Ma 2023 február 03. Balázs napja van. Holnap Ráhel, Csenge napja lesz.
Tanulságos üzenet a szavazófülkékbe

Tanulságos üzenet a szavazófülkékbe

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Franka Tibor üzenete a Magyaroknak: Válassz! Ne remegjen meg a kezed.

Amennyit az önkormányzati választásokon induló ellenzéki összeborulások – a DK-tól a kétfarkú kutyákig – eddig nyilvánosságra hozott vagy került nyilatkozataiból, ígéreteiből ki lehet olvasni, az korántsem mond ellent annak a Botka, Niedermüller, Dobrev, Gyurcsány által hangoztatott evidenciának, miszerint a migránsok befogadása nem okozna gondot, sőt, jót tenne azoknak a magyar településeknek, ahová lehorgonyoztatnák őket.

Ezt ne higgye el senki, még a jobb sorsra érdemes baloldali szavazók sem. Németországban átlagban kilencszáz eurót kap migránsonként az az önkormányzat, ahová betelepítik a nyelvet nem beszélő, munkát nem végző, ugyanakkor segélyezett gazdasági bevándorlókat. A fejenként hárommilliós támogatás persze, figyelembe véve a közbiztonság, az egészségügy, a közétkeztetés, a köztisztaság stb. pluszköltségeit, semmire sem elég, illetve a település önkormányzatának kell kiegészítenie abból a költségvetési tételből, amelyet addig a lakosság komfortjára fordítottak.

Ennek tükrében vegyünk példának egy tízezer lakosú magyar várost, ahová, ne adj’ isten! a moslékkoalíció győzelme esetén migránsokat telepíthetnének. Az ebben a városban élők tíz-tizenkét százaléka, azaz több mint ezer ember napjainkban is önkormányzati segítségre szorul. (Ez országos szinten közelíti az átlagot, a gazdagabb Százhalombattától a szegényebb Putnokig.)

A települési családsegítő szolgálat 98 rászoruló családot, harminc idős embert és 18 fogyatékkal élőt gondoz napi rendszerességgel. Az önkormányzat beszáll ezen kívül a víz-, a villany- és a gázdíjfizetésbe, a lakásfenntartásba, a gyógyszerek kiváltásába, a gyermekvédelmi támogatásba, nem várt, azonnali kiadások enyhítésébe, olykor még az abortusz finanszírozásába is, csakúgy, mint a kórházi, végső esetben pedig a köztemetések költségeinek viselésébe. Nyáron a rászoruló gyerekeket táboroztatja, télen pedig melegedőket tart nyitva. Ugyanakkor a betörések és a drogfogyasztás okán plusz rendőri és biztonsági szolgálatokat fizet, más választása nem lévén. És csak a legfontosabbakat citáltam ide.

A fenti tevékenységek, kiegészítve az orvosi, a bölcsődei, az óvodai kötelező ellátással, illetve az iskolai étkeztetéssel, ennek a tízezer lakosú városnak a központi költségvetési támogatáson kívül évente megközelítően 120 millió forintjába kerül.

Ezt az összeget a városnak kell biztosítania, méghozzá a helyben beszedett lakossági és vállalkozói adóforintokból. Nem ördöngösség kiszámolni, ha a rászorulók száma például száz migráns betelepítésével emelkedne, miközben az adók nem, hiszen a migráns adót nem fizet, akkor az évi 120 milliós keretet tíz százalékkal kell megnövelni vagy az eddig segélyezett városi rászorulók támogatását tizenkétmillióval csökkenteni. Létezik még egy „gyógymód”, tudniillik megemelni a városban élő törvénytisztelő, szorgalmasan dolgozó, családos polgárok adóját, vagy kivetni új adót, mert elvenni csak attól lehet, akinek van. Normális önkormányzat ilyet nem tesz, csak olyan, amelyik az Európai Egyesült Államok érdekeinek akar megfelelni. Tessék mondani, kinek jó ez? A magyar települések népének és önkormányzatainak biztosan nem!

És akkor a bevándorlók okozta társadalmi feszültségekről, a köztisztaságról, a közbiztonságról, a közegészségügyről, a kulturális életről, meg az öltözködési és vallási különbözőségekről szót sem ejtettünk. Nagyfokú naivságra vall, ha bárki azt gondolja, a migráns előbb-utóbb majd megunja, hogy nem tud vagy akar beilleszkedni, és legyintve továbbáll. Nem áll tovább, hiszen sehol sem lel otthonra. Ott marad, annak a közösségnek a nyakán, ahová diszponálták. Sőt az idő múlásával eleinte több segítséget, támogatást kér, később viszont már követel. Kitenni nem lehet, nincs hová. Befogadni kockázatos, mert kirak a házadból.

No te szegény, családodért, házadért és hazádért aggódó magyar szavazópolgár, most aztán vakarhatod a fejed búbját! Gondold végig alaposan, amíg a szavazófülke magányában állsz, és felejtsd kint mindazon hazugságokat, fenyegetéseket, gyalázkodásokat, röviden az internacionalista hagymázat, amire bent nincsen szükséged. Sok papiroson sok összefogás és még több név közül választhatsz.

Válassz! Ne remegjen meg a kezed.

Franka Tibor

A szerző polgármester

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Gazdaság (675) Sport (729) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6589) Mozi világ (440) Belföld (8) Nagyvilág (1305) Jobbegyenes (2538) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Egészség (50) Életmód (1) Irodalmi kávéház (516) Tv fotel (65) Politika (1581) Heti lámpás (260) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>