Ma 2021 szeptember 16. Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.
Szentesi Zöldi László: Tolvajok bálja

Szentesi Zöldi László: Tolvajok bálja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
És nyugalom, nyugalom. Ma még legyen rossz kedvünk, de holnaptól újra csatasorba rendeződünk.

2006-ban történt az eset.

Vesztett választás után kókadt fejek egy házibuliban. És a bizonyság, hogy akkor most tíz-húsz évig ezek vezetik majd az országot. Fogyott a bor, fogyott a szó, amikor a majdani államtitkár egyszerre így szólt:

– Oké, ezt most elbuktuk. Ezt is. De semmi sem tart örökké. Néhány hónap, maximum fél év, és az emberek rájönnek, hogy rosszul döntöttek. Amikor a mohóság és a szerzés vágya felülkerekedik, mintha meztelenre vetkőznének majd. Legkésőbb tavaszra megfordul a politikai széljárás. Visszatérünk, erősebben, mint valaha.

Ott és akkor az őszi beszéd söpörte el az illúziót, hogy Gyurcsányékba mákszemnyi tisztesség is szorult, de ha nincs a kiszivárgott beszéd, akkor is biztosan kivégezték volna magukat. Ahogyan a majdani államtitkár meg is mondta.

Ott és akkor, 2006 nyarán ugyanolyan koporsóhangulatba lavírozta magát a jobboldal, mint ezekben a napokban. Ugyanúgy ment a sírás, hogy most aztán vége mindennek, nincs tovább.

Mindez csak azért jutott eszembe (és egyszersmind érdemesít az összehasonlításra), mert most ugyanúgy összeomlásról beszélnek, apokaliptikus látomásokkal sokkolják a nemzeti közvéleményt ]]>olyanok]]>, akiket harc idején nem láttunk, és soha egy szalmaszálat nem tettek arrébb a magyar Magyarországért. Persze, amikor kudarc éri a közösségünket, akkor gyorsan felfurakodnak a politikai undergroundból, rájátszanak a sötét emberi érzelmekre, a magyar búskomorságra, és temetnek, egyre csak temetnek, ami nem csoda, csak ehhez értenek.

Miközben a helyzet messze nem olyan rossz, mint amilyennek látszik.

Ahogyan a hódmezővásárhelyi időközi annak idején rádöbbentette a nemzeti tábort, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok, úgy most is iránymódosításra van szükségünk. A törékeny hitnek, hogy az ország és a főváros örökre narancsszínbe öltözött, vége. Persze, a politika már csak olyan, mint a futball: a másik csapat is a pályán van, ők is lőnek kapura, vezetnek támadásokat. Ha pedig hátul összeszerencsétlenkedtünk egy gólt, akkor nem az a megoldás, hogy egymást hibáztatjuk, a méltó válasz az, hogy mi is gólokat lövünk és megfordítjuk az eredményt. Aki nem így fogja fel a versengést, már akkor veszített, amikor ki sem futott a pályára.

A centrális erőtér vasárnap megszűnt. Az ellenfél mostantól összetömörül, összezár, ahogyan annak idején mi is. A különbség az, hogy a mi zászlónkra Magyarország neve van hímezve, ők pedig nem hisznek semmiben. A hőn áhított hatalomért mindenüket odadobták: tegnapi náci és komcsi ölelkezik, liberális csókolgat szkinhedet, minden mindegy, csak Orbán Viktornak legyen rossz.

Ez a nihilista program átmenetileg felhozta őket. De csak átmenetileg. Merthogy a tortát szét kell osztani. És itt olyan emberekről beszélünk, akik egy legördülő morzsáért is lehajolnak, szóval sanszos, hogy abból a tortából mindenki nagyobb szeletet követel majd magának.

Dolgozni fogunk. Néhány hét múlva a csontvázak kidőlnek a szekrényből. Lelepleződik, miféle figurákat, bűnözőket, korrupt alakokat, tudatlan barmokat választottak egy borongós vasárnapon a megtévesztett emberek. Mi ott leszünk, amikor be kell mutatni a valódi arcukat. De ez nem elég. A centrális erőtér megszűnésével irányváltásra van szükség. Az ország és a főváros folyamatosan változik, felnőtt egy új nemzedék, és nekünk komplex, újszerű üzeneteket kell eljuttatni az emberekhez. Felnőttnek kell néznünk a magyar társadalmat, nemcsak a mieinket, hanem a bizonytalanokat és a másképp gondolkodókat is.

És nyugalom, nyugalom. Ma még legyen rossz kedvünk, de holnaptól újra csatasorba rendeződünk. Újra mozgásba lendül a gépezet. A majdani államtitkár tudta, hogy idő kérdése, és minden másképp lesz. Itt leszünk, itt maradunk, és nem engedjük, hogy tolvajok, külföldi ügynökök martaléka legyen Magyarország.

Szentesi Zöldi László - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Történelem (14) Mondom a magamét (5572) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Belföld (6) Heti lámpás (255) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2112) Gazdaság (662) Irodalmi kávéház (505) Politika (1578) Nagyvilág (1458) Mozaik (83) Egészség (50) Mozi világ (440) Vetítő (30) Tereb (138) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>