Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
1ba21.jpg

Üzenjünk Brüsszelnek!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
„Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság 78 millió forintos fejenkénti büntetéssel fenyegetőzik arra az esetre, ha a tagországok nem fogadják el a kényszerbetelepítést.

Eközben egy magyar emberre egymillió forint uniós támogatás jut. Brüsszelt meg kell állítani” – olvasható a kormány múlt hétvégi Facebook-posztjában. A kampány fő üzenete: „Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” A bejegyzés szerint a kampány célja, melynek keretében a kormány közterületi és médiahirdetéseket jelentet meg, hogy minél többen vegyenek részt a referendumon.

Különféle számítások ismeretesek arra vonatkozóan, hogy az el nem fogadott kényszerbetelepítések mennyibe kerülnének Magyarországnak, ha ennyi vagy amannyi vándort nem fogadunk be. A fejenkénti összeg nagysága önmagában mellbevágó, hiszen ez 57 évi átlagnyugdíjnak felel meg. Ilyen sokat ér az Európai Uniónak egy migráns? Avagy ilyen keveset egy magyar nyugdíjas? Elhangzott az is, méghozzá szakértői szájból, hogy amennyiben a Magyarországra előirányzott kvóta szerinti bevándorlómennyiséget kellene befogadnunk, avagy be nem fogadás esetén értük a büntetést kifizetnünk a tavaly érkezett másfél millió migránsra vonatkozóan, akkor ez több mint négymilliárd euró lenne, amihez képest Törökország a kétmillió szír menekült eltartására hatmilliárd eurót kap.

Szép kilátások. Valakiknek az EU felső köreiben valamiért nagyon fontos a harmadik világ nyomorult, az éhség, a szomjúság, a háborúk elől menekülő millióinak a bevándoroltatása, akik az első tapasztalatok szerint nemigen óhajtanak beilleszkedni. Friss hír, hogy Németországban egy csoport migráns éhségsztrájkba kezdett, mivel az a hatalmas felfújt sátor (ilyenekkel fedik be télen a teniszpályákat), amiben elszállásolták őket, egy hirtelen jött kora nyár és a sok napsütés hatására túlmelegedett. Jobb, kényelmesebb szállást követeltek, s mivel nem kapták meg, éhségsztrájkba kezdtek.

A példák vég nélkül sorolhatók, szerencsére Magyarországon manapság a kerítésnek és a kormány határozott kiállásának hála, ilyen esetek még nincsenek. De lehetnek, hiszen az unió vezetésének agresszív fenyegetése figyelmeztető jel. Úgy tűnik, az EU is beszáll majd a magyar népszavazási kampányba, eléggé brutális módon. Megfenyegeti az egyáltalán nem dúsgazdag magyarokat, hogy ha sokat keménykedünk és továbbra is makacsul ragaszkodunk a függetlenségünkhöz, olyan pénzbüntetéseket sóz a nyakunkba, amibe belerokkanunk.

Feltehetően úgy gondolkodnak az EU nem túl kifinomult lelkiségű vezetői, mint az erősen kétes ügyekből megtollasodott Dadan a Macskajaj című filmben: „amit nem tudsz megoldani pénzzel, oldd meg sok pénzzel!” Első körben a zsarolás, az elképesztő mértékű pénzbírsággal való fenyegetőzés jött, de nem lehetetlen, hogy amint közeledik majd a népszavazás napja, a rossz rendőrt fölváltja a jó rendőr, és fölveti majd egy brüsszeli nagyfejű, hogy nagy összegű támogatást kellene nyújtani mondjuk azoknak a nemrég csatlakozott államoknak, ahol a migránsok befogadása társadalmi feszültséget okozhat… Ugye, értjük?

Itt még nem tartunk. A jóságos Angela Merkel meg a fess Martin Schulz és a többiek egyelőre még csak a durva fenyegetőzésnél tartanak. Ebből tudhatjuk, hogy a feltehetően szeptember végén, október elején esedékes magyarországi népszavazás nemcsak a magyar függetlenség, de az egész Európai Unió jövője szempontjából sorsdöntő jelentőségű lesz.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (711) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Tv fotel (65) Mozaik (83) Sport (729) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Nézőpont (1) Heti lámpás (319) Flag gondolja (36) Életmód (1) Egészség (50) Vetítő (30) Autómánia (61) Mondom a magamét (7667) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2818)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>