Ma 2020 február 25. Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
Tünci, a miniszterelnök-jelült

Tünci, a miniszterelnök-jelült

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
De miért is Tünci a megfelelő jelölt?

Kiszivárgott a ballib oldal új titkos miniszterelnök-jelöltjének neve. Kiszel Tünde személye tökéletesen megfelelhet Gyurcsányéktól az MSZP-ig mindenkinek, sőt, még talán Szél Bernadett és Vona Gábor is meggyőzhető a rezsimváltó kompromisszum szükségességéről. De miért is Tünci a megfelelő jelölt?

„Televíziós műsorvezető, szerkesztő, producer, újságíró, színésznő, fotómodell, szexszimbólum és boldog édesanya” – így kezdődik Kiszel Tünde önvallomása személyes honlapján. Kiderül, hogy „fő erőssége az empátia, a jó kapcsolatteremtő-képesség és a hitelesség”. Ha más nem, ez már önmagában elég ahhoz, hogy meggyőzze az ellenzéki vezéreket Tünci kandidatúrájáról. Hol volt ehhez képest egy Botka vagy egy Lattmann?

De nézzük a többi érvet is.

Egy: Nem kell felépíteni, ismert idehaza és külföldön is. Hódolóival bővíthető a megcsappant szavazótábor. Sőt, a bizonytalan választókhoz is szólhat. Ez kiemelten vonatkozik a mai 40-es és 50-es generáció férfitagjaira, akik a ’90-es években a Tutti-Frutti show-n kaptak először ízelítőt a nyugati, kiemelten értékközpontú demokráciából.

Kettő: Van közös képe Richard Claydermannal. Ezzel számos, a szocialista párt snájdig férfivezéreiben csalódott nyugdíjas női szavazóhoz suhanhat el üzenete. Nem beszélve a „hogyan csináljunk celebet a lányunkból” típusú nevelési receptjeiről.

Három: Naptárain keresztül eljutott a hazai autószerelő lobbi jelentős részéhez is. Nekik sem kell bemutatni. Az érzelmesebb mesteremberek évtizedek óta nem cserélték le az őt ábrázoló műalkotásokat.

Négy: Múltjában nincsenek titkos foltok. Sohasem fog kiderülni róla például, hogy elméleti vitákba bonyolódott a tudományos szocializmus dilemmáiról. Esetleg megsértett volna valakit a nemzet sorskérdéseinek boncolgatása során.

Öt: Nem kötődik sem a Gyurcsány-, sem a Bajnai-kormányhoz, nem készültek róla titkos fotók Simicska Lajossal vagy Soros Györggyel. Előrelátó bölcsességgel megtartóztatta magát másféle komolykodó politikai kitörésektől is. Sőt! Ebben az időben inkább új impulzusokkal töltötte fel a dolgozó népet. Idézzük életrajzát: „Kivette a részét a vidámságból is: több alkalommal szerkesztette és vezette a Budapest TV szilveszteri műsorát, igazi csillagokkal búcsúztatva az óévet.” Mikor tud egy Szél Detti ilyet felmutatni?

Hat: Kimondottan költséghatékony lenne a miniszterelnök-jelölti kampánya. Képek minden mennyiségben és pózban vannak róla. Nem kell semmilyen új jelszót sem kitalálni a számára! „Egy dekoratív médiaszemélyiség!” Van ennél jobb jelszó, amely ütősebben fogalmazná meg a baloldali progresszió és liberális sajtószabadság alkotó frigyét?

Hét: Már eleve fel van szerelkezve propaganda-anyagokkal! Kacsintós pénztárca?! Amely rongyos 2490 forintért meg is rendelhető? Eszébe jut ilyesmi egy Ron Werbernek, vagy Gyurcsány Obama-kampányból kölcsönvett szakértőinek?

Nyolc: Új színvilágot kapna az ellenzék! Nem kellene versenyeztetni a pirosat, kéket, zöldet – a rózsaszínben összeforrhatna az Orbán-ellenesség. Ez ellen még a Jobbik propagandistáinak sem lehet kifogása.

Kilenc: Nincs politikai programja! Ez igen praktikus az ellenzéki egyeztetés folyamán, mivel nekik sincs ilyesmijük a „Vesszen Orbán” jelszót leszámítva.

Végezetül a tizedik pont: Bármely kimenetele is lesz a Tünci-kampánynak, ők jól járnak. Ha nyer: hátba szúrják, elárulják. Ha veszít: marad minden a régiben, új ciklusban folytatják a hátba szúrást, árulást. Mert igazából már a franc sem akar itt nyerni. A lopáson, és az ország fokozottan demokratikus kiárusításán kívül ötletük sincs, mit kezdenének a hatalommal.

U.i.: A fenti „kiszivárogtatás” természetesen csak szatíra, és ismeretlenül is köszönöm a művészasszonynak, hogy kölcsönvehettem közszereplését. A szomorú a történetben, hogy bárkit is szednek össze áprilisig a hős ellenzékiek, az még ennél is rosszabb vicc lesz.

Fotó: kiszeltunde.hu

Máté T. Gyula -]]> http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (479) Mondom a magamét (4332) Nagyvilág (1446) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (1692) Történelem (13) Politika (1571) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Tereb (139) Kultúra (4) Egészség (50) Heti lámpás (233) Flag gondolja (33) Gazdaság (638) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Mozaik (42)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>