Ma 2022 augusztus 12. Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.
Újra harangozott Orbánnak

Újra harangozott Orbánnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Hogyan van ez?

Orbán Viktor médiája folyamatos csúsztatással hergel az Európai Unió ellen – nyilatkozta minap a Hírklikknek Balázs Péter. A pártállami impexekben szocializálódott nyolcvanéves bölcs, a Bajnai-kormány exkülügyminisztere havi rendszerességgel próbál fogást találni a miniszterelnökön. Ez a mániája. Van, aki bélyeget gyűjt…

 

A köztévékben rendszeres hergelés folyik az unió ellen – magyarázza az impexes –, itt van például a Fidesz–KDNP határozati ötlete, miszerint az Európai Parlamentet a jelenlegi formájában fel kell számolni. „Ez a javaslat azért méretes ostobaság, mert Orbánon kívül senki nem vetette föl. […] Csináltatott magának az EU-csúcs előtt egy parlamenti határozatot, amin mindenki nevet. […] Kihasználja, hogy brüsszeli díszletek közül tud nyilatkozni, és onnan tud hazafelé is üzenni. Mutatva mindezzel azt, olyan fontos ember, hogy Brüsszelben is szóba állnak vele.” Ahogyan azt egy korábbi Balázs-nyilatkozatból tudjuk: a magyar kormányfő egyre inkább kiszorul a fő európai áramlatokból, bár minden erővel próbál visszakapaszkodni. Ehhez a szélsőjobbon igyekszik támogatókat szerezni, miközben vétózással szeretne pozícióhoz jutni. Csakhogy, magyarázza a tudós ember, már lejárt a jegye, amióta pártját kirakták a néppártból.

Innen nincs visszatérés. Ül a kerítésen, és nézeget jobbra, balra, de ez a hajó már elment.

Orbán Viktornak harangoztak.

Már csak azt nem értem, hogy akkor meg miért foglalkozik vele reggeltől estig ország-világ, a Die Welttől a CNN-en, BBC-n át a The New York Timesig, a The Washington Postig… Hogyan van ez?

Borítókép: Balázs Péter (Fotó: Balogh Zoltán)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1464) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Politika (1581) Heti lámpás (260) Tv fotel (65) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Autómánia (61) Gazdaság (667) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6238) Sport (729) Belföld (8) Történelem (15) Tereb (141) Jobbegyenes (2381) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Egészség (50) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>