Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Tarlós ellen nemtelen kampány folyik

Tarlós ellen nemtelen kampány folyik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Addig kell ütni a vasat, amíg meleg – tartja a közmondás, politikai ellenfelei teszik is folyamatosan.

Addig kell ütni a vasat, amíg meleg – tartja a közmondás, és Tarlós István politikai ellenfelei teszik is folyamatosan, mert amíg ugye a vas meleg, addig formázható. A legnagyobb baj azonban az, hogy az a bizonyos vas nemhogy meleg, hanem kifejezetten hideg.

Tarlós Istvánt az SZDSZ-es múltjával visszatérően revolverezők nem számolnak azzal, hogy elég csak a magát a rendszerváltás harsány antikommunista bajnokaként feltüntető SZDSZ látványos pálfordulására gondolni, amikor az az első adandó alkalommal levetette jelmezét és összebútorozott a legnagyobb ellenségnek kikiáltott Horn Gyula-féle MSZP-vel.

Bár Hornnak biztos többsége révén nem lett volna szüksége további mandátumokra, ám az SZDSZ erőszakos hatalomvágyának senki nem tudott ellenállni. S miközben Tarlós István már 1994-ben – megdöbbenve a nemzet nagy átverésén – kilépett a pártból, addig például a főpolgármestert lejáratni akaró Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke az utolsó töltényig kitartott a Medgyessy Péter szerint korrupciós ügyekkel teli, gigaadósságot felhalmozó, annak rendezését a magyar népre bízó párt mellett.

Horn Gábor ahelyett, hogy legalább némi bűnbánatot mutatna, hogy egy esetleges bocsánatkérő megnyilvánulásról ne is beszéljünk, arcátlanul kérkedik azzal, hogy ő bizony nagyon is jól tudja, hogy Tarlós egykor SZDSZ-es volt.

Ki is jelenti: a főpolgármester 25 évvel ezelőtti múltjának felemlegetésével ő szándékosan rosszat akar neki. Le akarja járatni azok előtt, akik október 13-án rá akarnak szavazni, mert benne látják azt az embert, aki a leginkább alkalmas a főváros további szakszerű vezetésére, aki személyében a főpolgármester-jelöltek közül egyedül képes garantálni a budapestiek biztonságát, a város töretlen, az elmúlt kilencévihez hasonló ütemű fejlődését.

De említhetem Gréczy Zsoltot, a DK parlamenti képviselőjét is, aki Tarlós 1990-es szórólapjának Facebookon való posztolásával akarja a mérget a boroshordóba önteni, sugallva, hogy a főpolgármester valójában ma is SZDSZ-es, csak ügyesen álcázza.

Tarlóst egyébként már csak azért sem lehet erőszakosan bármerre hajlítani, mert ilyen kényesnek látszó témában is nyugodt lelkiismerettel vállalja a múltját. Egy rádióinterjúban ő maga hozta szóba: „Valamikor az SZDSZ-ben kezdtem el politizálni, ez 1994 nyaráig tartott, amikor a kommunizmusellenességet szimuláló SZDSZ végérvényesen elárulta a rendszerváltozást.”

Nem Tarlós volt az egyedüli, akit akkor behúztak a csőbe. Az antikommunista hangnem zene volt a magyarok füleinek. Egyáltalán nem volt nehéz különbséget tenni az Antall-féle nyugodt, keresztényi erők programja és az SZDSZ mindent túlharsogó, de mint utóbb kiderült, aljas módon hazug antikommunizmusa között.

Ők valójában azt akarták, hogy a háttérben a kommunistákkal titokban összejátszva, az „új világot” demokratikusnak álcázva tovább tudják vinni a pártállami rendszert. Ebben játszott főszerepet például a napjainkban Tarlósnak rosszat akaró Horn Gábor, és érezte meg az így teremtett politikai légkör orrfacsaró bűzét Tarlós István, ami után nyomban ki is lépett a pártból.

Ám tudjuk, minden rosszban van valami jó. A főpolgármester a gyakorlatból ismeri, hogyan is működik az SZDSZ láthatatlan háttérszervezete. Ismerős magatartás az is, hogy a legesélyesebb ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely előretolásával az erőforrások öncélú megszerzéséről van szó választás címén. Természetesen nem a budapestiek érdekében, hanem az esetleges siker után a Fidesz elleni kíméletlen háború fővárosi erődjének berendezésére.

Nem árt emlékezni rá, hogy a zuglói polgármesterként csődöt mondott Karácsony nyilvánvalóan Gyurcsány Ferenc embere. Neki volt a beszédírója, az ő miniszterelnökségén dolgozott, őt szolgálta tavaly miniszterelnök-jelölti pozíciójában, miután az eredetileg erre a célra kiszemelt MSZP-s Botka László nem volt hajlandó együttműködni a DK rovott múltú elnökével. Azzal a választók által legelutasítottabb Gyurcsánnyal, akinek az SZDSZ mai momentumos utódai a legszorosabb szövetségesei közé tartoznak.

Most tehát azok akarják minden erővel Tarlós Istvánt SZDSZ-es múltjával ellehetetleníteni, akik maguk nyakig vannak benne a fertőben. Eközben – Marcus Aurelius szavaival – Tarlós úgy „áll, mint a szirtfok, melyet a hullámok szüntelenül ostromolnak – ő viszont rendületlenül áll, és körülötte elcsendesül a habzó forgatag”.

Aki Budapest fejlődését akarja, az a szirtfok erejében bízik, s nem dől be a háborús készülődésnek. Nem dől be a fővárost erődként a kormány ellen fordítani akaró ellenzék vágyálmainak.

Horváth K. József

A szerző újságíró

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Vetítő (30) Mondom a magamét (7667) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2818) Tv fotel (65) Belföld (11) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Életmód (1) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gazdaság (711) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Flag gondolja (36) Politika (1582) Mozaik (83) Heti lámpás (319) Nézőpont (1) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>