Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Távozz Orbán! Abrakadabra!

Távozz Orbán! Abrakadabra!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Közös MSZP-DK lista nem lesz, de miniszterelnök-jelölt igen: Hétszünyű Kapanyányi Monyók.

Ha Orbán Viktor az elkövetkező öt percben nem mond le, az csak azért lehet, mert Budapestet éppen elkerülte Merlin és Harry Potter. A ballib ellenzék ugyanis bevetette csodafegyverét: jelezte, össze fog fogni! Lehet, talán, és most már biztosan nagyon. Közös MSZP-DK lista nem lesz, de miniszterelnök-jelölt igen: Hétszünyű Kapanyányi Monyók. Illetve bocsánat… Karácsony Gergely.

Tisztelt Olvasóim! Előzetes elnézésüket kérem, ugyanis sajnos nem fogom tudni a mai napon folyamatosan frissíteni ezt az írást. Nem karácsonyi tülekedés, avagy lustaság miatt, egyszerűen szeretném még valameddig megőrizni a józan eszemet. E mondatot olvasva azt hiszem, sejtik, hogy a pesti demokratikus ellenzékről esik majd szó a következőkben.

Tehát jelen állás szerint az MSZP és a Demokratikus Koalíció végre megalkudott. Az évtizedes naivitásba és Orbán-gyűlöletbe belezakkant – magát még mindig baloldalinak tartó – szavazó most azt gondolja, hogy ez egységet jelent. Közösen indulnak, összenő, ami összetartozik. Gyurcsány, Molnár mindegy – a mi kutyánk kölykei. Hát nem egészen így sikerült.

Közös miniszterelnök-jelölt persze ezúttal is lesz: Karácsony Gergely. Két 10-10 százalék körüli párt összefogásuk élére állítja egy 0,00001 százalékos támogatottságú szervezet vezetőjét. Aki nem szerepel majd pártlistán sem, miután igazából mind az MSZP, mind a DK büdös az ő demokrata lelkületének. Ez érthető, mint ahogy az is, hogy az alku tárgya az MSZP és a DK újabb támogatása a 2019-es zuglói – ne adj’ Isten, főpolgármesteri -választáson.

De az MSZP és a DK egymás szagát sem bírja, hiszen két országos lista lesz. Csak az egyéni körzetek elosztásában állapodnak meg. A győzelem persze még akkor is az Óperencián túl, de legalább saját táboruknak bizonyítják, hogy nagyon, de nagyon akarnak együtt menni. Mert a modern baloldali jelszava nem a kapitalizmus, a kizsákmányolás elleni harc, hanem a szeressük egymást gyerekek – mínusz Orbán Viktor, természetesen!

Szóval itt tartunk most, hajnali hat óra körül. Elméletileg a két párt vezetése jóváhagyja ezt az alkut. Lesz nagy bejelentés, puszi-simi. Vagy nem. Az összes alternatívával nem untatnám Önöket, legyen elég néhány kedélyes fordulat.

Egy: Gyurcsány a megállapodás aláírása előtt visszalép, mert Molnár Gyula suttyomban kisatírozott két vesszőt.

Kettő: Molnár elismeri a vessző-balhét, de állítja, ez csak azért volt, mert Gyurcsány eleve kicserélte a papírokat.

Három: Karácsony Gergely elsírja magát, és kiszivárog, hogy könnyeit nyelve le akar mondani a Gergő becenév használatáról.

Négy: Lendvai Ildikó telefonjainak hála Gyurcsány és Molnár mégis egymás kezébe csap, majd nagyon őszintén összeölelkezik.

Öt: Gyurcsány és Molnár egymást vádolják tárcáik eltűnéséért.

Hat: A baloldali értelmiséget is bevonják a vita eldöntésébe; Gyurcsány és Molnár immár a karóráját sem találja.

Hét: Karácsony Gergely újra felzokog. A liberális sajtó tudni véli: elfogyott a buborék az ásványvízéből. Az LMP Ron Werber ösztönzésére azonnal közleményt ad ki arról, hogy Karácsony elárulta a zöld ügyet: szénsavas vizet iszik!

Nyolc: A buliban helyét nem találó Juhász Péter bejelenti, hogy ezekkel nem lehet megegyezni. Ezért vele most már egyezzen meg valaki, mert nagyon nincs semmi bevétele jövő tavasz utánra.

Kilenc: Fodor Gábor egyszerre tesz hűségesküt Karácsonynak, Molnárnak és Gyurcsánynak, majd biztos, ami biztos, küld egy hűség-üzit Kunhalmi Ágnesnek is, aki édi ugrálós-integetős szmájli figurával válaszol.

Tíz: Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatót tart a baloldali varázslatról, miközben személyes bájital receptjeit prezentálja a nagyérdeműnek. Néha felcsuklik, olyankor picikét énekel. Tündibündin elmosolyodik, s közli: abrakadabra!

Tizenegy: Karácsony Gergely erre pizzát rendel, mert a fejlődő politikai szervezetnek a síráshoz energiára van szüksége.

Tizenkettő: Gyurcsány és Molnár bejelenti, hogy többet nem fogják egymást hátba szúrni, megy az mostantól szemtől szembe is, a gumierkölcs nagy távlatokat nyit.

Tizen… hagyjuk már ezt!

Nincs az a varázslat, ami az Orbán-gyűlöletből, valamint az árulásra és lopásra való politikai kényszerből kormányképes erőt csinál.

Fotó: magyaridok.hu

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2576) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Autómánia (61) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Heti lámpás (261) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Történelem (15) Életmód (1) Mondom a magamét (6705) Nagyvilág (1306) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Gazdaság (676) Irodalmi kávéház (518) Szépségápolás (15) Belföld (8) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>