Ma 2020 november 25. Katalin napja van. Holnap Virág napja lesz.
Századvég: Karácsonyék lemaradva – Tarlós István magabiztosan vezet

Századvég: Karácsonyék lemaradva – Tarlós István magabiztosan vezet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Méretes jobbegyenes érkezett az ellenzéknek!

Tarlós István magabiztosan őrzi vezető pozícióját a főpolgármester-aspiránsok között, az ellenzéki jelöltek a kampányidőszakban sem tudtak fordítani a népszerűtlenségüket okozó tendenciákon – derül ki a Századvég első hivatalos választási előrejelzéséből, amely több kutatási hullám adatai alapján a biztos szavazók körében készült.

A Századvég korábbi kutatásai kapcsán két fontos kijelentés tehető a főpolgármester-választással kapcsolatban.

Egyrészt a fővárosiak többsége valamennyi meghatározó terület (különösen Budapest hosszú távú fejlesztése, illetve az infrastruktúra modernizálása) tekintetében alkalmasabbnak tartja Tarlós Istvánt a városvezetésre, mint a baloldal jelöltjét, Karácsony Gergelyt. Másrészt a közvélemény a regnáló főpolgármesterben egy erőskezű, határozott vezetőt lát, míg a zuglói polgármestert a budapestiek tapasztalatlan, bizonytalan politikai karakternek tartják.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a fővárosi választók háromnegyede Tarlós István győzelmével kalkulál az októberi voksoláson, Karácsony Gergely megválasztását pedig még a baloldali szavazók többsége sem tartja reálisnak.

E reményvesztettség demoralizáló hatással lehet a balliberális szavazóbázisra. A fenti megállapítások tükröződnek a főpolgármester-preferencia számokban is, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy Karácsony Gergely hangfelvételbotrányának következményei vélhetően még tovább rombolták a zuglói polgármester tekintélyét, melynek hatására a kampányidőszak hátralévő részében további támogatókat veszíthet.

A Századvég első hivatalos főpolgármester-preferencia előrejelzése szerint a budapestiek Tarlós Istvánt tekintik az egyetlen, valóban kompetens jelöltnek: a biztos szavazók 51 százaléka a jelenlegi főpolgármesterre adná a voksát.

Karácsony Gergelyre a megkérdezettek 43 százaléka szavazna, míg a két televíziós személyiség, Puzsér Róbert és Berki Krisztián továbbra sem rendelkezik releváns támogatottsággal: az előbbi 5, az utóbbi 1 százalékon áll a biztos szavazók körében. Népszerűtlenségük arra vezethető vissza, hogy e két jelölt a választási kampány során sem politikusként, hanem celebként viselkedik, így a budapestiek nem tekintik őket politikai tényezőnek.

]]>www.szazadveg.hu]]>

]]>www,magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (492) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Egészség (50) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (4930) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (1903) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gazdaság (655) Sport (729) Heti lámpás (245) Titkok és talányok (12) Politika (1571) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Mozi világ (440) Nagyvilág (1452) Autómánia (61) Belföld (5) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>