karakterét, és gyökeresen megváltoztatja elveit, az eltűnik a süllyesztőben.

Az már csak külön pikantériát ad a dolognak, hogy a rendszerváltás utáni időszaktól szinte mindig a kommunista utódpártokhoz csapódó politikai közösségek szavazóbázisa illant el (SZDSZ, Együtt, Párbeszéd... stb.), és ne legyenek illúzióink, a Jobbikot sem menti meg a kimúlástól az a trükk, hogy a mostani kommunisták demokratikusnak hazudják magukat, és azt hiszik, önmagukban is koalíciót alkotnak.

Jakab Péter azonban mégis felült a hülyeségvonatra és

a Vona Gábor-féle cukiskodás után egyértelműen Ballikra váltotta a pártot.

Persze, ez rajtuk kívül nem nagyon fáj másnak. Az azonban fura, hogy az egyértelműen Orbán-fóbiás Jobbik (mi más magyarázná, hogy az elmúlt években semmilyen nemzeti ügy mellé nem állt oda az elméletileg magát szélső- majd jobbközép néppártnak tituláló politikai közösség?!) elnöke vádolja Soros-fóbiával a miniszterelnököt.

Azonnali kérdésében Jakab ismét felmondta a mantrát, megfogalmazásából az derült ki, hogy szerinte a milliárdos spekuláns Soros György politikai és gazdasági üzelmeire figyelmeztetés is álprobléma (persze, a migráció is... tudjuk...).

Most a Soros 2.0-nál járunk, majd választások előtt lesz 3.0. Miniszterelnök úr, nem érzi, hogy rendkívül ciki? Nem tudjuk eldönteni, hogy a magyarokat nézi hülyének, vagy ön az. Soros-propagandából hatalmat lehet építeni, de országot nem

– fogalmazott a pártelnök, aki túl azon, hogy a magyar Országgyűlésbe delegált képviselőként lehülyézte Magyarország miniszterelnökét, tökéletes példáját adta annak, amiről ő maga szólott.

Mert hát lássuk csak, miről beszél Vona Gábor távozása óta a Jobbik!? Gondolkodjunk csak... semmiről... azon kívül, hogy szerintük mit, miért nem csinál jól a kormány,

egyetlen épkézláb eredeti saját ötletük sincs. Jakab Péter abból él (vélhetően elég jól), hogy populista támadásokat intéz a kormány, de leginkább a miniszterelnök ellen. Teljesítménynek nem túl nagy.

Főként mert még ezeket a szócsatákat is rendre elbukja. Most is. Egyrészt Kövér László azonnal figyelmeztette a stílusra csak hogy tudja, „nem kocsmában van a jobbikos haverjaival”, másrészt mert Orbán Viktor rámutatott, hogy Jakab még a kötekedő kérdéseit sem képes logikailag koherens módon feltenni.

(Persze, az hogy valami nem logikus, nem annyira zavarhatja Jakab Pétert, különben mit keresne a Jobbik a baloldalon.)

Sőt: Orbán Viktor felidézte, hogy a nemzeti pártok képviseletében korábban

olyan nagy hírű politikusok szólalhattak fel a magyar Parlamentben, mint Apponyi Albert vagy Bajcsy-Zsilinszky Endre, Jakabnak is illene felnőni hozzájuk

ahelyett, hogy „rendkívül faragatlan beszédmódban” nyilatkozik meg.

De a jelek szerint Jakab nemhogy pártelnöknek vagy tanárnak, de még diáknak sem lehetett valami nagyeszű, mert mindjárt a féltő megrovás után helybe ment az újabb pofonért, letolvajozta Orbánt, ezért Kövér László elvette tőle a szót.

Persze

ez a kis jelenet nyilván a balliberális médiában tálalható akár úgy is, hogy „jól megmondta Orbánnak Jakab Péter”...

Csakhogy a választók nem hülyék. Pontosan látják, hogy ki az, aki tesz, és ki az, akinek csak a szája nagy. Nem véletlenül apad erőteljesen a Jobbik, és minimum stagnál, de a vészhelyzetben mutatott helytállás okán még bővül is a Fidesz-KDNP szavazóbázisa.

Úgyhogy akár vissza is kérdezhetnénk Jakab Pétertől:

Nem érzi, hogy rendkívül ciki? Orbán-ellenes politikával egy mémgyárat lehet etetni, egy országot nem.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Egészség (50) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (516) Életmód (1) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2480) Politika (1581) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6457) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Mozi világ (440) Történelem (15) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (669) Nagyvilág (1304) Belföld (8) Tereb (142) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>