Ma 2022 június 29. Péter, Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
orban-viktor.jpg

Többfrontos támadás Orbán Viktor ellen

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez kemény lesz!

Észbontó cikket közölt a Magyar Idők a CEU (Central Europian University) valószínűsíthető amerikai székhelyéről, ahol egy kis faházban működik társbérletben. Ez lenne az a bizonyos intézmény, amely a budapesti Közép-Európai Egyetem amerikai kampusza volna. Amely miatt a kormány kénytelen azt mondani, hogy a budapesti CEU nem tesz eleget a törvényben foglalt, minden nemzetközi tevékenységet végző egyetemre érvényes követelménynek.

A Soros-féle társaság ennek ellenére veri a tamtamot, amiért az Orbán-kormány be akarja tartani saját törvényeit. Amit csak a CEU nem tart be, az összes többi, a több mint húsz érintett egyetem pedig betart.

De hogy a CEU miért éppen most adott ultimátumot a magyar kormánynak, amennyiben december 1-ig nem írja alá a CEU amerikai ágát is akkreditáló egyezményt, akkor az egyetem amerikai diplomát adó részét kiköltözteti Bécsbe? Az már önmagában bicskanyitogató, hogy egy jogkövetésben sáros egyetemnek áll feljebb, miközben neki volnának e téren kötelezettségei. Ilyenkor kussolni kéne és rövid úton megfelelni. Csakhogy akkor mi történne Soros György Európai Unió-beli érdekeivel? Hogyan lehetne legyőzni Orbán Viktort, a nemzetállami érdekek elszánt és milliók által támogatott védelmezőjét, hogy a szintén Soros vezette bevándorláspárti uniós elit érvényesíteni tudja dominanciáját a májusi parlamenti választások előtt?

Soros nyilván az általa generált CEU-konfliktust is fel akarja használni arra, hogy Orbánt a november 7-8-án Helsinkiben összeülő Európai Néppárt (EPP) kongresszusán meggyengítsék, esetleg a Fideszt ki is zárják a Néppártból. Ezért volt olyan sürgős az egyetemnek a múlt héten ismételten ultimátumot adni Orbán Viktornak, miközben ők a hunyók. Szintiszta politikai nyomásgyakorlás ez, mint ahogy az is, hogy „véletlenül” épp a Közép-Európai Egyetem hallgatói terveznek készíteni egy drónvideót egy, az egyetem épülete előtti flashmobról hétfőn, amit el akarnak juttatni az EPP szerdán kezdődő kongresszusára. A videón a hallgatók egyszerre kérdezik majd Manfred Webertől, az EPP elnökétől, hogy „Weber úr, ön szerint hol a határ?” A kérdés Weber korábbi nyilatkozatára utal, hogy a CEU és a civilek vegzálásával Orbán Viktor és kormánya „egyre közelebb kerül ahhoz, hogy átlépje a határt”. Soros tehát a Közép-Európai Egyetemet eszközként használja ahhoz, hogy bizonyítsa rágalmait: Magyarországon se tanszabadság nincs, se jogállam, hogy itt lábbal tiporják a demokráciát, miközben a migránsokról szó sem esik. Soros ezúttal is tudja, jó helyen dörömböl Orbán kikészítése ügyében, nem véletlenül csókolgatják egymást a kamerák előtt a Európai Bizottság elnökével. Egy finanszírozási trükk is ezt húzza alá. A CEU amerikai akkreditációjú diplomájához ugyanis nem lehet európai uniós támogatást nyerni, a Közép-Európai Egyetem működéséhez viszont igen. Nyertek is, méghozzá jóval többet, mint a magyar egyetemek. Ezt azonban nem a magyar akkreditációjú képzésre fordítják, hanem az amerikaira. Arra, amely ugye Amerikában nem is létezik, „kampusza” csak egy frissen festett kicsiny faház, amelyet társbérletben használ a CEU adminisztrációja egy másik intézménnyel.

Soros György újabb nagyszabású, többfrontos akciójának lehetünk tehát tanúi ezekben a napokban. Egyik oldalon az egyeteme nem akarja betartani a magyar törvényeket és Orbánra mutogat. Helsinkiben pedig a CEU diákjai videójával igyekszik kiütni az EPP tagságából a Fideszt, élén a magyar miniszterelnökkel.

Aljas, ördögi terve azonban nem sikerülhet, hiszen Soros mögött nem áll egy szem választott vezető sem, ahogy ő sem az. Orbán Viktor mögött viszont milliók sorakoznak. Reméljük májusban Soros EU-elitje szintén Hillary Clinton bukott amerikai elnökjelölt sorsára jut.

Horváth K-. József - ]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (665) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513) Heti lámpás (259) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2342) Sport (729) Életmód (1) Nagyvilág (1465) Mondom a magamét (6149) Vetítő (30) Mozi világ (440) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Belföld (7) Autómánia (61) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>