Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Szél Bernadett ocsmács kirohanása - Ezt nézzék meg!

Szél Bernadett ocsmács kirohanása - Ezt nézzék meg!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Bernike ezúttal túl messzire ment!

Szél Bernadett hódolt kedvenc hobbijának, ismét pert indított

Ezúttal a külügyminisztérium ellen indított pert Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Budapest-Belgrád vasúti beruházás ügyében.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a következőt írja:

Pert indítottam a külügyminisztérium ellen, mivel a Kínai Kommunista Párt kívánsága fontosabb volt Szíjjártó Péternek, mint a magyar adófizetők törvényes joga a kínai hitel részleteinek megismeréséhez. Április 26-án közérdekű adatkéréssel fordultam Varga Mihályhoz, amelyben kikértem a Budapest-Belgrád vasúti beruházás finanszírozásáról szóló, általa aláírt hitelszerződést.

A miniszter közel 3 hónap után válaszolt – kihasználva a veszélyhelyzetben akár 90 napra nyújtható válaszadási határidőt és bevárva a titkosítási törvény június 27-i hatályba lépését. A válaszban a törvényre – és Szíjjártó Péterre – hivatkozva megtagadta a szerződés kiadását.

A törvény a külügyminiszterre bízta annak eldöntését, hogy kikérve a Kínai Népköztársaság Kormányának véleményét és mérlegelve Magyarország külpolitikai és külgazdasági érdekeit, kiadható-e a szerződés, vagy 10 évre titkos. Szíjjártó Péter ez utóbbi mellett döntött.

A kormány szerint tehát a magyar adófizetők nem kérdezhetnek, csak fizethetnek. Mivel a közpénzekre vonatkozó adatok közérdekű adatok, a kormánynak alkotmányos kötelessége kiadni a hitelszerződést. Most bírósághoz fordultam, hogy az adófizetők is megismerhessék a kínai hitel részleteit. Mivel álláspontom szerint a titkosításról szóló törvény vonatkozó része alkotmányellenes, arra is kértem a bíróságot, hogy kezdeményezze ennek alkotmánybírósági felülvizsgálatát.

MTI - OS - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Mozi világ (440) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Egészség (50) Mozaik (83) Belföld (11) Életmód (1) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Sport (729) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Vetítő (30) Mondom a magamét (7708) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2823) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (713) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>