Ma 2020 augusztus 12. Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.
mszpstand00-596x330.jpg

Szociknak aláírni csak álruhában, a sötét este leple alatt lehet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vajon meddig kell még agyalniuk a szocik azon, hogy kitaláljanak valami elfogadható magyarázatot arra, hogy ezidáig miért nem voltak képesek összegyűjteni kétszázezer aláírást a népszavazás kezdeményezéseikhez?

Talán tényleg nagy fába vágták a fejszéjüket? Rosszabbul állnak, mint a néni az emlékezetes “négyéves” plakáton. Pedig a témák népszerűnek tűnnek. Ki ne értene egyet az állami földek eladásának tilalmával, mikor tucatnyi viszolyogtató ügyről hallani – ha kreált, ha nem, létező kontent. Az állami cégvezetők kétmillió forintos bérplafonja pedig szintén olyan téma, amire a “dolgozó kisember” rögtön rávágja, hogy persze, ne keressenek már ezek a szemét politikai kinevezettek ilyen sokat. Az okosabbja meg szeretné látni, ahogy a Fidesz beledől a saját kardjába, elvégre ezt ők találták ki, mikor még Gyuriferiék vagy Bajnaiék “urizáltak”. A vasárnapi nyitva / zárva tartás ugye már okafogyottá vált… Bár Szanyi kapitány állítólag örül neki, hogy csak azért is gyűjtik tovább a szignókat.

Logikus. Tartsunk népszavazást okafogyott témákban is, elvégre papírból, szavazófülkéből és ikszből végtelen áll a rendelkezésünkre, ahogy a pénzből is.

A kopasz elnöknek, akinek sosem jut eszünkbe a neve, mert annyira jelentéktelen figura se sikerült a lehetetlen. Kiadott egy kissé kínos közleményt, miszerint már rég meg volna a kellő számú aláírás, de ők folytatják a standozást, “mivel a Fidesz elmenekült az egy időben megtartott népszavazás elől.” E szavakat nehéz értelmezni. Mi lehet az összefüggés a között, hogy a Fidesz kvótaellenes népszavazása és a szocik által kezdeményezett referendum nem lehet egy időben, s ezért nincs meg a szocik kellő számú aláírása? És ha meghátráltak, akkor miért e hatalmas kitartás a részükről? Egy hátráló és a frontot végsőkig tartó sereg ütközete elkerülhetetlen, de ahhoz meg kell kerülni a Földet az előbbinek, amiben nincs túl sok logika van, mert akkor nem hátrálás, hanem hátbatámadás. Legalábbis szerény hadászati ismereteim szerint.

De ha ez nem lenne elég nagy marhaság, tovább erőlködött még a magyarázkodásában a szocik nulla ismertségű elnöke. Imigyen folytatta:

“A Fidesz azonban gyáván elmenekült ez elől, amikor különleges eljárásban, remegő gyorsasággal megszavazta a kvótáról szóló referendum kiírását. Ezzel lehetetlenné tették, hogy a két népszavazást együtt lehessen megtartani és így elpazarolnak 6 milliárd forintot az emberek pénzéből. A Fidesz megfutamodása után az MSZP előtt egy út maradt: összegyűjtjük a népszavazás kötelező kiírásához szükséges 200 ezer aláírást és az emberek szavazni fognak a fideszes földlopások és a pofátlanul magas, 2 millió forintot is meghaladó állami fizetések ellen”

Nagy kérdés, hogy a Fidesz miért is segítené, vagy támogatná az ellenzék népszavazási kezdeményezését? És az is, hogy miért is ne a saját politikai témáját tolná? Az pedig, hogy egyszerre tartanák meg a népszavazást több sebből is vérzik. Egyrészről más a téma, másrészről egyáltalán nem biztos, hogy a szocik képesek lennének összegyűjteni a kétszázezer aláírást. Hogy is lehetne addig kiírni egy népszavazást, még nincs meg a jogi és törvényes feltétele? Vagy addig mindenki ülve marad és nem csinál semmit, míg a szociknak össze nem jön a elvárt számú szignó? Gőgös Zoltán május második hetében százhuszonötezer aláírást tartalmazó ívet mutatott be a sajtónak; Kész Zoltán, aki a bérplafonnal kapcsolatos kérdést adta be, nagyon titkolózik arról, hogy hol tartanak. Gondolom anyukája már aláírta, de a nagynéni elutazott… Erre elég nehéz kiírni egy népszavazást, teljesen mindegy, hogy a Fidesz hátrál-e vagy hátba támad, ahogy fentebb vázoltam az össze nem függő összefüggéseket…

Tehát úgy néz ki, hogy nagyon rezeg a léc a szociknál. Egyes hírek szerint nincs elég aktivista, kevesen mennek oda a standokhoz aláírni. Ami, őszintén szólva érthető is. Elég ciki egy forgalmas köztéren a szoci pultnál sorban állni, aláírni, esetleg beszélgetni.

Egyáltalán együtt mutatkozni velük.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Nagyvilág (1451) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Belföld (5) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (489) Politika (1571) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Gazdaság (652) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (4718) Vetítő (37) Heti lámpás (243) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (1817) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Történelem (14) Tereb (140) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>