Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Számolni nem tud, hülyézni igen, ki az?

Számolni nem tud, hülyézni igen, ki az?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Léket kapott és tulajdonképpen el is süllyedt a jogállamért küzdő baloldali zászlóshajó a minap

– furcsamód nem máshol, mint a szentendrei HÉV-állomáson. Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez „hülyeség” és itt egyesek „megőrültek”, érdemes felidézni nagyjából másfél percet Karácsony Gergely miniszterelnökségre vágyó főpolgármester ottani utcafórumából.

Történt, hogy a magának jobb sorsot álmodó baloldali politikushoz odalépett a Mediaworks Hírcentrumának riportere és kérdéseket tett fel neki egyetemi munkája kapcsán. A demokráciát oly nagyra becsülő Karácsony először annyit mondott, hogy „Jaj Istenem, hagyjuk már ezt a hülyeséget!”. Aztán az újabb kérdésre – nyilván kizárólag a közvélemény teljes körű tájékoztatása érdekében – hozzátette, hogy „Maguk meg vannak őrülve, hagyjuk már tényleg ezt!”. Egy újabb riporteri felvetésre pedig még azt is megjegyezte, de ezt már igazán csak a jogállami normák érvényesülésének legnagyobb dicsőségére, hogy „… csak a hülyeségeit hangoztatja, hagyjon most már ezzel!”

Jó tudni, hogy így válaszol közérdekű újságírói kérdésre egy igazi demokrata. Egy olyan ember, aki igazán hisz a sajtó szabadságában, és a maga rátermettségében. És akinek nincs semmilyen takargatnivalója. Aki nem egy báb, és – ami mindezeknél is fontosabb – nem szokott hazudni.

Aztán mit ad Isten, kiderült, hogy Karácsony egyébként nem mondta jól. Nem százezret keresett az egyetemen, hanem 218 ezret. Persze lehet, hogy a matematika is csupán hülyeség és – szigorúan a jogállam és a sajtószabadság érvényesüléséért – azt is el kellene törölni. A Fidesszel, a fideszesekkel és a választásokkal együtt. Amolyan demokrata módra.

Jakubász Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Gazdaság (665) Heti lámpás (259) Autómánia (61) Tereb (141) Mozaik (83) Életmód (1) Jobbegyenes (2341) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6147) Politika (1581) Történelem (15) Sport (729) Belföld (7) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1465)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>