Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
cf57f0e4d807a0337fb7260108217596.jpg

Szókimondó - Kettészakadt ország?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mint mindenben, ebben is szélsőségesen túloz a mai ellenzék. Amit a bolsevista-náci diktatúra hamisító, elfogult szellemtelenségétől örökölt. Mindmáig.

Tudjuk, kibékíthetetlenek az ellentétek az úgynevezett jobboldal és baloldal, a nemzeti elkötelezettségűek, és a mit tudom én minek nevezzem, balliberentyűk között, ezt azonban egy egész országra és egy egész népre kiterjeszteni trottyant agyvelőtlenségre vall.

E kérdéssel nem is akartam foglalkozni, de a minap valami történelmi analfabéta azt rittyentette bele az éterbe, hogy Magyarország 1100 éve ketté van szakítva. Amely téveszme nekem egy Karinthy-poént juttatott az eszembe. Lukács György prehistorikus korából, vagyis marxista előtti időkből Ady Endrét megsemmisítendő oly módon, hogy Balázs Bélát akarta a helyébe magasztosítani. Ezért írt egy könyvet „Balázs Béla és akinek nem kell” címmel. Erre mondta Karinthy, hogy Lukács György kettéosztotta a világot, Balázs Bélára és mindazokra, akiknek nem kell. Magyarország szétszakítottsága körülbelül hasonló arányú.

A végzetes és kibékíthetetlen megosztottság, ellentét egy töpörtyűnyi, féktelen, nyüzsgönc, szűk, balpolitikai ficánkodó s magyargyűlölő csoport és az épeszű, jóérzésű túlnyomó többség között feszeng. Ami politikai espumisannál (bélszélhajtóval) megoldható. De erről majd később. Most az abszurd történelemhamisítással óhajtok foglalkozni.

A marxista-moszkovita történetírás összemosta a különbségeket, nem differenciált sohasem a múlt értékelésében. Noha azok sorsdöntően fontosak. A múlt és a jelenbéli ellentétek sem moshatók össze. Nem azonosíthatóak. (Lásd Kornis Mihály: „Ti sohasem fogtok tudni úgy gyűlölni minket, ahogyan mi gyűlölünk titeket.”) Mert a történelmi múlt legvadabb eseményeiben sem volt soha szó végzetes kettészakadásról. Ahogyan azt a mi balliberális Mórickánk elképzeli. Az Árpád-korban az István király és a Koppány, Vata, illetve a Vazul-féle ellentétek a hatalomgyakorlásért folytak, de a voltaképpeni szentistváni eszményt a megvakított Vazul leszármazottjai valósították meg! Tehát az „ellenzék”. Mert mindkét csoportosulás a magyar érdekeket óhajtotta szolgálni. Hol volt ott végzetesen kettészakadt, megosztott ország? Szűk érdekcsoportok Európában szokványos harcát végzetes nemzeti kettészakítottsággá fölpruttyantani? Náci-bolsi balliberális történelmi tudatlanság.

A kuruc–labanc ellentét eltúlzása ugyancsak téveszme. Mert mindkét mozgalom a magyarság érdekeit akarta szolgálni, csak másféleképpen. Közös nemzeti elkötelezettségük az 1711-es szatmári békében kulminálódott. Károlyi Sándor, Rákóczi kuruc hadvezére és Pálffy János Habsburg királyi labanc tábornok álltak egymással szemben, azzal a paranccsal, hogy irtsák ki egymást az utolsó emberig. Ha a labanc Pálffy a parancsot végrehajtja, több tízezer életerős magyar pusztul. Ehelyett a labanc és a kuruc, de mindkettő magyar, olyan békét kötött, mintha a bécsi hadsereg vesztette volna el a háborút. Vagyis a végzetes ellentétből a magyarság érdeke érvényesült, jött ki győztesen.

Ugyancsak történelmi pöccseteg-ökörség 1867 és a kiegyezés lenullázása. A 67-es és a 48-as párt korántsem állt szemben egymással végzetesen, nem szakították ketté az országot, mert a kiegyezés hívei azt vallották: „1867-en keresztül 1848-ért”. És a parlamentben szidták ugyan egymást, de mégis együtt építették föl az országot tévedések és hibák ellenére. Csak egy adat: 1910-re kétszáz év óta először került a magyarság többségbe a Kárpát-medencében a soknemzetiségű kisebbséggel szemben. Az egyéb elképesztő fejlődésről nem is szólva.

Nos, tehát a mai, szemben álló táborok között elképzelhetetlen bárminemű együttműködés, mert mindkét tábor végzetesen mást akar. És a nemzeti akaratnak jottányit sem szabad engednie, mert akkor elveszett az ország.

Szalay Károly - demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Vetítő (30) Mondom a magamét (7710) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Kultúra (9) Politika (1582) Mozaik (83) Jobbegyenes (2824) Egészség (50) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Sport (729) Életmód (1) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>